בין אם מדובר בסוגים השונים של מחלת הסרטן, בהתקף לב, בשבץ מוחי או בעוד מקרים רבים אחרים – רשלנות רפואית קיימת בטיפול ובאבחון של כל סוגי המחלות. ודאי שמעתם לא פעם ממשפחה, מחברים או בחדשות, על סיפור בו הגיע אדם להתלונן על כאבים, קיבל אבחון שגוי ונשלח הביתה מבלי לקבל את הטיפול הראוי לבעיה ממנה הוא באמת סובל. במצבים בהם ניתנה אבחנה מאוחרת, שגויה או כזו שגרמה לנזק אצל המטופל – יש עילה להגשת רשלנות רפואית באבחון. במאמר הבא נבחן את הנושא ונבין מה כדאי לעשות במצבים השונים.
מה לעשות במקרה של רשלנות רפואית באבחון?
ראשית, חשוב מאוד להבין האם קיימת עילה לתביעה על רשלנות רפואית. בשביל להבין זאת בצורה הבסיסית והראשונית ביותר, יש לוודא שלפחות אחד מהמקרים הבאים התרחש:
- התנהגות של רופא שהייתה אינה סבירה או מקובלת בהשוואה לרופאים אחרים בתחום המומחיות שלו.
- רופא אשר לא העניק אבחנה מקצועית ביחס לתלונות מצד המטופל ולא עשה כמצופה על מנת לגלות את גורם הכאב.
- רופא אשר לא שם לב לפרטים או לתוצאות של בדיקה או לא הפנה מטופלים לרופאים מומחים כנדרש.
בכדי להגן על זכויותיכם כדאי לנקוט צעדים וליזום באופן אקטיבי בדיקה מעמיקה של המקרה.
בשביל לזכות בתביעה ולקבל פיצוי הולם, על התובע להוכיח את הקשר שבין האבחון השגוי לבין הנזק שנגרם לו כתוצאה מכך. הסיכוי הגבוה ביותר להצליח לזכות בתביעות מהסוג הזה שלרוב מאופיינות במורכבות שלהן, היא להיעזר בעורך דין מקצועי ומנוסה מהתחום.
איך אפשר לזהות אם אכן הייתה טעות באבחון?
גם אדם שמרגיש שלא קיבל את האבחון או הטיפול הראוי, לא תמיד יוכל להוכיח את הקשר בבית המשפט. אך עוד לפני שלב התביעה, מומלץ לחשוב על הכדאיות שלה ולשם כך יש צורך בזיהוי של רשלנות רפואית באבחון.
לרוב, מטופלים מרגישים בעצמם את איכות הטיפול שקיבלו ובמידה שהם מרגישים משהו לא כשורה, עליהם להתייעץ עם איש מקצוע מהתחום כגון עורך דין רשלנות רפואית. בפגישה עם עורך דין מנוסה בה תספרו לו על המקרה שלכם, תוכלו לקבל ייעוץ והכוונה לגבי הסיכוי שלכם להוכיח את הקשר ולזכות בתביעת רשלנות רפואית במשפט.
בין הפרטים החשובים לזיהוי של טעות באבחון או במתן אבחון שגוי, הוא הימצאותם של מסמכים רפואיים רבים ככל האפשר, שיוכלו לשפוך אור על הצד הרפואי ולהוכיח את הטעויות במידה שאלו אכן נעשו.
האם יש צורך להיעזר בעורך דין וכיצד לבחור את המתאים ביותר למצבכם?
בכדי לזכות בתביעה של רשלנות רפואית, צריך להוכיח קשר ברור ולעמוד בקריטריונים מסוימים שאת רובם אזרח מן השורה לא יכיר. תיקים של רשלנות רפואית מאופיינים במורכבות שלהם, בתקנות ובחוקים המפותלים שלהם ובקושי בזכייה בהם. הסיבות לכך הן מגוונות אך אחת הבולטות שבהן היא הקושי הרב שבהוכחת הרשלנות בצורה מובהקת וברורה, כזו שלא תשאיר מקום וספק.
לכן בשביל להבין את הכדאית של התיק ובשביל להגיש תביעה לה קיים סיכוי ממשי בבית המשפט, כדאי מאוד להיעזר בעורך דין מנוסה. לאחר שהבנו כמה חשובה עזרתו של עו"ד מהתחום, הגיע השלב לבחור אחד שיתאים לנו ויוכל לייצג אותנו ואת המקרה שלנו בצורה הטובה ביותר.
הנה כמה טיפים שיעזרו לכם לבחור עו"ד רשלנות רפואית שיתאים לכם:
- המלצות וביקורות – אספו המלצות וביקורות של לקוחות קודמים, תוכלו לעשות זאת למשל באתר האינטרנט של עורך הדין או לבקש המלצות מאנשים עליהם אתם סומכים.
- סקר שוק – ערכו סקר שוק קטן ובדקו את המוניטין של עורך הדין עליו חשבתם.
- הכשרה מתאימה וניסיון – בדקו מהי ההכשרה המקצועית של אותו עו"ד ומה כולל הניסיון המקצועי שלו.
- פגישת ייעוץ – פגישת ייעוץ היא הזדמנות מעולה להתרשם פנים מול פנים מעורך הדין. בפגישה תוכלו לקבל פרטים ראשוניים, לספר את סיפורכם, לשמוע חוות דעת מקצועית ולבחון את הכימיה והתקשורת בינכם ובין העו"ד.
כיצד ניתן להבטיח שתקבלו פיצוי הולם על הנזקים שנגרמו לכם?
במידה וקיים אצלכם החשש לרשלנות רפואית באבחון אצלכם או אצל אחד מבני המשפחה שלכם, האפשרות המשפטית הטובה ביותר שניצבת בפניכם היא לגשת לעורך דין רשלנות רפואית ולקבל חוות דעת מקצועית.
המסמכים הרפואיים שיש ברשותכם וכל עדות רפואית רלוונטית אחרת, הם קריטיים להצלחת התביעה, שכן אם לא תוכלו להוכיח את הטעות או את הרשלנות לא תוכלו לקבל פיצוי הולם, גם במידה שהצדק איתכם.