שחיטת עופות
השלב הראשון של שחיטת עופות ואחד הדגשים של לימודי שחיטה הוא לברור בין התרנגולות שהן טריפה לבין אלה המותרות לשחיטה – תרנגולות שהן טריפה הן אלה שנחבלו בצורה קשה תוך כדי הובלתן למשחטה ושבעצם הן עתידות למות כתוצאה מהפציעה ועל כן חשוב לבדוק כל עוף ועוף.דגש נוסף של לימודי שחיטת עופות הוא הזריקות הרבות שמקבלת כל תרנגולת במהלך החודש וחצי שבין בקיעתה מהביצה לבין הגעתה למשחטה. זריקות בצוואר ובכנפיים עלולות לפסול את התרנגולת ולהפוך אותה לטריפה.
כמו כן כולל קורס שחיטה של עופות התעמקות בדרכים השונות לבדוק את הסכין שבאמצעותה מתבצעת השחיטה (בדיקה רטובה, בדיקה יבשה ובדיקה באמצע השחיטה) – כך שקיפוד חיי התרנגולת לא יתבצע במצב שבו השוחט אינו מרגיש את הסכין שבידו.
הקורס כולל גם ידע ייעודי בתחומים הספציפיים שרלוונטיים לשחיטת העופות: בדיקת ריאות, בדיקת צומת הגידים, בדיקת צרירות הדם והן השגחה על האופן שבו מפורק העוף.
כך למשל בדיקת צומת הגידים מחייבת פתיחת כל רגל ורגל של התרנגולת, בצורה מדויקת, הכנסת אצבע על-מנת למשש בין הגידים והתבוננות כדי לוודא שאף גיד לא ניתק ממקומו או נמס.
ידע נוסף שנרכש במהלך הקורס הוא בדיקת הטחולים שחובה לוודא שלא נשארה עליהם חתיכת כבד (שעלולה להפריע להמלחה), חיתוך העוף בדרך הנכונה (קודם כל הגב שלו, לאחר מכך שטיפה של הגופה הפתוחה ואז חיתוך קצוות הכנפיים), וכן נהלי טיפול בעופות פסולים.
קורס שחיטה של בהמות
קורס שחיטה של בהמות נועד להכשיר אנשי מקצוע שיבצעו את הליך הניקור, ועל כן לעתים הוא גם נקרא קורס ניקור.ניקור הוא הליך מורכב מאוד שכל סטייה מהדרך המדויקת לבצעו עלול להפוך את הפרה לבלתי כשרה, ועל כן ישנה חשיבות רבה מאוד ללימוד מדוקדק של כל שלבי הניקור.
בין השאר כולל קורס שחיטת בהמות היכרות עם חלקי הפנים של הפרה (טחול, כבד, אשכים, זנב, לשון, כרס, מוח ועוד) וכן תרגול ביצוע התהליך כולו שכולל קליפה, גירור וניקור.