על במת אשכול פיס עמדו תלמידי המגמה משכבה י"ב והעלו את המחזות שעבדו עליהם במהלך השנה כשהם מוקפים באהבה והערכה של הקהל – הורים, בני משפחה, חברים וסגל ביה"ס.

המעמד החגיגי היה שיאו של תהליך ממושך בו חיפשו חומרים, למדו, התנסו ויצרו יחדיו תוך שהם מתוודעים לרב תרבותיות בארץ, להתנהגויות אנושיות ולאנשים בעלי מוגבלויות. זהו תהליך ארוך ומורכב, שאותו הובילה במסירות, ברגישות ובמקצועיות רבה המורה לתיאטרון, רעיה רונן-דורון, כשהיא מקנה כלים חשובים במשחק, בימוי, הפקה, תאורה, מוסיקה מלווה, תפאורה ותלבושות.
השנה בחרו התלמידים שלוש קומדיות – "חתונה מושלמת" מאת רובין האודן, "פרח השכונות" מאת קובי אוז ו"המוגבלים" מאת גור קורן.
המחזה "חתונה מושלמת" הוא קומדיית מצבים על היום הגדול בחיים, יום החתונה. אחרי שנים של זוגיות מושלמת רייצ'ל וביל עומדים להתחתן אך דווקא ביום הזה המציאות והציפיות מתנגשים. גיבורי המחזה מסבכים את המצב וגוררים את הצופים לפרצי צחוק רמים.
המחזה "פרח השכונות" הוא יצירה מקומית העוסקת ברב תרבותיות. בעיירה דרומית בארץ, מסעוד בוזגלו גילה באר של עראק בחצר ביתו. התגלית הפלאית מטלטלת את חייו של בנו הבכור. כשאב המשפחה נפטר, מנסה האם לאחות את הקרעים ותוך כדי נכנסות דמויות נוספות מהשכונה ומתרחשים אירועים בלתי צפויים. זוהי קומדיה המספרת על אנשים קטנים החיים בצלו של נס גדול.
המחזה "המוגבלים" עוסק בקבוצת תיאטרון של אנשים עם מוגבלויות, אשר אינה מצליחה לגייס את הכסף הדרוש לצורך ייצוג המדינה בפסטיבל תיאטרון לבעלי מוגבלויות במקדוניה. לעזרתה נחלצת משפחה בעלי צרכים מיוחדים מאוד. בסופו של דבר נוצרים קשרים בין שני העולמות.
הקהל שנכח באירוע יצא נפעם. ההורים, החברים והמורים לא חסכו במילים חמות לבטא את ההתרגשות וההשתאות לנוכח התוצאות המרגשות. "היה ערב מדהים", "היה מקסים. מאוד נהניתי" אלו הן חלק מהרבה מאוד תגובות חמות, שנשמעו בבוקר שאחרי..
