כותרת
> C;
1/1
אוכל

רונן תשרי עם מתכון מעולה לטראפלס שוקולד

כרמיאלי אוכלפורסם: 12.08.16 , 10:24ע"י
רשת לינק
שם הכותב/ת:
מי שמעולם לא חיפש איזה משהו לנשנש כדי להתנחם – שיקום!
ואם נחמה קולינארית, אז שוקולד קודם לכול.
בדרך כלל אתה אומר לעצמך: רק קובייה אחת, אבל שובר שורה שלמה.
אכלת שורה והטעם הממכר הזה מדיח אותך לעוד ועוד.
אוי, זה כל כך קל לחסל חצי חבילה ממש בלי לשים לב.
לשמחתי, בשנים האחרונות ניתן להשיג שוקולד מריר מאוד 85%-60% מוצקי קקאו. הטעם המרוכז הזה מאפשר להפיק את כל הנוחם השוקולדי מכמות קטנה בהרבה ולחיות קצת יותר בשלום עם ייסורי המצפון הקלוריים.
דרך פשוטה לקבל מנת שוקולד קטנה ומרוכזת בטעם משובח, היא להכין טראפלס משוקולד מריר מאוד. את הטעם והמרקם מעצימים ומשביחים עם קפה, חמאה, אלכוהול וקקאו.
 
חומרים
כמות יחידות המרכיב הערות
      300 גרם שוקולד מריר 60%  מוצקי קקאו לפחות
 100 גרם חמאה  
 50 גרם חלב  
 1 כפית רום אמיתי  
 1 כף גדושה נס קפה מגורען  
מעט   אבקת קקאו גולמי לציפוי
 
 
אופן ההכנה
1    מרתיחים קלות חלב וחמאה
2    ממיסים את הקפה ברום
3    שופכים את תערובת החלב החם על השוקולד וממתינים 5 דקות לפני הערבוב
4    מוסיפים את תערובת הקפה והרום ומערבבים היטב בעזרת מטרפה
   מעבירים את תערובת השוקולד לשק זילוף חד פעמי. מזלפים את השוקולד עם צנתר עגול ורחב טראפלס בקוטר 3-2 ס"מ על גבי נייר האפייה. מתחילים בזילוף כל טראפל, קרוב לנייר, בשלולית שוקולד קטנה ומסיימים אותו בהרמת הצנתר ליצירת שפיץ קטן ונאה. יש המכנים סוג זה של טראפלס – "פטמות ונוס"
מצננים היטב עד שהטראפלס מתקשים. רצוי להקפיא
6   טובלים את הטראפלס באבקת קקאו ושמים בכלי אטום במקרר או במקפיא
 
הערה ניתן ליצור טראפלס גם ללא שק זילוף וצנתר, באופן הבא:
מצננים את תערובת השוקולד כ-3 שעות במקרר. מתערובת השוקולד שהתקשתה צרים בידיים כדורים בקוטר 2 ס"מ וטובלים מיד בקקאו.
במקרה זה השם טראפל יהיה מוצדק. מעדנים קטנים ומופלאים אלו קיבלו את שמם בשל דמיונם לפטריות הכמהין (טרטוף בצרפתית).
 
 
לעיתים די בטראפל אחד או שניים כאלו להציף את הפה בעונג שוקולדי מנחם ומספק. 
אולי יעניין אותך גם
צבריס- בית קפה ומסעדה כשרה בלב משגב
מי שמעולם לא חיפש איזה משהו לנשנש כדי להתנחם – שיקום!
רשת "סאלח דבאח ובניו" במבצע חסר תקדים – שלל מוצרים בשקל
מי שמעולם לא חיפש איזה משהו לנשנש כדי להתנחם – שיקום!
קולינריה: שירותי קייטרינג בשרים מובילים בצפון
מי שמעולם לא חיפש איזה משהו לנשנש כדי להתנחם – שיקום!
האביזרים שכל בשלן חובב חייב במטבח
מי שמעולם לא חיפש איזה משהו לנשנש כדי להתנחם – שיקום!
דג מדגמן על תפוז וחזה עוף בגריל נפגשים על הצלחת
מי שמעולם לא חיפש איזה משהו לנשנש כדי להתנחם – שיקום!
הריחות שעולים מעליית הגג של עדן הררי – דון עוגות בוטיק
מי שמעולם לא חיפש איזה משהו לנשנש כדי להתנחם – שיקום!
שילובים משוגעים לקינוחים יוצאים מן הכלל
מי שמעולם לא חיפש איזה משהו לנשנש כדי להתנחם – שיקום!
ממשיכים לשבור את השוק: רשת "סאלח דבאח ובניו"
מי שמעולם לא חיפש איזה משהו לנשנש כדי להתנחם – שיקום!
הפשטידות הכי שוות
מי שמעולם לא חיפש איזה משהו לנשנש כדי להתנחם – שיקום!