אנחנו לא סופרים קלוריות....
מקובל במערב ובכלל, לספור את הקלוריות שמופיעות בגב האריזות ולפיכך לחשב את רמות הסיכון והתועלת.
הרשו לי לפתוח אתכם לחשיבה מחודשת בנושא ..
-
קלוריה של שוקולד וקלוריה של אגוז או תפוח אינן נספרות באותה צורה , זאת משום שקלוריה של שוקולד או כל מוצר לא טבעי בעל ערך תזונתי נמוך, יכולה להצטבר בגוף (כתאי שומן) כתוצאה מחוסר רלוונטיות.
-
לעומת זאת אגוזים או פירות וירקות, אפילו שיהיו בעלי קלוריות רבות, הגוף ישתמש בהן כמטבעות אנרגיה .
לכן ההמלצה היא להרבות בפירות וירקות, לשלב גם אגוזים, זרעים, נבטים ודגנים ללא דאגות בקשר לקלוריות.
אתר אינטרנט: קישור לאתר