שר האוצר בצלאל סמוטריץ׳ לפורום ראשי הרשויות עוטף צפון: "נשקיע בשיקום וצמיחת הגליל; זוהי משימה לאומית"
היו"רים המשותפים של פורום ראשי הרשויות עוטף צפון ראש העיר כרמיאל משה קונינסקי וראש העיר קריית ביאליק אלי דוקורסקי, חברי הפורום ראש העיר עכו עמיחי בן שלוש וראש המועצה המקומית אבו סנאן
וסגן יור פורום ראשי הרשויות הדרוזיות סייף מישלב וסגן ראש המועצה האזורית גליל תחתון ויו"ר ארגון 'לב בגליל' אופיר שיק, נפגשו היום (ד) במשרד האוצר עם השר בצלאל סמוטריץ' ביוזמת ארגון 'לב בגליל'. השר דן עם ראשי וחברי פורום עוטף צפון, המייצג את יישובי קו העימות השני בצפון בתכניות שיקום וצמיחת הגליל.
במהלך הפגישה העלו ראשי הרשויות בפני שר האוצר שורה של נושאים קריטיים, בהם: מנגנון פיצויים לעסקים ושיפוי לרשויות, מתן תמריצים לעידוד משתכנים צעירים בגליל וקידום פרויקטים ותמיכות להגדלת מקומות התעסוקה ולחיזוק הכלכלה באיזור.
השר סיכם את הפגישה בהדגשה על מחויבותו האישית והממשלתית לנושא, וציין כי יוקם צוות עבודה ייעודי שיבחן את הדרכים להוביל לשיקום משמעותי ומתמשך של אזור חבל הגליל.
שר האוצר בצלאל סמוטריץ':"אנחנו מחויבים לשיקום הצפון, לא רק מתוך דאגה לתושביו, אלא מתוך הבנה שהחוסן של הגליל הוא החוסן של מדינת ישראל כולה. נבחן את הדרכים הנכונות לתמוך ביישובים ולהחזיר אותם לעוצמתם."
יו"ר פורום עוטף צפון ראש העיר כרמיאל משה קונינסקי: "הייתה פגישה פורייה מאוד עם השר סמוטריץ', צוות משרדו ואגף התקציבים. בממשלה הוחלט על תקציב של 15 מיליארד שקל לשיקום הצפון והשר הביע את נכונותו להוסיף לשיקום ופיתוח הצפון. הבהרנו לשר שזו עת הגליל ועת הגולן וצריך למנוע הגירה שלילית ולקדם הגירה חיובית לגליל ולגולן".
משה קונינסקי, אמר עוד: "יישובי קו העימות השני עמדו במשך חודשים ארוכים בחזית העורף וספגו את מכות המלחמה. החוסן של התושבים תלוי בהשקעה ממשלתית בתשתיות, בחינוך ובתעסוקה. המדינה חייבת להכיר בחשיבות האסטרטגית של היישובים הללו ולפעול לשיקומם וביצירת מנועי צמיחה חברתיים, כלכליים ודמוגרפיים."
את דבריו, סיכם ראש העיר כרמיאל: "אני מודה לשר סמוטריץ' על האוזן הקשבת והנחישות לסייע לגליל. ההתיישבות הציונית החשובה, היא התיישבות בגליל".
סגן ראש המועצה האזורית גליל תחתון ויו"ר ארגון לב בגליל אופיר שיק:"הגליל ניצב בפני אתגרים חסרי תקדים, אך גם בפני הזדמנות היסטורית לצמוח. עלינו לפעול יחד כדי למנף את המשבר ולהפוך אותו לתנופה שתועיל לכולנו."
בפגישה, השתתפו בכירים בהנהלת משרד האוצר אגף תקציבים ועוד.