בטכנולוגיה החדשה המרכיבים נאפים בתנור בחום של 60 מעלות צלזיוס במשך כשעה. האפייה מבטיחה שמירה על החומרים הפעילים ועל תכונותיהם, והתוצאה היא מרקם נוח וקל לשימוש.
סומק רגיל, לעומת זאת, עובר תהליך דחיסה, תהליך זה פוגע בברק הפיגמנט ובמרקמו ועל כן רוב הסמקים הרגילים אינם מבריקים ומרקמם יבש. תהליך האפייה של הסמקים שומר על רעננות הפיגמנט וריכוזו ועל כן מרקם הסומק רך ונעים, הפיגמנט חזק והברק יוצא דופן.
הסומק מורכב משני גוונים שונים האפויים יחד היוצרים מראה "שיש" מרהיב, שני גוונים אלו יוצרים גוון עשיר וייחודי אשר לא ניתן להגיע אליו בסומק חד גוני.
ייחודיות נוספת של סמקים אלו היא שניתן להשתמש בהם לא רק כסמקים אלא גם כ"שימרים" ליצירת הברקות וגם כצלליות מרהיבות, וזאת על ידי שימוש במברשת רטובה.
חשוב מאוד שהסומק טרקוטה שאתן רוכשות לא יכיל חומרים משמרים מסוג פרבנים, שיהיה בעל אופי מינרלי ושלא יכיל טלק (לצורך ריכוז גוון מקסימלי).
מחיר: 8.90 ₪
להשיג בלעדית ברשת חנויות ביוטיקייר.