הנבטות וקטניות☘
אז למה להנביט?
-
קטניות הן מרכיב חשוב וחיוני בתזונת הצמחונים והטבעונים, אך הייבוש הופך אותן למזון מרוכז מאוד וקשה לעיכול.
-
קטניות מונבטות נחשבות, מבחינה תזונתית, לירקות טריים,הן מכפילות את ערכן התזונתי בין בפי 100 לפי 1000 ומתעכלות בקלות.
*הנבטה:*
בוררים ורוחצים את העדשים במים.
משרים במי ברז ללילה (לפחות 6 שעות).
שוטפים שנית ומשאירים במסננת.
מכסים בחתיכת בד, שוטפים פעמיים ביום עד להופעת נבט קטן, כס"מ (תוך ימים ספורים, במזג אוויר חם - תוך יום-יומיים).
בוררים שנית ואפשר לאכול.
בתיאבון !
*בישול:*
מבשלים בסיר עם מעט מים, להבה קטנה, עד שהעדשים רכים - כ- 10 דקות.
יש האוהבים יותר את העדשים שבושלו על רשת אידוי. הם יוצאים יבשים יותר.
שימוש:
אפשר לאכול את העדשים כמנה נפרדת, או לגוון אתם תבשילים אחרים.
ההמלצה :
☘תהנו מתהליך ההנבטה המרתק, תקדישו זמן איכותי להכנת המזון שיחזיר לכם תמורה טובה.
השתדלו לאכול תמיד מתוך נחת רוח
יום נעים ☘
אתר אינטרנט: קישור לאתר