התכנית שיש לה חשיבות רבה, מתקיימת בבית הספר בשיתוף צוות בית הספר ומרכזת התוכנית, עו"ס נעמה ליטמן מהמרכז לטיפול במשפחה במינהל לשירותים חברתיים של עירית כרמיאל.

התוכנית בבי"ס שחר הינה תכנית תלת-שנתית, משכבות י' עד י"ב, ובה משוחחים התלמידים על נושאים של חברות, אהבה וזוגיות, קשר שוויוני, הדדי ומכבד, משפחה, וגם נורות אדומות לאלימות בקשר זוגי ופרידה נכונה מקשר אלים. בנוסף, התלמידים רוכשים כלים לתקשורת נכונה ושליטה בכעסים.
לסיום התוכנית, התקיים יום שיא ובו הוקרן סרט עלילתי המתאר זוגיות אלימה בקרב בני נוער, לאחריו דנו התלמידים בסוגיות חשובות כגון אחריות של החברה לדווח על מקרי אלימות וחשיבות השיתוף ופנייה לעזרה בעת הצורך. כמו כן, התלמידים הכינו כרזה עם מסר למניעת אלימות בזוגיות. לסיום היום, חולקו דפים המפרטים רשימה של נורות אזהרה לאלימות בקשר זוגי ועטים עם מספרי טלפון של המרכז לטיפול במשפחה, לפנייה ולייעוץ.
הנושא של זוגיות בכלל ואלימות בזוגיות בפרט הינו משמעותי ומעסיק בני נוער רבים. תכנית זו מספקת לתלמידים במה להתבטא ולהביע דעותיהם, לשמוע דעות של חבריהם, לקבל מסרים על זוגיות מיטיבה ולרכוש כלים להתמודדות בחיי היומיום החברתיים, המשפחתיים והזוגיים. התלמידים והצוות בבי"ס שחר סיכמו את התוכנית בכלל ואת יום השיא בפרט כחשובים, מעניינים ופוריים עבור כולם, התלמידים וצוות בית הספר.