כותרת
> C;
1/1

להיות שווה בין שווים–למען חברה טובה יותר מפעל אקומיוניטי – "אקולוגיה לקהילה מוגנת"

כרמיאלי פורסם: 30.06.19 , 12:38ע"י
רשת לינק
שם הכותב/ת:

להיות שווה בין שווים –למען חברה טובה יותר

מפעל אקומיוניטי – "אקולוגיה לקהילה מוגנת"

"מלך הגליל" יצא לביקור מרתק בעסק חברתי שחרת על דגלו העסקת אנשים עם מוגבלויות , בעבודה שתהיה בעלת ערך עבורם ותוביל לחברה אנושית טובה יותר.

כבר מרגע הכניסה למפעל הרגשנו באווירה אחרת, אווירת יחד, חדוות יצירה , תחושת ערך בעבודה .

את פנינו קבל בחום עמרי דה גרסיה ,סמנכ"ל התפעול שניסה לתת לנו הבנה מעמיקה על מהות העסק באמצעות מצגת נתונים מרשימה ,סיור במפעל ,היכרות עם האנשים ופגישה ועם דני קגן היזם והמייסד .

כיצד נולד הרעיון?

דני קוגן, אב ליהונתן, ילד עם צרכים מיוחדים, ויזם בנשמתו חשב כיצד יוכל לתת לאנשים כיהונתן בנו מקום של כבוד בחברה, כיצד יוכל להעניק להם עבודה בעלת ערך אמיתי שתיתן להם מקום בחברה , לא בחסד אלא בזכות עבודתם. שילובם בחברה, כך האמין , יהפוך גם אותנו לחברה אנושית טובה יותר.

"ביקשתי לייצר מקום עבודה שיש בו אתגר משמעותי ומקום עם אופק להתקדם ולהתפתח. רוב האנשים עם הצרכים המיוחדים, אם הם בכלל עובדים, מועסקים בעבודות מונוטוניות כמו ספירת דיבלים שאני קורא לה בשם "דביליזציה" שמלבד שריפת זמן לא מקדמת את העובד לשום מקום. רציתי ליצור מקום שתהיה בו תקוה, גם לילדים עם הצרכים המיוחדים אבל באותה מידה גם למשפחות ובמיוחד להורים. הבעיה שהכי מטרידה את ההורים לילדים עם הצרכים המיוחדים, מה יקרה עם הילדים כשלא נהיה פה. הרי אנחנו לא נחיה לעד כדי לשמור ולהגן עליהם. לכן חיפשתי עבודה שיהיה לה בסיס כלכלי וערך אמיתי. עבודה שהאנשים המיוחדים שלנו יוכלו לבצע אפילו יותר טוב מאנשים אחרים. כבר היום אני לא חושב שאני יכול לבצע את העבודה הזו באותה איכות ומקצועיות כפי שעושים העובדים המיוחדים שלנו"

אז מה עושים באקומיוניטי?

במפעל מועסקים אנשים עם צרכים מיוחדים אשר עוברים הכשרה ומתמחים בפירוק, מיון ומחזור פסולת אלקטרונית. אקומיוניטי הוא אחד משני תאגידים שהוכרו על ידי המשרד להגנת הסביבה כ"גוף יישום מוכר" על פי חוק פסולת אלקטרונית והוא מחויב לפעול להגברת המודעות בציבור בישראל לטיפול נכון בפסולת אלקטרונית וסוללות .העובדים עם הצרכים המיוחדים הופכים להיות כוח מוביל בחברה בנושא המחזור והשמשת הפסולת האלקטרונית בשל רמתם המקצועית הגבוהה ובכך יכולים לזכות בהערכה ובכבוד מצד החברה

במפעל שלוש מחלקות: מחלקת איסוף הפסולת האלקטרונית , מחלקת גריסת מדיה מגנטית המכילה חומר מסווג תוך שמירה מלאה על בטיחות המידע החסוי ומחלקת מחלקת IT ו- RENEW - מחלקת המחשבים והציוד ההיקפי של המפעל שמספקים בסופו של תהליך מחשב חברתי איכותי, ללא הבדל ברמת החומרה ממוצר חדש, אבל זול בעשרות אחוזים.

מהו המודל העסקי ולאן שואפים להתפתח?

