תושבי כרמיאל היקרים.
מחלת הכלבת (Rabies) ידועה ונפוצה בכל חלקי העולם מאז שחר ההיסטוריה האנושית. המחלה הינה חשוכת מרפא ונגרמת על ידי נגיף. מרגע הופעת סימנים קליניים ראשונים בבעל החיים אין אפשרות להצילו והמוות הינו כמעט וודאי. נגיף הכלבת פוגע בכל היונקים, ומועבר ברוק, בעיקר על ידי נשיכה.
מקרה מספר 47 לשנה זו (2017) התגלה ביום שישי 24.11.2017 בגור כלבים ממושב גדעונה בעמק חרוד, הגור בן מספר חודשים שלא חוסן ולא שובב היה חולה במשך שבוע וטופל במרפאה פרטית. הכלב פיתח סימנים עצביים, הומת ונלקח לבדיקה במכון הווטרינרי ע"ש קמרון, שם כאמור אובחן כנגוע בנגיף הכלבת. ככל הנראה הכלב בא במגע עם תן נגוע בכלבת כשבועיים לפני הסימנים העצביים. במקרה זה באו במגע עם הכלב בני המשפחה והרופאה הווטרינרית שטיפלה בו, כולם הופנו לטיפול במשרד הבריאות. את המחלה ניתן למנוע בבעלי החיים על ידי חיסון הניתן מבעוד מועד פעם בשנה ובבני אדם באמצעות חיסון לאחר חשיפה לנגיף.
ישראל והמדינות השכנות נגועות במחלת הכלבת. אי לכך, מדי שנה ישנו צורך לטפל במאות אנשים אשר ננשכו או נחשפו למגע עם בעלי חיים נגועים או חשודים כנגועים במחלת הכלבת.
בעקבות עלייה משמעותית במקרי הכלבת שהתגלו עד כה ברחבי הארץ ובעיקר בצפון, עיריית כרמיאל קוראת לכל מי שלא הביא את חיית הבית שלו כלב/חתול לחיסון השנתי כנגד מחלת הכלבת לעשות זאת בדחיפות.
כחלק המאמץ המתמיד של המחלקה הווטרינרית בעירייה למנוע מהמחלה להגיע אל תחומי העיר נאפשר גם לכאלו שלא חיסנו תקופה ממושכת לבוא ולהתחסן ללא קבלת קנס וזאת למשך תקופה של חודשיים, כלומר עד ה- 04/02/2018, מיד בתום תקופה זו בעלי כלבים וחתולים שלא חיסנו בזמן יהיו צפויים לעונשים הקבועים בחוק וכל זאת כדי להגיע ל 100% בעלי חיים מחוסנים בתחומי העיר כרמיאל במסגרת מניעת מחלת הכלבת.
כמו כן התושבים מתבקשים:
1. לא לתת לבעל החיים שברשותם לשוטט ברחובות ללא השגחה וללא רצועה מלבד האיסור הקיים לכך בחוק, לבעל חיים שמשוטט ברחוב יש סיכוי גבוה, יותר להיתקל בבעל חיים נגוע בכלבת, להדבק ממנו ולהדביק את כל מי שיבוא עמו במגע לאחר מכן.
2. יש לאמץ כלבים חדשים רק ממקומות מסודרים כגון עמותות מוכרות ורשומות ששם שהו תקופה בהשגחה.
3. לא לאסוף כלבים וחיות משוטטות, איסוף בעל חיים מצדי הדרך ובטיולים אינו מומלץ כלל ואף מעלה את הסיכוי שאספתם בעל חיים חולה שיסכן אתכם ואת בני משפחתכם, במקרה כזה יש לידע את הרשות המקומית הרלוונטית, שתדאג לטפל בו בכלים העומדים לרשותה תוך שמירה על בריאות הציבור.
4. במקרה ונתקלתם בבעל חיים בעיר, או בקרבתה, המגלה התנהגות מוזרה יש לדווח על כך מידית למוקד 106 של העירייה.
5. דיווח על כלבים משוטטים בכלל ברחבי העיר יכול לעזור רבות למאבק בהתפשטות המחלה וכניסתה לתחומי העיר.
בתודה ודאגה לבריאות הציבור