כותרת
> C;
1/1
אוכל

מתכונים חמים לימים הקרים

כרמיאלי אוכלפורסם: 04.01.15 , 11:05ע"י
רשת לינק
שם הכותב/ת:
התחזיות מספרות על סערה שמתקרבת בחוץ אז הנה כמה מתכונים ליום חם וטעים:

צ'ילי קון קרנה / הדי שרון

היישר ממקסיקו, תבשיל בשר עם שעועית יבשה ופלפלים חריפים. אפשר להגיש עם אורז מאודה, או עם חטיפי תירס.
חומרים
2 כוסות שעועית יבשה אדומה שרויה בהרבה מים למשך הלילה
700 גרם בשר בקר קצוץ דק או טחון
1 בצל גדול
הרבה שיני שום קצוצות
2-4 פלפלים ירוקים או אדומים, חריפים
250 גרם עגבניות קלופות ומשומרות (אלה של "טל", ללא חומר משמר)
שמן זית
מלח ופלפל שחור
צ'ילי טחון או פפריקה חריפה לפי הטעם
כוסברה קצוצה
אופן ההכנה      
בסיר גדול מחממים מעט שמן זית ומטגנים בצל קצוץ עד שמתרכך. מוסיפים שום ופלפלים חריפים קצוצים ומטגנים דקה. מוסיפים את הבשר הקצוץ ומטגנים, תוך כדי ערבוב, עד שהבשר משחים מכל הצדדים.
מוסיפים תבלינים, עגבניות קצוצות, שעועית ומים עד כיסוי התבשיל, מביאים לרתיחה ומבשלים על אש קטנה כשעתיים- שלוש, עד שהשעועית מתרככת.
טועמים ומתקנים תיבול. לפני ההגשה מפזרים כוסברה קצוצה. אם התבשיל נוזלי מדי, ממשיכים לבשל על אש קטנה, ללא מכסה, עד שמסמיך.

פאייה צמחונית / רפי אהרונוביץ'

תבשיל פאייה עם שלל ירקות
חומרים (6 מנות)           
1/2 כוס שמן זית
12 קישואים או זוקיני, חתוכים לקוביות
2 שורשי סלרי קלוף וחתוך לקוביות
1 שורש פטרוזיליה קלוף וחתוך לקוביות
3 גזרים קלופים וחתוכים לקוביות
סלסלת פטריות יער, חתוכות גס
סלסלת פטריות פורטבלו, חתוכות גס
שקית פטריות פורצ'יני יבשות, מושרות במים פושרים וקצוצות דק
2 כוסות אורז עגול
6-7 שיני שום קצוצות
1 בצל סגול ו-1 בצל רגיל, קצוצים דק
3 כוסות ציר ירקות, מים רותחים או ציר עוף
מלח ופלפל
8-9 ארטישוקים קלויים ושרויים בשמן זית
אופן ההכנה      
מחממים את שמן הזית במחבת. מוסיפים בצל ושום, את השורשים והירקות.
אחרי מספר דקות מוסיפים את הפטריות. מתבלים ומטגנים כ-6-7 דקות.
מוסיפים את האורז ובוחשים מספר דקות עד שהוא סופג את השמן. מוסיפים את הציר, מבשלים על אש נמוכה כ-20 דקות מכוסה.
כשמוכן, ניתן להניח מלמעלה הארטישוקים הקצוצים. אולי זה לא כ"כ ספרדי, אבל אנחנו גירדנו פרמזן על הכל לפני ההגשה, מה שהוסיף מאוד לטעם.

מרק גולש עם נטיפי בצק / בני סיידא

המתכון מתוך  מוסף האוכל של עיתון 'לאשה'
חומרים:
50 גרם מרגרינה או חמאה
3 בצלים קצוצים דק
150 גרם נקניק קבנוס יבש, פרוס
1 ק"ג בשר בקר חתוך לקוביות
מלח ופלפל שחור טחון טרי
2 כפות פפריקה מתוקה
פפריקה חריפה לפי הטעם
1/4 כפית קימל
10 כוסות מים חמים
1 עגבניה קלופה וחתוכה לקוביות
2 פלפלים ירוקים חתוכים לקוביות
4 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות
לנטיפי הבצק:
2 ביצים
1/4 כוס קמח
1/4 כפית מלח
אופן ההכנה:
ממיסים את המרגרינה או החמאה בסיר כבד. מוסיפים את הבצל ומטגנים על להבה נמוכה עד שהוא מתרכך. מוסיפים את הנקניק והבשר ומטגנים כ- 10 דקות נוספות. מסירים מהאש. מוסיפים את המלח, הפלפל, הפפריקה המתוקה, הפפריקה החריפה והקימל ובוחשים. מוסיפים את המים, מחזירים לאש ומביאים לרתיחה. מבשלים על להבה נמוכה כשעתיים. מוסיפים את העגבניה, הפלפל ותפוחי האדמה ומבשלים שעה נוספת. טועמים ומתקנים את התיבול. מביאים את המרק לרתיחה. טורפים את מרכיבי הבצק לבלילה חלקה. מנטפים את הבלילה בכפית לתוך המרק הרותח, בכל פעם רבע כפית, ומבשלים 3 דקות. מגישים חם.
אולי יעניין אותך גם
צבריס- בית קפה ומסעדה כשרה בלב משגב
התחזיות מספרות על סערה שמתקרבת בחוץ אז הנה כמה מתכונים ליום חם וטעים:
רשת "סאלח דבאח ובניו" במבצע חסר תקדים – שלל מוצרים בשקל
התחזיות מספרות על סערה שמתקרבת בחוץ אז הנה כמה מתכונים ליום חם וטעים:
קולינריה: שירותי קייטרינג בשרים מובילים בצפון
התחזיות מספרות על סערה שמתקרבת בחוץ אז הנה כמה מתכונים ליום חם וטעים:
האביזרים שכל בשלן חובב חייב במטבח
התחזיות מספרות על סערה שמתקרבת בחוץ אז הנה כמה מתכונים ליום חם וטעים:
דג מדגמן על תפוז וחזה עוף בגריל נפגשים על הצלחת
התחזיות מספרות על סערה שמתקרבת בחוץ אז הנה כמה מתכונים ליום חם וטעים:
הריחות שעולים מעליית הגג של עדן הררי – דון עוגות בוטיק
התחזיות מספרות על סערה שמתקרבת בחוץ אז הנה כמה מתכונים ליום חם וטעים:
שילובים משוגעים לקינוחים יוצאים מן הכלל
התחזיות מספרות על סערה שמתקרבת בחוץ אז הנה כמה מתכונים ליום חם וטעים:
ממשיכים לשבור את השוק: רשת "סאלח דבאח ובניו"
התחזיות מספרות על סערה שמתקרבת בחוץ אז הנה כמה מתכונים ליום חם וטעים:
הפשטידות הכי שוות
התחזיות מספרות על סערה שמתקרבת בחוץ אז הנה כמה מתכונים ליום חם וטעים: