כותרת
> C;
1/1
כרמיאל

גליל צמחים על פרחי מאכל

כרמיאלי כרמיאלפורסם: 23.11.15 , 08:00שם הכותב/ת: פורטל כרמיאלי
​השימוש בפרחים למאכל היה נפוץ בתקופות קדומות, ונעלם כמעט קליל בעת המודרנית. בשנים האחרונות שפים החלו בהדרגה להחזיר את הפרחים לצלחת, וניתן למצוא לא מעט תפריטים הכוללים את פרחי העונה.ומה מתאים יותר מלשלב פרחים בארוחת חג האביב? להלן רשימה (חלקית) של פרחי מאכל שיוסיפו חגיגיות צבעונית לכל מנה על שולחן החג.
 
אמנון ותמר:
פרחיו הצבעוניים (טעמם מתקתק ועדין מאוד) אידיאלים לקישוט סלטים ובמיוחד להפיכת כל מנה אחרונה למעוצבת ומרשימה, ממש כמו במסעדת שף
כליל החורש:
הפרחים הורודים-סגולים בעלי טעם מתקתק עם חריפות עדינה. מתאימים לקישוט קינוחים (ניתן לשלב את הפרח גם בתוך בלילת קינוחים לבנים כמו פנהקוטה, מוס שוקולד לבן וכד') וכן להוסיפם לסלטי עלים עם רוטב מתקתק.
רוזמרין:
טעמם של פרחי הרוזמרין הסגולים הוא גרסה מעודנת יותר לטעמם של עלי הצמח, וניתן להחליף את גבעולי הרוזמרין בפרחים בכל מתכון. מומלצים במיוחד לתיבול תפוחי אדמה ובשרים בתנור- לאחר האפייה יש לפזר כמות נדיבה של פרחים לקראת ההגשה.
שום בר:
טעמם של פרחיו הלבנים עדין יותר משיני השום ומזכיר במעט את העירית. ניתן לתבל עימם סלטים, בשרים וירקות אפויים או מוקפצים (כמו עם פרחי הרוזמרין, גם את פרחי השום מומלץ להוסיף לאחר הבישול/אפיה)
כובע הנזיר:
פרחיו הצהובים-כתומים בעלי ריח חריף וטעם הדומה לצנונית. מתאימים להוספה לסלטים ירוקים וכתוספת פרחונית לירקות שורש.
צבעוני:
הפרחים המרהיבים בעלי טעם עדין ומתקתק מעט, ובשל גודלם ויציבותם, ניתנים גם למילוי. אפשר, כמובן, גם להוסיף לסלטים ולקשט עימם צלחות הגשה.
לבנדר:
פרחי הלבנדר הסגולים, בעלי הטעם הייחודי והניחוח העז, מתאימים לקישוט ולתיבול קינוחים ולתיבול ממרחים, רטבים וחמאה.
סיגליות:
פרחי הסיגליות בעלי טעם מתקתק וארומה ייחודית. מתאימים לקישוט סלטים ומשקאות.
חרדל בר:
פרחיו הצהובים מתאימים לתיבול ולקישוט סלטים ומאפים. טעמם חרדלי ועדין יותר ממרחי החרדל, וניתן להוסיף אותם לכל מתכון המכיל חרדל.
 
ביגוניה:
לפרחי הביגוניה המרהיבים טעם חמצמץ (דומה מאוד לחמציץ) והם מתאימים לשילוב בסלטים ובמאפים, וכן לקישוט צלחות הגשה.
המרוקליס:
פרחיו הגדולים והמרשימים מזכירים בטעמם חסה, ומשדרגים במראם ובצבעם כל סלט.
שימו לב:
* מומלץ לקטוף פרחים רק בגינות שאתם מכירים ויודעים שהפרחים בהן לא מרוססים.
* לפני שמוסיפים פרחים לסלט, מומלץ לוודא שאף אחד מהסועדים לא אלרגי לפרח
 
קוביות קרח פרחוניות:
פטנט פשוט וגאוני לשדרוג מראם של קנקני השתייה על שולחן החג:
ממלאים שליש ממגש הקרח במים ומוסיפים פרחים קטנים או עלי כותרת של פרחים גדולים יותר ומקפיאים למשך כשעה, עד שקרח קופא במעט. (העלים צפים על פני המים ולכן יש "ללכוד" אותם בהקפאה). לאחר שהעלים יציבים, ממלאים את מגש הקוביות במים ומקפאים שנית.
 
