כותרת
> C;
1/1
בריאות

הנבטות וקטניות חוות נמורה

כרמיאלי בריאותפורסם: 11.03.19 , 14:29ע"י
רשת לינק
שם הכותב/ת:

הנבטות וקטניות☘

אז למה להנביט?

  • קטניות הן מרכיב חשוב וחיוני בתזונת הצמחונים והטבעונים, אך הייבוש הופך אותן למזון מרוכז מאוד וקשה לעיכול.

  • קטניות מונבטות נחשבות, מבחינה תזונתית, לירקות טריים,הן מכפילות את ערכן התזונתי בין בפי 100 לפי 1000 ומתעכלות בקלות.

*הנבטה:*

בוררים ורוחצים את העדשים במים.

משרים במי ברז ללילה (לפחות 6 שעות).

שוטפים שנית ומשאירים במסננת.

מכסים בחתיכת בד, שוטפים פעמיים ביום עד להופעת נבט קטן, כס"מ (תוך ימים ספורים, במזג אוויר חם - תוך יום-יומיים).

בוררים שנית ואפשר לאכול.

בתיאבון !

*בישול:*

מבשלים בסיר עם מעט מים, להבה קטנה, עד שהעדשים רכים - כ- 10 דקות.

יש האוהבים יותר את העדשים שבושלו על רשת אידוי. הם יוצאים יבשים יותר.

שימוש:

אפשר לאכול את העדשים כמנה נפרדת, או לגוון אתם תבשילים אחרים.

ההמלצה :

☘תהנו מתהליך ההנבטה המרתק, תקדישו זמן איכותי להכנת המזון שיחזיר לכם תמורה טובה.

השתדלו לאכול תמיד מתוך נחת רוח ????????

יום נעים ☘

אתר אינטרנט: קישור לאתר

חוות הנמורה