כותרת
> C;
1/1
אירועים

בורה בורה- מסעדה באווירה אחרת

כרמיאלי אירועיםפורסם: 07.07.21 , 12:08ע"י
רשת לינק
שם הכותב/ת:

מסעדת בורה בורה בצומת ראמה בצפון, היא שילוב מנצח של עיצוב אדריכלי יפהייפה ומזמין, קולינריה ברמה גבוהה, עם הקפדה על חומרי גלם איכותיים וטריים, בעלי הבית המארחים את הנכנסים נותנים תחושה שנכנסו לביתם הפרטי בחום ואהבה.

תוך זמן קצר הם צברו מוניטין וכל מטייל בצפון יודע לשלב את בורה בורה במסלולו.

מסעדת בורה בורה, בבעלותם של הזוג יאמן ונגוא אבו ימן נבנתה בשנת 2018, מהר מאוד צברה שם ומוניטין לכל רחבי הארץ וזאת בעקבות הקונספט של סטייק 'טום וג׳רי' המפורסם ושפע האוכל והסלטים הטריים הנעשים מידי יום, לצד רמת הניקיון וצחצוח המקום.

התפריט של מסעדת בורה בורה מבוסס בעיקרו על בשרים, חלקם נעשים ונחתכים לעיני הלקוחות ואפשר למצוא גם דגים ומנות צמחוניות.

התפריט כולל בתוכו תפריט שתיה ואלכוהול גדול הודות לבר הענק שמוצב במרכז החלל.

המסעדה נבנתה ועוצבה בקפדנות בכל צעד וצעד ועם המון אנרגיות חיוביות ואהבה, התחושה של המשפחתיות בולטת באווירה הכוללת "אנחנו מתייחסים למי שמגיע אלינו לאכול, כאורחים וככה קוראים להם, האורחים שלהם ולא לקוחות. כמו שהגיעו אלינו הביתה, זאת המסורת הדרוזית שעליה חונכתי" אומר יאמן.

יאמן אדם משפחתי וחמים, נשוי לנג'וא ואב לשני ילדים, הוא מספר כי מתחילת בניית המסעדה וגם היום השותפים לבחירות ולעשייה הם חברים ובני משפחה, "האדריכלית והנגר שבנה את המקום הם חברים, אשתי ואני מנהלים את המסעדה וגם את שם המסעדה עזר לי חבר לבחור, זה שם של אי מהמם באוקיינוס השקט.

לא חשבתי לפתוח מסעדה, מבחינתי כל צעד שאני עושה בחיים מגיע כעזרה משמים, גם הסטייק המפורסם שלי טום וג'רי הגיע כך".

חשוב לי מה נכנס לגוף

התפריט מגוון מאוד הכולל 17 סוגי סלטים עם תפריט בשרים עשיר וברמה גבוהה המוכיחה כי מדובר במסעדת בשרים המחשיבה את עצמה.

"אני קונה חומרי גלם הטובים ביותר שיש, מה שהייתי רוצה לקבל בעצמי במסעדה, אני נותן.

יש לי מודעות מאוד גבוהה למה שנכנס לגוף ובזה אין פשרות, לכן גם בכל יום אם נשאר משהו מהסלטים, אנחנו זורקים ולמחרת מכינים חדש וטרי".

המודעות לתזונה היא חלק ממנו, בכל שבוע הוא משלב את ניהול המסעדה ונסיעה ל'מכון ווינגייט' שם הוא לומד להיות מאמן כושר גופני, שישלב יחד עם המסעדה.

סיפורו של טום וג'רי

סיפורו של נתח הבשר המוגש במסעדת בורה בורה הגדול ביותר בארץ "טום וג'רי" מוכיח עד כמה חשוב ליאמן הפרטים הקטנים, הייחודיות ובעיקר חווית האירוח.

"אנחנו כפר קטן של 8 אלף איש, כפר ראמה והמסעדה ממוקמת בצומת ליד כרמיאל.

הכפר מעורב, נוצרים, דרוזים ומוסלמים.

ידעתי שיש לי בידיים מוצר טוב, מסעדה שמעוצבת מדהים, אוכל ברמה גבוהה וכל הזמן העסיקה אותי המחשבה, איך אני אגרום לאנשים ברחבי הארץ להגיע אליי, אני הבנתי שחוץ מאוכל ובשר הכי טוב שיש, צריך עוד משהו שונה.

