כותרת
> C;
1/1
אירועים

טעם את- יופיה– לא רק מסעדה ייחודית

כרמיאלי אירועיםפורסם: 19.05.21 , 09:34ע"י
רשת לינק
שם הכותב/ת:

אחת המסעדות המדוברות בכרמיאל, היא המסעדה האתיופית, ״טעם-את-יופיה״ שנמצאת במרכז העירה.

מי שפתחה את המסעדה היא טובה גבייאו מדהני, בת הקהילה האתיופית, בת 48 נשואה ואמא לשלושה ילדים.

טובה עלתה לארץ עם חלק ממשפחתה בשנת 1989 כאשר הייתה בת 15 ועשתה את המסע הרגלי הארוך לארץ ישראל דרך סודן, מסע שנמשך שנה וחצי.

טובה למדה בתיכון "מקווה ישראל" בפנימייה ומאז שנת 1992 חיה בכרמיאל, למעט זמן הלימודים, בשנים בהן למדה והוציאה את התואר, מינהל עסקים אותו למדה בירושלים.

עוד הספיקה טובה לכתוב שני ספרי ילדים מקסימים "הצמות של למלם" ו"שמלת החג של טרויה".

"טעם את-יופיה" איננה רק מסעדה אותנטית, מרתקת בעלת תפריט איכותי ועשירה בטעמים, מסעדה בה הלקוחות המגוונים תמיד חוזרים ומפרגנים, זוהי מסעדה שאיננה עוסקת רק באוכל, באופן הכנתו, הגשתו וצורת אכילתו, "טעם את-יופיה" זהו מרכז תרבות ופעילות שמשלב גם את האוכל וגם את התרבות.

כבר שנים שטובה עוסקת בשימור התרבות והמסורת האתיופית.

עורכת הרצאות, סדנאות ופעילויות, גם בבתי ספר, גני ילדים ומתנ"סים ובכל פעילות שילבה את האוכל האתיופי על מנת לשמר את התרבות.

כך נולד הרעיון לפתיחת המסעדה "טעם את -יופיה", משחק מילים שנון שמאפשר דרך האוכל להיפתח לטעמים חדשים שמקרבים ומאחדים בין התרבות ואנשיה.

לאנשי הקהילה המסעדה היא חגיגה אמתית לאוכל משובח וטעים אותו טובה מבשלת.

התפריט במסעדה מתבסס בעיקר על מנות טבעוניות אך בנוסף גם מנות בשריות כמו ואט המוכר והידוע כמעדן של קדרה בבישול איטי, טעים במיוחד, בנוסף דגנים, קטניות וירקות.

כל זאת בתוספת כמובן של האינג'רה המפורסם, הלחם הטרי שהוא מאפה מחמצת.

עוד במסעדה מגוון עשיר של תבלינים.

אתיופיה מוכרת כאחת המדינות הבולטות בעולם בייצוא תבלינים, מה שמוסיף לטעמו הייחודי של האוכל האתיופי.

האוכל מאופיין לא רק בטעמו הייחודי, בטריותו, אלא גם בבריאותו.

מוזמנים למסעדה, לטעם שונה, מיוחד וטעים! לחוויית אוכל שלא הכרתם עד היום...

שעות פעילות המסעדה: ימי א-ה מהשעה 12:00-20:00

ימי שישי, אירוח קבוצות ואוכל, הזמנות יום מראש.

לאתר המסעדה >>

לפרטים ויצירת קשר: 072-3925198