כותרת
> C;
1/1
הבלוגיה

קוקטייל שוקולד – הדרינק החדש שלך? כנראה שכן

כרמיאלי פורסם: 11.09.16 , 12:02ע"י
רשת לינק
שם הכותב/ת:
קוקטיילים על בסיס שוקולד (ושמנת) הם טעימים, מרעננים ומעניקים טוויסט מעניין. למי שרוצה לצאת מהקופסא וקצת נמאס לו מקוקטיילים על בסיס המשקאות הלבנים ומהטעם החמוץ, קוקטיילים מתוקים אלה בהחלט יכולים להוות אלטרנטיבה נהדרת.

היסטוריה ארוכה
מבחינה היסטורית, מדובר בשני מצרכים עתיקים מאוד. העדויות הראשונות של צריכת אלכוהול הן בקירוב משנת 3200 לפני הספירה, בעוד בני המאיה היו אלה שצרכו ראשונים את הקקאו, בערך 1400 שנה לאחר מכן. אין ספק שמדובר בשניים מהמוצרים האהובים ביותר על בני האדם במהלך האנושות, והדבר נכון גם היום. רק בישראל, הצריכה הממוצעת של שוקולד לאדם היא בין שלושה לארבעה ק"ג בשנה, בעוד על פי ההערכות, יש האומרים שעד שנת 2020 העולם יעמוד בפני מחסור חמור בקקאו.
ומה לגבי אלכוהול? ובכן, רק בישראל הצריכה עלתה ב-25% בשני העשורים האחרונים, כך שנראה שאנשים אוהבים לשתות, אפילו יותר מאשר בעבר. ליקר השוקולד הראשון הומצא בצרפת, במהלך המאה ה-17, ומאז משתמשים בו לבישול, אפייה, כמשקה קינוח או לעיתים רק כאפריטיף.
אלכוהול ושוקולד - מפתיע כמה שזה טוב
אז למה גם אתם צריכים לנסות אחד? למי שאוהב ליהנות, לטעום, לשתות ולהכיר רעיונות חדשים, זה ישתלם. כשאנו מדברים על עולם המיקסולוגיה, חשוב לשמור על ראש פתוח מפני שלעיתים קרובות, נהנה יותר דווקא ממה שאנחנו פחות מכירים. לאנשים שעדיין לא נחשפו לז'אנר זה, אין ספק שעדיף מאוחר מאשר אף פעם. אז אילו קוקטיילים על בסיס שוקולד כדאי לנסות? הנה רשימה של מספר
 

מריניאן

50 מ"ל גנאש שוקולד ( שוקולד חלב ושמנת )
30 מ"ל חלב 3% חם
30 מ"ל וויסקי אולד סנט.אנדרוס
30 מ"ל אספרסו
קינמון
לשקשק את כל המרכיבים בשייקר יחדיו ולהגיש.

ג'אווה - 

45 גרם פסיפולה ( אפשר קפוא )
50 מ"ל קפה בוהם
30 מ"ל תפוזים
30 מ"ל גנאש לבן ( שוקולד לבן ושמנת)
מערבבים את כל המרכיבים במיקסר ומגישים.

צ'יאפס

45 גרם פירות יער
25 מ"ל וינסנתאו בטעם אסאי
25 מ"ל ואן גוך בטעם אננס
30 מ"ל קרם דה קסיס
30 מ"ל גנאש לבן ( שוקולד לבן ושמנת )
מערבבים את כל המרכיבים במיקסר ומגישים.

מרטיני קוקוס

50 מ"ל גנאש חלב ( שוקולד חלב ושמנת )
25 מ"ל וינסנתאו בטעם עוגה
25 מ"ל מונין קוקוס
25 מ"ל קפה בוהם.
לשקשק את כל המרכיבים בשייקר יחדיו ולהגיש.

לאתר של זיו מנור -  סדנאות אלכוהול>>