כותרת
> C;
1/1
אוכל

מה לשתות ומתי? המדריך למשקאות החורפיים!

כרמיאלי אוכלפורסם: 11.02.18 , 14:41ע"י
רשת לינק
שם הכותב/ת:


לילות החורף קוראים לנו להתכרבל מול הטלוויזיה, עם הסדרות שלנו, בן/בת הזוג שלנו או עם חברים, נשנושים ואיזה משקה טוב, כזה שמחמם אותנו מבפנים. אז מה הכי כיף לשתות, כמובן במינימום מאמץ ומקסימום כיף?
 
סיידר חם
קונים סיידר תפוחים, מחממים אותו בסיר קטן ומוסיפים קינמון, קצת ציפורן, קצת וניל. אם יש לכם מקלות וניל או קינמון תכניסו כי זה נראה מקסים. הסירו מהאש, הוסיפו וויסקי ביד רחבה (או יין), ואם בא לכם, פזרו כמה פירורי שוקולד מלמעלה.

שוקו מושקע, רגיל או לבן.
בפינתנו "לא היה לנו כוח להשקיע אבל הזמנו חברים ואנחנו צריכים להעמיד פנים שהתאמצנו" אנו שמחים להציג לכם משקה חם ומעולה, שאתם מכינים בשתי דקות ממרכיבים שיש תמיד בבית. ואם אין לכם אז רוצו לקנות, כי באמת, הזמנתם אנשים והמקרר שלכם ריק?
מצרכים:
2 או 3 חבילות שוקולד חלב, מריר או לבן. הכמות היא לפי כמות האורחים, והסוג הוא לפי מה שאתם אוהבים. אין ספק ששוקו לבן הוא שוס. אפשר גם לערבב כמה סוגי שוקולד.
חלב
מרשמלו
קצפת מוכנה בבקבוק ואקום
 הכנה: בשלב ראשון הרתיחו חלב. בשלב שני קחו ספלים יפים, ומזגו לתוכם את החלב. הכניסו לתוך כל ספל כמה קוביות של שוקולד חלב, וכמה חתיכות קטנות של מרשמלו. ערבבו בעדינות. לאחר מכן קחו קצפת מוכנה, רססו קצפת מעל כל ספל. קחו מהשוקולד שנותר, וגרדו אותו מעל צלחת. לאחר מכן קחו את פירורי השוקולד ופזרו מעל הקצפת של כל ספל. רוצים להגביר את דרגת הפינוק? הוסיפו קצת ליקר לשוקו: ליקר שוקולד, ליקר קפה או ליקר תפוז מתאימים.

תה צ'אי הודי מושקע וסחלב חם שמה זה התאמצנו בשבילו:
תה צ'אי: זה ממש מסובך, אז שימו לב. קונים שקיקי תה צ'אי. קונים חלב רגיל או סויה. מכינים קנקן מהודר עם כמה שקיקי תה, מוסיפים מים רותחים, סוכר חום, קצת קינמון, וחלב. זהו. השקעתם את החיים שלכם במשקה הזה, אה?
סחלב: לוקחים שקית, שופכים לסיר חלב חם, מערבבים. נגמר. רוצים להרשים? פזרו פיסטוקים או אגוזים/שקדים ותגישו את זה בפנים שאומרות "כמה השקעתי".

יין תמיד בא טוב
יין הוא תמיד פיתרון אלגנטי וטעים, גם כשאתם לבד, וגם כשאתם עם חברים. דאגו שתמיד יהיה לכם בבית יין איכותי, שאפשר למזוג לכוסות גבוהות ויפות ולהרגיש כאילו קים קרדישיאן ואחותה תיכף קופצות להגיד היי. אילו יינות תמיד באים טוב? יין ישראל פטיט סירה הוא יין אדום ויבש, שהולך טוב עם אוכל, בשר או נישנושים מלוחים. יין לבן סוביניון בלאן למשל, הוא יבש והולך מעולה עם שוקולד לבן ונישנושים מתוקים. ואם כבר יש לכם יין טוב, אתם גם יכולים להכין בקלי קלות סנגרייה: שפכו בקבוק יין לתוך סיר, הוסיפו תבלינים כמו ג'ינג'ר, ציפורן, קינמון, קצת סוכר חום, ובערך שתי כוסות מים. בשלו הכל על אש נמוכה מאד עד שכל המרכיבים מתאחדים לכדי משקה שמיימי.

משקה שאפשר לאכול בכפית
מכירים את דייסת הסולת של הסבתות בסיפורים של פעם? אז האמת היא שמדובר במאכל סופר טעים, כייפי ומחמם, שמגישים בספל וספק אוכלים ספק שותים אותו, תלוי בכמות הסולת שאתם שמים. המתכון:
4 כפות סולת
2 כוסות חלב
קצת חמאה (בערך 20 גרם)
קינמון
סוכר חום
ההכנה: מבשלים על סיר את החלב, מוסיפים את הסולת (אם אתם רוצים שזה יהיה יותר דליל, הוסיפו עוד חצי כוס חלב או הפחיתו כף סולת), הוסיפו את שאר המרכיבים. מיד תריחו את הריח המדהים שמתפשט בבית. קשה להגדיר אותו, זה ריח שהייתם מדמיינים למצוא בצימר כפרי ומחומם בעצים, במדינה קרה כלשהי באירופה. חכו שתיים שלוש דקות אז שזה יתגבש, ומזגו לספלים גדולים ומפנקים. אפשר להוסיף מלמעלה בננות חתוכות, או תפוח עץ אדום.
 
ליקרים עם פירות
הליקרים כבר מגיעים מרוכזים ומתוקים, ולכן יכולים לשמש כסוג של תבלין למשקאות חורף כייפים. אפשר למשל לבשל פירות בתוך סיר עם מים, לחכות שהכל יהפוך למין משקה לא מאד מתוק עם חתיכות פרי בפנים, למזוג לקנקן זכוכית של תה, ולהבזיק בפנים ליקר פירות. הולך טוב עם נישנושים כמו קליפות הדרים מסוכרות, פקאנים וכדומה (כלומר כיבוד שנוטה למתוק, אך לא מתוק מדי).