אקומיוניטי – "אקולוגיה לקהילה מוגנת" פועל על פי מודל של עסק חברתי שמטרתו השקעה חוזרת של הרווחים לטובת העובדים עם הצרכים המיוחדים והרחבת מעגל המועסקים מקרב אוכלוסייה זו. מושם דגש מיוחד להעמקת הקשר עם הקהילה הקרובה וייזום מירב נקודות מגע וחוויות משותפות עמה. במפעל החברתי מועסקים אנשים עם כל סוגי המוגבלויות (פיזיות, מנטליות ורגשיות). כמו כן, בין עובדינו נשים וגברים מכל רבדי ומגזרי החברה, כולל ערבים, בדואים וחרדים המגיעים מבתים ומהוסטלים ברחבי הגליל המערבי. כ-80% מהעובדים הם אנשים עם צרכים מיוחדים .

50% מעובדי המפעל הינם תושבי כרמיאל והסביבה ובכוונתנו להקים תוך שלוש שנים מפעל חדש באזור התעשייה של כרמיאל שיהווה מרכז לאומי חברתי לחינוך סביבתי של אקולוגיה.

כבר היום, כמות הביקורים במפעל שלנו הינו גדול, כמדי שבוע מבקרים אצלנו כמות גדולה של אנשים

המעוניינים ללמוד על תהליכי המחזור, מפי אנשים עם מוגבלות, המהווים חלוצים בתחום הזה

סיפורו האישי של עמוס קורן

עמוס קורן עובד במחלקה הטכנית של אקולוגיה וגם בתחום המשלוחים, עובד חרוץ מקצועי ואחראי הסכים לשתף בסיפורו האישי.

עמוס מתגורר בדיור מוגן של "אנוש", בעקבות אירוע קשה שעבר במהלך שירותו הצבא הוא מוגדר כהלום קרב. סיפורו אינו פשוט, בשנת 2002 נרצחו בפיגוע שישה חברים שלו, והוא היה עד לכך ועזר בפינוי, ההתרחשות הזו השפיעה על עמוס באופן קיצוני. לאחר הצבא נסע לטייל בצ`ילה ולפגוש את אביו, למשך שנה וכשחזר ארצה עבר התמוטטות עצבים פסיכוטית מלוות בפרנויות. הוא התאשפז בבית חולים מזרע ועבר טיפול של עשר שנים , כאשר הגיע לכרמיאל החל בטיפול פסיכולוגי ופסיכיאטרי, והיום הוא כבר 5 שנים ללא צורך באשפוז ומצבו משתפר מאד.

לשאלה איך אתה מרגיש במפעל עונה עמוס: " אני שמח מאד, כיף לי כאן, כי היחס מצוין. הצוות נותן תחושה של בית שלא הרגשתי במקומות אחרים. אני מרגיש חלק ממשהו גדול." עמוס שומר על קשר ונפגש עם חבריו גם מעבר לשעות הפעילות שלהם.

עמוס שואף להתקדם במפעל ולהגיע לתחום המעבדה שמעניין אותו.

דני קגן

דני קוגן, שואף לתת לאנשים כיהונתן בנו מקום של כבוד בחברה, להעניק להם עבודה בעלת ערך אמיתי שתיתן להם מקום בחברה , לא בחסד אלא בזכות עבודתם. שילובם בחברה, כך מאמין , יהפוך גם אותנו לחברה אנושית טובה יותר.

עמרי דה גרסיה, בן 40 , סמנכ"ל אקולוגיה לקהילה מוגנת, עד 2014 שירת בתפקידי פיקוד שונים בחיל הים, בתפקידו האחרון כסמג"ד מודיעין שייטת 13.

עמרי רואה באקולוגיה סביבת עבודה ייחודית בה השונה הוא שווה ולא רק כסיסמא, אלא כדרך חיים

ולפיכך משקיע בהון האנושי לא פחות ואף יותר מהמטרות העסקיות.

עמרי איש בעל חזון ומעוף , מהווה השראה יומיומית לכלל העובדים ונותן תקווה לכך שכל אחד יכול להגיע למקסום יכולותיו הרבה מעבר לתפיסתו הנוכחית את עצמו.

עיתון "מלך הגליל", צביקה וישניה 050-3010878