שימו לב: הפרחים מעניקים גם טעם לקוביות הקרח, ולכן מומלץ להשתמש בפרחים מתקתקים או בכאלו שטעמם מתאים לשתייה (כליל החורש, אמנון ותמר, סיגליות')

לאתר של גליל צמחים>>

אולי יעניין אותך גם
180 ניצולי שואה מכרמיאל השתתפו באירוע של ועידת התביעות לציון חג פורים
​השימוש בפרחים למאכל היה נפוץ בתקופות קדומות, ונעלם כמעט קליל בעת המודרנית. בשנים האחרונות שפים החלו בהדרגה להחזיר את הפרחים לצלחת, וניתן למצוא לא מעט תפריטים הכוללים את פרחי העונה.
הפנינג "פורים קסום" במרכז חווידע כרמיאל
​השימוש בפרחים למאכל היה נפוץ בתקופות קדומות, ונעלם כמעט קליל בעת המודרנית. בשנים האחרונות שפים החלו בהדרגה להחזיר את הפרחים לצלחת, וניתן למצוא לא מעט תפריטים הכוללים את פרחי העונה.
יום האישה לניצולי שואה
​השימוש בפרחים למאכל היה נפוץ בתקופות קדומות, ונעלם כמעט קליל בעת המודרנית. בשנים האחרונות שפים החלו בהדרגה להחזיר את הפרחים לצלחת, וניתן למצוא לא מעט תפריטים הכוללים את פרחי העונה.
מסיבת בני ובנות המצווה של ילדי כפר הילדים כרמיאל
​השימוש בפרחים למאכל היה נפוץ בתקופות קדומות, ונעלם כמעט קליל בעת המודרנית. בשנים האחרונות שפים החלו בהדרגה להחזיר את הפרחים לצלחת, וניתן למצוא לא מעט תפריטים הכוללים את פרחי העונה.
להקת "טבסקו"- כרמיאל שוב על המפה
​השימוש בפרחים למאכל היה נפוץ בתקופות קדומות, ונעלם כמעט קליל בעת המודרנית. בשנים האחרונות שפים החלו בהדרגה להחזיר את הפרחים לצלחת, וניתן למצוא לא מעט תפריטים הכוללים את פרחי העונה.
ראש העיר, מר משה קונינסקי בפניה לשר התחבורה
​השימוש בפרחים למאכל היה נפוץ בתקופות קדומות, ונעלם כמעט קליל בעת המודרנית. בשנים האחרונות שפים החלו בהדרגה להחזיר את הפרחים לצלחת, וניתן למצוא לא מעט תפריטים הכוללים את פרחי העונה.
אירועי פורים 2019 בכרמיאל
​השימוש בפרחים למאכל היה נפוץ בתקופות קדומות, ונעלם כמעט קליל בעת המודרנית. בשנים האחרונות שפים החלו בהדרגה להחזיר את הפרחים לצלחת, וניתן למצוא לא מעט תפריטים הכוללים את פרחי העונה.
גלית הופמן- הגברת הראשונה של כרמיאל
​השימוש בפרחים למאכל היה נפוץ בתקופות קדומות, ונעלם כמעט קליל בעת המודרנית. בשנים האחרונות שפים החלו בהדרגה להחזיר את הפרחים לצלחת, וניתן למצוא לא מעט תפריטים הכוללים את פרחי העונה.
אירועי יום האישה 2019 בכרמיאל
​השימוש בפרחים למאכל היה נפוץ בתקופות קדומות, ונעלם כמעט קליל בעת המודרנית. בשנים האחרונות שפים החלו בהדרגה להחזיר את הפרחים לצלחת, וניתן למצוא לא מעט תפריטים הכוללים את פרחי העונה.