ייתכן כי מעולם לא שמתם לב עד כמה מגוונים יכולים להיות קינוחים על בסיס בצק. יש כל כך הרבה סוגי בצקים שונים וכל אחד הוא עולם ומלואו. הבצקים השונים והקינוחים שניתן להפיק מהם חובקי עולם וחוצי יבשות. מדובר בקלסיקות האהובות והמוכרות ביותר. הצטרפו אלינו במאמר מחווה לכל הבצקים שאנחנו כל כך אוהבים לאכול!
בצק שמרים
הקטגוריה הראשונה שלנו היא בצק השמרים שלא ניתן לעמוד בפניו. הבצק התפוח והמנחם בעל הניחוח המשכר הביא לנו את מיטב הקינוחים, הרי הם לפניכם:
·סופגניות - Donuts
ארצות מוצא: ארצות הברית ואירופה - הולנד
לסופגניות יש שני סוגים: אלו עם החור במרכזן ואלו העגולות והתפוחות שגם לנו יש גרסה שלהן בכל חג חנוכה. את הסופגניות השמנמנות נהוג לטגן בשמן עמוק, ועם המודעות הגוברת יש גם מי שאופה אותן במקום. נהוג להגיש אותן עם ציפוי של אבקת סוכר או בצורת גלייז על גבי הדונאט. כמו כן ניתן למלא אותן בשלל מילויים כמו ריבה, פודינג, קרם פטיסייר ועוד.
·באבקה - Babka
ארץ מוצא: מזרח אירופה – פולין, רוסיה בלארוס
הבאבקה היא עוגת שמרים מתוקה שנהוג למלא עם שוקולד, קינמון או פירות. יש המעטרים אותה עם שטרוייזל.
· רוגעלך - Rugelach
ארצות מוצא: מזרח אירופה- יהדות אשכנז
הרוגעלך האהובים עלינו הם למעשה מאפים קטנים בצורת חצי ירח מבצק שמרים. נהוג להכין אותם במילוי סוכר-קינמון ושוקולד.
בצק רבוך
הקטגוריה השנייה שלנו היא בצק רבוך, הבצק המיוחד הזה זקוק לטיפול אוהב ומסור, וניתן לעבוד איתו רק באמצעות זילוף, הרי לפניכם מיטב הקינוחים שהוא מציע:
· פחזניות (פרופיטרול) - Cream Puffs (Profiteroles)
ארץ מוצא: צרפת
הפחזניות הן מאפים קטנים ועגולים שנהוג לזלף אותן על גבי התבנית בשל מרקמו של הבצק הרבוך. את הפחזניות נהוג למלא בקצפת, קרם פטיסייר או גלידה. כמו כן, נהוג למזוג מעליהן רוטב קרמל או שוקולד.
· צ'ורוס - Churros
ארץ מוצא: ספרד
גם הצ'ורוס עשויים בצק רבוך שמזלפים ישירות לתוך שמן עמוק, עם יציאתם מן השמן, נהוג לצפות אותם בציפוי של סוכר-קינמון ולהגיש אותם עם רוטב שוקולד או קרמל שניתן לטבול אותם בתוכם.
בצק פריך
הקטגוריה השלישית שלנו היא בצק פריך שכיף לנגוס בו ולהרגיש את מרקמו העדין, הרי לפניכם כל מה שניתן להכין ממנו:
· טארט - Tarts
ארץ מוצא: צרפת
הבצק שממנו מכינים את הטארט הוא בצק חמאה פריך. ניתן למלא אותו במגוון רחב של מילויים מתוקים או מלוחים כמו פודינג, שוקולד, פירות, ירקות, גבינות ועוד.
· פאי - Pies
ארץ מוצא: בריטניה וארצות הברית
בניגוד לטארט, לפאי יש חלק עליון ותחתון שעשוי גם הוא מבצק פריך. גם את הפאי אפשר למלא במגוון מילויים מתוקים או מלוחים כמו תפוחים, דובדבנים או פירות יער, וגרסאות מלוחות כוללות גבינות, ירקות ובשר.
בצק עלים ובצק פילו
את הקטגוריה הרביעית שלנו שילבנו כיוון שאת השטרודל האהוב והמוכר ניתן להכין משני סוגי הבצקים. לפניכם שלל הקינוחים המופלאים שאפשר להכין איתם:
· מילפיי - Mille-Feuille
ארץ מוצא: צרפת
המילפיי המוכר גם כנפוליאון וקרמשניט, הוא מאפה צרפתי קלסי שמכינים משכבות של בצק עלים אשר ביניהן נח לו קרם פטיסייר. מעל השכבה האחרונה של בצק העלים נהוג לבזוק אבקת סוכר.
· שטרודל - Strudel
ארץ מוצא: אוסטריה
השטרודל האוסטרי הוא השטרודל המקורי אשר את הבצק שלו נוהגים להכין באופן מאוד ייחודי, יחד עם זאת ברחבי העולם נוהגים להכין שטרודל מבצק עלים או בצק פילו, כאשר יש למתוח את הבצק כך שיהיה מאוד דק . השטרודל המפורסם ביותר הוא שטרודל התפוחים האייקוני, אך ניתן למלא אותו גם עם דובדבנים או גבינה.
· בקלאווה - Baklava
ארצות מוצא: מזרח תיכון, מרכז אסיה, חבל הבלקן והמגרב
הבקלאווה היא קינוח עשיר בטעמים שעשוי משכבות של בצק פילו, נהוג למלא אותה עם אגוזים קצוצים ופיסטוקים, לפני אפייתה היא נחתכת למרובעים, מעוניינים ומשלושים, ולאחר האפייה נהוג למזוג מעליה מי סוכר, מי ורדים, דבש וגם לימון ולהניח להם להיספג היטב בבצק.