רבים ביד מעטים☘
*מתוך סדרת בריאות טבעית*
בגופנו מתקיימות מלחמות בין כוחות החיים לכוחות החולי, וביכולתנו לאזן בינהן ואף לבחור צד ולחזקו ולהתגבר על המזיקים הרבים בעזרת מעט החלטות טובות.
נתמקד במאמר הקצר - במערכת העיכול.
☘כאמור - ברשותה של מערכת העיכול שלנו קיימים מספר מזרקים בעלי חומצות שונות, במזרקים אלו נוזלים( מיצי עיכול ) המיועדים להתמודד ולתמוך בתהליך עיכולם של סוגים שונים של מזון אשר נכנס לגופנו.
☘לכל קבוצת מזון מזרק בעל חומצה שונה, שאינה מותאמת להתמודד עם מזון שמחוץ לקבוצה שלה מסיבות של רמת חומציות שונה, טמפרטורה, קצב ומשכי זמן שונים זה מזה של עיכול.
☘רצוי להפריד בין קבוצות אלו -
עמילנים •פחמימות• חלבונים •שומנים
☘למשל - מזון מהיר לעיכול - סוכרים ובתוכם הפירות, לא ישתלבו עם מזונות מהקבוצה הכבדה. - חלבונים ובתוכם מזון מהחי כגון בשר, עוף, ביצים , דגים וכו'.
משום שהסוכר מתעכל במהירות ואינו יכול לשרוד את חום הקיבה עד להשלמת העיכול של הקבוצה הכבדה ובאין ברירה הוא מתחיל תסיסה ויוצר ריקבון לכל תכולת העיכול.
☘עלינו להכיר במספר קבוצות ראשיות שכאשר נפסיק לשלבם יחד בארוחה אחת, נעזור לגופנו להמנע מרקבון ☠ותסיסה מיותרים ומחלישים במערכת העיכול, ונאכל לאפשר למזון נסיעה חלקה ובטוחה בגופנו .
☘כאשר תכולת הקיבה או המעיים עוברים ריקבון, רוב חומרי הבנייה הופכים לרעילים עבור גופנו ולא נותר לגוף אלא לנסות להתמודד בכוחותיו כנגד הרעלים המסוכנים.
התוצאה = עייפות, מחסור באנרגיה זמינה, ריכוז לא גבוה ועוד שלל תגובות לא נעימות המטרידות את שלוותנו.
כשאר תהליך כזה נמשך על ציר של כמה שנים, עלולות להתפתח מגוון מחלות. משום שדם רעיל הוא בסיס לתחלואה גופנית.
☘ולהפך כשאנו שומרים על השילובים הנכונים האלו, אנו מאפשרים לגופנו להפוך את המזון לתאים בריאים וחיוניים בגופנו ולספק עבורנו אנרגיה עשירה ורעננה.
להעמקה בשילובי המזונות - אני ממליץ על הספר עקרונות צירופי המזון. מאת הרברט שלטון.
*מסקנה*
אפשר לבטא חיים צלולים, בעלי חשיבה חופשית, רגשות זורמים וגוף קל וערני בעזרת כמה חוקים פשוטים שכדאי ללמוד ולדעת.
זה יעזור לנו להגשים את עצמנו ולהביא את עצמנו למקומות שאנחנו חולמים להיות בהם.