בישראל קיימות כמה מערכות משפט, אחת מהן היא מערכת המשפט הצבאית. הגוף המופקד על חקירת חיילים שביצעו עבירות, הוא המשטרה הצבאית החוקרת (מצ"ח). עולם המשפט הצבאי שייך לתחום הדין הפלילי, ועל מנת לצלוח את התהליך על הצד הטוב ביותר מומלץ לפנות אל עורך דין צבאי שילווה את החייל העומד בפני חקירה, ויסייע לו לחזור אל שגרת חייו בהקדם האפשרי.
היוועצות עם עורך דין צבאי היא זכות לכל דבר
כפי שציינו, תהליך המשפט הצבאי נחשב לחלק מעולם המשפט הפלילי, כך שישנה חשיבות רבה לפנייה לשירותיו של עורך דין צבאי במידה ואתם עומדים לעלות למשפט;
-
השלכות לעתיד – מכיוון שמדובר במשפט פלילי לכל דבר, הנזקים המשפטיים שעלולים להיגרם במהלך החקירה ישפיעו באופן בלתי הפיך על תהליך המשפט. ומכאן, הדרך להפסד קצרה. יש לזכור שמכיוון שמדובר בחיילים הנתונים תחת המערכת הצבאית הנוקשה, בחלק מהמקרים מצבם יהיה גרוע ובעייתי יותר מאזרחים שהסתבכו בחקירה פלילית.
-
לעבור את התהליך בשלום – חיילים הם בסך הכל מתבגרים לקראת העשור השני בחייהם, כך שייתכן מאוד שעבור רובם מדובר במפגש ראשון עם מערכת המשפט. חוסר הניסיון שלהם וגילם הצעיר, עלולים לתרום לכך שהחוויה תהיה טראומטית עבורם.
-
לדעת מה מגיע לי – מעבר לגילם וחוסר נסיונם, רוב החיילים אינם מכירים את מערכת המשפט הצבאית. כיצד מתמודדים מולה? מהן הזכויות והחובות של חייל שהוזמן לחקירת מצ"ח? את כל אלו ועוד רק עורך דין יוכל לסייע לחייל להבין.
-
חוק השיפוט הצבאי – בשנת 1955 נחקק חוק השיפוט הצבאי על פיו חייל הנחקר בחשד לביצוע עבירה פלילית, זכאי לייעוץ משפטי שיינתן לו מטעם הסנגוריה הצבאית עצמה. מצד שני, החוק גם מתיר לחייל להסתייע בעורך דין פרטי המתמחה בעולם המשפט הצבאי. כשכל מקרה ניתנת לכם האפשרות להגן על עצמכם, ההמלצה היא לעשות זאת על הצד הטוב ביותר וברמה הגבוהה ביותר!
מתי יש לפנות לעורך הדין?
ההמלצה היא להתייעץ עם עורך דין צבאי טרם תחילת החקירה, לנצל את הזמן שבין הרגע שבו נוצר אתכם הקשר ובין מועד החקירה כדי למצוא עו"ד פלילי המתמחה בעולם המשפט הצבאי. ככל שתקדימו למצוא את האדם שילווה אתכם, כך תגיעו מוכנים יותר לחקירה ותשפיעו עליה לחיוב. זכרו שבמקרים מסוימים, התהליך יוכל להסתיים כבר בחקירה עצמה מבלי לעבור לבית המשפט. עורך הדין יכווין אתכם כיצד לנהוג על מנת למקסם את הסיטואציה.