במערכת "מלך הגליל" הצטברו תלונות של צעירים על הדרך שנאלצים לעבור עד להשגת אישור תושב.
הצעירים הגרים אצל ההורים והארנונה לא על שמם מתלוננים על כך שהם נדרשים להביא הוכחות בלתי אפשריות כדי להוכיח שמרכז חייהם בכרמיאל.
כשהם ניגשים לעמדת הנפקת האישורים בעיריית כרמיאל הם נדרשים להביא אישורים אבסורדים שאין ביכולתם להנפיק או שדורשים מהם התעסקות מיותרת וארוכה מול גורמים שונים כדוגמת אישור על השתתפות חוגים בכרמיאל - כמה צעירים כבר משתתפים בגילאים כאלה בחוגים?
או תלושים של שנת עבודה בכרמיאל- ומה אם לא עבד שנה מלאה ורק התחיל?
ואם עבד בכרמיאל וגר במקום אחר האם יהיה זכאי?
העסק מסתבך במקרה שמקום העבודה אינו בכרמיאל, במקרה כזה יש דרישה שהמעביד יכתוב שהם נוסעים מכרמיאל למקום העבודה, דבר שאין ביכולתו של כל מעסיק לאמת ולא בטוח שכל מעסיק יהיה מוכן להתחייב על מקום הנסיעה ובכלל מעמיד את הצעיר בשיח מטרטר מול המעסיק.
בעבר הסתפקו בעירית כרמיאל בהצגת כרטיס עובד.
התחושה של הצעירים היא תחושה לא נעימה.
לא מספיק שהם נאלצים לגור בבית ההורים ולעבוד מחוץ לכרמיאל כי בכרמיאל אין מספיק מקומות עבודה, או שאם מוצאים כבר עבודה בכרמיאל לעיתים רבות היא חלקית ולא שנה רצופה, הם עוד נדרשים ללכת לך ושוב עד שישיגו אישור תושב.
הקריטריון היחיד שצריך להיות, לדעת הצעירים, הוא צילום ת"ז בה כתובה כתובת המגורים ובנוסף ניתן להחתים על הצהרה שזוהו המרכז העיקרי ומשרד הפנים הוא זה שיכול לבדוק ולאמת זאת, זה לא תפקיד העירייה.
העירייה צריכה לסייע ולתת שירות ותחושה שהצעירים אמינים ומקובלים בעיר הזאת.
לא זו הדרך להשאיר אותנו בכרמיאל, תחושותינו כי אנו תושבים סוג ב' היות ואין ביכולתנו לקנות או להשכיר דירות בשלב הזה של החיים ומגיע לנו לקבל שירות טוב.
יש לציין כי המסלול הממוחשב להשגת אישור תושב בקרב אלו שיש להם ארנונה על שמם הוא מסלול פשוט ומיידי ומהווה חלופה טובה לעמידה בתור.
תגובת העיריה לא התקבלה עד למועד סגירת הגיליון.