נופר פילוסוף, הלומדת לתואר ראשון במדעי המזון, ניסתה ביחד עם שתי סטודנטיות נוספות לוותר על הביצים, המשמשות רכיב מהותי בממתק הפופולרי, ולהחליף אותן בחלבון סויה ומי חומוס. בקרוב יתברר אם לפטנט יש גם ערך מסחרי
נופר פילוסוף (28) מהיישוב מצפה אבי"ב יצרה ביחד עם שתי חברות, נופר שורר ואפרת פלדמן, קרמבו טבעוני. פילוסוף וחברותיה הן סטודנטיות לתואר ראשון במדעי המזון במכללת תל חי. במסגרת קורס "פיתוח מוצר" שבו השתתפו בשנת הלימודים האחרונה, החליטו ליצור גרסה טבעונית למאכל המפורסם.
קרמבו מחומוס. הקרמביס (צילום: דרור מילר)
"במסגרת הפרויקט המעשי של הקורס התבקשנו לפתח מוצר מזון שלא קיים בשוק המזון התעשייתי, ויש לו קהל יעד פוטנציאלי", אמרה פילוסוף השבוע. "הקרמבו שמוכר היום בשוק נעשה מקציפה של ביצים. כיום, כשיש יותר ויותר טבעונים בעולם, יש צורך לתת להם מענה במוצרי מזון שונים. החלטנו לקחת את הקרמבו ולנסות להפוך אותו למוצר טבעוני, שיכול להימכר גם באופן תעשייתי".
לאחר כשמונה חודשים של ניסיונות, הצליחו השלוש ליצור מתכון צמחוני, שקיבל את השם החדשני "קרמביס". פילוסוף: "המטרה היתה לנסות ולהגיע לטעם ולמרקם של הקרמבו המוכר. עשינו זאת בעזרת: מי חומוס, חלבון סויה וסוכר, שיש לו תפקיד חשוב בהקצפה. לאחר ניסיונות רבים של חומרים שונים, הצלחנו להגיע למתכון מדויק, שיצר תחליף ראוי לקרמבו המוכר".
בכנס "חדשנות בענף המזון" שהתקיים לאחרונה במכללת תל חי, אליו הגיעו טכנולוגים מעולם המזון, אנשי תעשיית המזון מכל הארץ ונציגים ממרכזי היזמים השונים, הציגו הסטודנטיות את הקרמביס.
פילוסוף: "המשתתפים בכנס התעניינו וביקשו לטעום את הקרמביס שיצרנו. לשמחתנו, קיבלנו פירגונים רבים ותגובות מצוינות על הטעם ועל המרקם, הדומים לקרמבו שהם מכירים. לא מעט מהנציגים הביעו התעניינות בשיתוף פעולה, בהם נציגי מרכז היזמים של הגליל העליון. ההצעות משמחות אותנו מאוד. אמרו לנו שזה הזמן הטוב ביותר לצאת עם המוצר הזה, וכעת, מיד לאחר סיום מבחני הסמסטר, נחליט כיצד להיענות להצעות ואיך להמשיך עם המוצר".