'מערכת החינוך מקיימת קשר רציף עם הסגל האקדמי במיכללות להכשרת עובדי הוראה ובבתי הספר לחינוך באוניברסיטאות לגיבוש משותף של פרקטיקות הוראה דיגיטאליות ומקוונות בהתאמה
למיתווה קורונה, לתרחיש המשבר ולמיתאר האתגר שכולנו מצויים בו.
במסגרת זו מוכשרים מדי יום מאות רבות של מרצים בשיתוף מכון מופ"ת, ונעשה כל הנדרש כדי ששנת הלימודים הנוכחית תסתיים באופן תקין – גם עבור הסטודנטים להוראה'.
כך, מנהלת המחוז, ד"ר אורנה שמחון.
בראשית כל שנת לימודים, נקלטים במערכת החינוך בין 9,000 ל-10,000 מורים חדשים, כ 1500 מהם בצפון .
כדי למנוע כל מצב של מחסור במורים חדשים, לאור משבר נגיף הקורונה, פעל המשרד באופן נמרץ, בשיתוף המכללות האקדמיות להכשרת מורים ובתי הספר לחינוך באוניברסיטאות, כדי להמשיך לקיים שגרת לימודים אקדמית מלאה – באמצעות למידה מקוונת.
32,000 סטודנטים, מהם כ 4500 מהצפון לומדים השנה הוראה, ומלווים על ידי כ-3,800 אנשי סגל אקדמי מוסר דובר המחוז, דויד גורלי. בנוסף, כ-5,000 מורים לומדים לתואר שני. עם פרוץ משבר הקורונה וסגירת הלמידה האקדמית, *עבר כל תהליך הכשרת עובדי ההוראה ללמידה מרחוק.
12,232 קורסים נלמדים בימים אלה בהוראה מקוונת, ובכל מוסד אקדמי הוקם מערך של ליווי ותמיכה להטמעת ההוראה המקוונת. האוניברסיטאות והמכללות רכשו רישיונות להפעלת המרחבים הדיגיטאליים, פותחו דגמים שונים להתנסות סטודנטים בהוראה מקוונת, וכמו כן גם מרכזי הסימולציה הוסבו לאולפני הרצאות לסטודנטים.