כותרת
> C;
1/1
אירועים

מסעדת טאבון סתי ממטבחה של סבתא

כרמיאלי אירועיםפורסם: 06.06.22 , 09:05ע"י
רשת לינק
שם הכותב/ת:

מסעדת טאבון סתי, בבעלותם של מחמוד וופיקה ליאב.

מסעדה משפחתית משובחת, עם מאכלים ביתיים מבית סבתא, אליה נוהרים קבוצות, סועדים פרטיים וגם רבים המגיעים לסדנאות בישול, אותם מעבירה וופיקה.

במסעדה טאבון עץ ייחודי עם גחלי אבן ומעשנת מיוחדת הנמצאת במעמקי בור עם גחלי עץ, אותם בנה מחמוד במו ידיו.

"כשעושים דברים מאהבה ותשוקה, זה מורגש היטב", על כך מעידים כל באי המסעדה הרבים שכבר הפכו לאורחים קבועים ולממליצים כבר 12 שנים מאז פתיחת המסעדה.

ניתן להגיע לארוחות בוקר מפנקות או לארוחות צהרים וערב, עם תבשילים וקדרות בטעם הנפלא של מטבחה של סבתא.

יש גם אוכל צמחוני וטבעוני במקום.

את הקסם של המסעדה המשפחתית הלבנונית "טאבון סתי", במג'ד אל כרום מרגישים הלקוחות המגיעים מכל קצוות הארץ.

כבר בשיחת הטלפון בהזמנת השולחן, עוד במעמד הזה הם עוברים על התפריט העשיר, המגוון והביתי, כל זאת כדי לבחור את המנות אותם מכינה רעייתו, וופיקה בעלת ידי הזהב, כפי שמכנים אותה כל באי המסעדה.

"המאכלים טריים ומתבשלים מידי יום במיוחד לאורחים, יש מאכלים שצריכים מספר שעות של בישול ולכן יש לעשות הזמנה כבר בשעות הבוקר" מסביר מחמוד, "מי שמגיע ללא תיאום מראש יזכה לשבת איתי לכוס קפה ואזמין אותו להגיע שוב ליהנות מהאוכל" הוא אומר בחיוך לבבי.

כל המאכלים הם מאכלים ביתיים ממטבחה של סבתא (התרגום של סתי לעברית זה- סבתא)

המהפך- אחרי הנפילה מצאו את הרוגע

מחמוד היה קבלן שיפוצים גדול ומוצלח, תחתיו עבדו כשישים פועלים, הוא עבד מול חברות גדולות, הוא לא האמין שביום אחד הכל יקרוס והוא יצלול יחד עם קבוצת קבלנים גדולה בעקבות "האחים גליק" ויכנס בעקבות כך לחובות בסדר גודל של 2.5 מיליון.

"חזרתי לעבוד בעצמי בשתי ידי כדי להחזיר את החובות".

אחרי ההתאוששות מחמוד החליט לעבור מהפך בחייו.

"החלטתי להפוך את החיים ב 180 מעלות.

במשך שנים רבות כשאירחתי בביתי אורחים רבים, קבלנים, מהנדסים ובעלי חברות גדולות, הם היו אוכלים את המאכלים של אשתי ו'מלקקים את האצבעות'.

אמרתי לאשתי וופקה "בואי נעשה משהו עם הכישרון שלך, אני אשמח שיהיו לי מאה שקל מזומן ולא לעבוד עוד מול חברות שמכניסות אותי למתח, האם לבסוף אקבל את התשלום או לא.

חיפשתי יציבות ושקט".

מה מגישים במסעדה?

הקונספט של המסעדה אותה בנה מתחת לבית, עם ישיבה גם בחוץ באוהל בדואי.

אוכל של סבתא, האוכל הערבי הביתי שתמיד מנצח, לשם כך מחמוד בנה טאבון עץ ומעשנת מהסוג של הדור הישן, עם עץ בבור שיצר בעצמו, בדיוק כמו בימים של סבתא שלו ושל רעייתו "יש אצלנו הרבה מאכלים נהדרים אותנטיים כמו: כתף ממולא, מקלובה, במיה, אורז עם כבש, מסאחן, ממולאים ועוד.

הפיתות בטאבון עץ עם גחלי אבנים וגם הקדרות.

בבוקר אנחנו מגישים ארוחות בוקר מאוד עשירות עם שקשוקה שמתבשלת בטאבון, תפוחי אדמה עם ביצים, פיתות עם שמן זית וגבינה, סמבוסק עם תרד ועוד... בחורף סלק בר וסלטים, מנות אחרונות.

כמה זמן מראש כדאי לתאם הגעה?

"מומלץ מינימום חמש שעות לפני ההגעה.

אנחנו מכינים במיוחד לאורחים בהזמנה מראש, כך שהאוכל טרי ואין לנו אוכל שהכנו מראש.

אני עובד עם הטאבון ואשתי במטבח.

בנוסף יש לנו סדנאות אוכל שהיא מעבירה, צוותי עובדים מגיעים באופן קבוע כמו מורים, או קבוצות חברים ומשפחות.

המטבח שלנו פתוח, הם נכנסים למטבח והיא מסבירה להם על כל התהליך וכך מכינים יחד ארוחה שלמה.

לאתר של טאבון סתי לחצ/י כאן >>

לפרטים והזמנות >> 072-3952647