כותרת
> C;
1/1
בריאות

ניצת הדובדבן: היתרונות של סובין שיבולת שועל

כרמיאלי בריאותפורסם: 11.08.15 , 08:00שם הכותב/ת: מאת סבוסקי נעמי, נטורופתית בניצת הדובדבן
 
 
סובין שיבולת שועל היא למעשה קליפת הגרעין של שיבולת שועל. בין סיביו המסיסים נמצא גם בטא גלוקו, שהתגלה כיעיל בהורדת רמות כולסטרול בדם ושיפור תפקוד המערכת החיסונית.
הערך הקלורי של סובין שיבולת שועל הוא נמוך הרבה יותר מזה של שיבולת שועל מלאה.
הסובין שיבולת שועל נחשב למקור טוב של פחמימות מורכבות ובעלות ערכי חלבון גבוהים מאוד בהשוואה למשפחת הדגנים.
איחסון: במקרר.
שימוש: מוסיפים ליוגורט או גרנולה.
כתחליף בריא לקמח או קורנפלור.
משמש להסמכת מרקים לעיבוי רטבים ואפילו להכנת שניצלים.
הסובין אינו מכיל גלוטן אבל אינו מומלץ לחולי צליאק כיוון שהם רגישים מאוד ויתכן שמקום הטחינה והעיבוד בו בוצעו הכיל חיטה. 



לאתר של ניצת הדובדבן

овсяные отруби

автор: своски неоми, натуропат в ницей дувдеван
овсяные отруби являются   являются оболочкой семя овсянки. между растворимых волокон находится бэта глюко который способствует уменьшению холестирола в крови и улудшает имуную сисьтему. количество колорий в овсяных отрубях ниже чем в очищенной овсянки. овсяные отруби являются хорошим источником угливодов и белка по сравнению с другими злаками.
хранить: в холодильнике
добавлять в ёгурт или гранолу.
способствует сгущению супа, добавка к соусам и приготовлению шницелей.
отруби не содержат клейковину (глютен), но не рекомендуются больным цельяком так как они чувствительные к злакам и возможно что место перероботки отрубей содержит пшеницу.