אני מאמין במסרים שאני מקבל סביבי ויום אחד ישבתי עם הבת שלי בת ה-7 לצפות בתוכנית 'טום וג'רי' בפרק משעשע שרואים אותם חותכים סטייק והוא עף להם, אני מאוד קשור לילדים שלי.

ברור לי שיש סביבנו תמיד מסרים, רק צריך לראות אותם, כמו הפתגם בערבית שאומר "או שאתה רואה את אלוהים בכל דבר או שלא רואה אותו בכלל". זה היה רגע מיוחד, לשבת עם הבת שלי ולצפות בתוכנית, סיפור הסטייק תפס אותי.

נכנסתי לגוגל ורשמתי 'סטייק טום וג'רי', ראיתי שיש סטייקים שנקראים כך בעולם ומדובר בנתח מאוד גדול של 2-3.5 קילו.

שאלתי את דעתה של הילדה שלי, האם כדאי להביא כזה נתח בשר למסעדה על שמם והיא התלהבה.

שיתפתי את השף בתוכנית שלי והתחלנו לעשות ניסיונות, הבנו שגודל כזה של בשר צריך בישול מיוחד, עשינו הרבה מאוד ניסיונות של בשרים שמגישים בברזיל, צ'כיה, קנדה, זרקנו הרבה שהיו לא אכילים, עד שהגענו למתכון המנצח!

מדובר בבישול איטי וארוך של 14 שעות ולכן חייבים לעשות הזמנה מראש, כאן יאמן לא נעצר והוא החליט שגם אופן ההגשה חייב להיות ייחודי, "רציתי שההגשה תהיה חגיגית ועלה לי רעיון, כמו שאנחנו מוציאים עוגת יום הולדת, עם מוזיקה וזיקוקים, גם הסטייק יצא באופן שונה ושמח.

בכל פעם שאנחנו מגישים את טום וג'רי המוזיקה של התוכנית מתנגנת ברקע, לצד בובות ענק שקניתי במיוחד והן רוקדות ליד השף.

היום אני יכול לעמוד זקוף ולומר שאני מגיש את נתח הבשר הגדול ביותר בארץ".

סיפורו של סטייק טום וג'רי פרש כנפיים ופורסם באתרים רבים, ברדיו ובטלוויזיה, הסרטון שעלה ליוטיוב זכה למיליון וחצי צפיות, 16 אלף תגובות ושיתופים, מאז רבים עולים לרגל למסעדה, מקור משיכת תיירים בצפון "באים למסעדה מגוש דן ומהדרום, אפילו מעוטף עזה ומערד".

בזכותו של אבא

"יום אחד, כשהמסעדה הייתה כבר לקראת סגירה, ישבתי עם חבר שאמר לי: "אתה בטח לא מבין איך תוך שנה וחצי ועוד עם קורונה באמצע, המסעדה שלך התרוממה כך" יאמן מסביר,

"כשאבא שלי נפטר לפני שנה וחצי והיה לי קשר חזק מאוד אתו, התפלל בשבילי המון.

מאוד ריגש אותי הדברים האלה. הייתי מחובר מאוד לאבא, הוא שירת בצבא 30 שנה, היה איש קבע ומאוד משמעותי עבורי, למדתי ממנו המון, הוא חינך אותנו לערכים, כיצד לנהוג כלפי הסביבה, החברים והשכנים, אמנם אבא לא היה איש עשיר, אבל היה בו עושר רב של עקרונות שאני פועל בדרכם".

יאמן בין היתר גם מוכר היטב בזכות הקפיצות בחבל הייחודיות שלו "אני ועוד 2 אנשים בארץ פיתחנו קפיצות בחבל ייחודיות, זה חלק מכושר ואנשים מאוד אוהבים לראות את זה, גם הבן שלי בן ה- 12 התחיל להתאמן כדי לקפוץ כמוני, אני מאוד מחובר לספורט ולומד הדרכת כושר במכון ווינגייט.

לסיכום, אני קונה את הסחורה הטובה ביותר כי מאוד חשוב לי מה האורחים מכניסים לגוף, הירקן אמר לי שבדרך כלל מסעדות קונות במבצעים ולא כמוני.

אני לא מחפש להיות מיליונר, אני רוצה לדעת שמה שאני עושה, הוא הטוב ביותר לאורחים שלי, אני רוצה לחיות בכבוד עם אשתי שאני איתה כבר 20 שנה ולהעניק לילדים שלי בסיס טוב וחינוך לערכים".

לאתר של מסעדת בורה בורה >>

לפרטים, יצירת קשר והזמנת מקום >> 072-3925338