פינת חי העשירה, הסמוכה לחווה החקלאית בכרמיאל ופועלת בשיתוף פעולה עימה, משמשת כלי עזר חינוכי רגשי לילדי בתי הספר בעיר. הפרויקט 'טיפול בעזרת בעלי חיים' מטעם תכנית עיר ללא אלימות בניהולו של מיכאל גינקר, בשיתוף מחלקת גנים ונוף בניהולה של שוש עינב ובהדרכתה של מילי טל, נוחל הצלחה מרובה וקוצר תשבחות הן מהתלמידים, הן מהצוותים הפדגוגיים. הפרויקט, המתקיים זו השנה השנייה, מבוסס על הגעת התלמידים לפינת החי, ומפגש חוויתי פעיל שלהם, אם באופן פרטני ואם בקבוצות קטנות עם עולמם של בעלי החיים במקום, תוך שילוב התלמידים בעבודות השונות במתחם (כגון: בניית כלובים, חקר בעל החי וסביבתו וכו') וכן צפייה בהתנהגויות השונות שלהם, דבר המאפשר לעזור ולעקוף מחסומים והתנגדויות שונות וחריגות בקרב הילדים.
הפעילות בפינת החי כאמור, כוללת ליטוף, האכלה וטיפול רציף של בע"ח, ע"י מערכי שעור קבועים ומותאמים אישית.
בשנת הלימודים תשע"ו בקרו ופעלו במסגרת הפרויקט כ – 900 תלמידי בתי ספר, גני חובה וטרום חובה מהעיר כרמיאל וכן מגיעים לפינת החי בליווי מדריכים, מספר חניכים מבית גיל- אקים ומהוסטל- בית עודד ,להשתלב בקהילה ע"י משימות שונות כגון: האכלה, ניקיון ובניית בתי קינון ומקומות מסתור לבע"ח.
רינה גרינברג , מ"מ ראש העיר מברכת על היצירתיות הרבה ולהט העשייה למען מטרה כה נעלה וחשובה מעין זו. רינה מדגישה כי לא די באכיפה לבדה למיגור האלימות ויש לתת כל העת את הדעת כיצד ניתן לתקוף את הבעיה בדרכים נוספות.
עדי אלדר, ראש העיר, רואה במגוון הפעילויות מטעם תכנית עיר ללא אלימות מפעל יעיל לקידום אקלים חיובי בעיר ובמוסדות החינוך וקורא למובילי התכנית לפעול במרץ ובחדשנות כל העת כדי להגביר תחושה זו.