משרד הבריאות הוא אחד הגופים הקשוחים ביותר בכל הנוגע לבקרת מזון. נכון, הציבור הישראלי שומע מעת לעת על דברים שחלפו מתחת לרדאר, מסעדות שמגישות מוצרים לא היגייניים או מוצר מזון הנמכר ברשתות השיווק הגדולות שנמצא בו כשל רציני בכל הנוגע לתברואה. העובדה שמדובר בסנסציות היא בדיוק זה – משרד הבריאות מבצע בקרת איכות מזון ויכול לסגור מטבחים קטנים כמו גם מפעלי ענק על רקע תגליות שונות.
מריכוזים גבוהים של חיידקי אי-קולי ועד לרמות גבוהות של חומרים רעילים שונים שהגיעו בשוגג או מתוך רשלנות של ממש לתוך מוצר זה או אחר, אתם חייבים לדעת מה קורה במטבח שלכם, כדי לא לקבל קנסות, או חס וחלילה סגירה של המטבח ואיתו גם סגירה של העסק.
עושים בקרת איכות מראש - ומונעים בעיות בהמשך
בקרת איכות מוקדמת מאפשרת לכם, בעלי העסק והמטבח, לדעת בדיוק האם יש והיכן יש כשלים במטבח שלכם, בכל השלבים בתהליך, ספקים, ייצור מזון, אחסון והגשה. כשלים יכולים להתגלות בכל אחד מהשלבים, כאשר כשל בשלב מוקדם יותר עלול להמשיך ולהשפיע על השלבים הבאים בתהליך.
במידה ואתם מקבלים סחורה שלא עומדת בתנאים שהציבו משרד הבריאות ומשרד התברואה, הרי שיש כשל כבר בשלב ראשוני מאוד בשרשרת הייצור שלכם, והמזון המקולקל פשוט יעשה את דרכו דרך המטבח ועד לצלחת ההגשה, וזה בדיוק מה שהמחוקק, ועימו הפקחים בשטח, מנסים למנוע.
בקרת האיכות בעולם ההסעדה והמזון כוללת מתן מענה מראש לפי אותם הסטנדרטים של הרשויות, ואף מעבר לכך, מה שאומר שאתם מכוסים מכל הפינות.
הבדיקות כוללות סקירה מקיפה של מצב התברואה בעסק, מרמת הניקיון הבסיסית ועד לדגימות ממשטחים וממוצרי המזון עצמם, וזאת בהתאם לדרישות של משרד הבריאות עצמו. הדגימות נלקחות לבדיקות מקיפות במעבדה אשר גם היא מאושרת על ידי משרד הבריאות, שם הן יעברו בדיקות בציוד המתקדם בעולם.
בסיום הבדיקות אתם תקבלו דוח מפורט ובהיר בו תוכלו לקרוא ולראות בדיוק מה הכשלים והבעיות, במידה ונמצאו. הדוח לא מסתפק בממצאים, אלא מציע גם פתרונות, ומצביע על הדרכים האפקטיביות ביותר לפתור את הבעיות הללו ולהיות מוכנים בצורה מושלמת ליום העבודה תוך שמירה על בריאות הסועדים, כמו גם מוגנים במקרה בו מגיעים פקחים לבחון את רמת התברואה של העסק.
מי מבצע את הבדיקות?
בדיקות של בקרת איכות מזון שאינן דרך משרד הבריאות עצמו מתבצעות על ידי גופים מקצועיים שמתמחים בתחום זה. חברות רציניות יעסיקו אנשי מקצוע מן השורה הראשונה, כולל תברואנים מקצועיים מהנדסי מזון ואפילו ווטרינרים, כדי לתת מענה לכל סוגי המטבחים והמזונות.
הבדיקה מתבצעת או בחשאי או בתיאום זמן, בהתאם לצורך, ועם צוות מקצועי הנוטל דגימות נקיות המאפשרות גישה לכל המידע והכלים ההכרחיים לזיהוי חריגות במדדים.