
המים בישראל מכילים אבנית, כאשר איכות המים וכמות האבנית משתנה לפי מיקום גאוגרפי בארץ. השוני נובע ממקורות המים השונים כגון אקוויפר ההר, אקוויפר החוף או מים מותפלים. האבנית בנמצאת במים נתקעת בצינורות וסותמת אותם וכך מקשה על המכונה להכין את הקפה שאנו רוצים. בהתחלה מרגישים את זה בטעם אחר כך קצב זרימת הקפה משתנה ולבסוף- סתימה!!!
כשהצנרת סתומה לחלוטין ניקיונות כבר לא יעזרו ועכשיו צריך טכנאי, וזה מחוץ לתחום האחריות של יצרנית המכונה. במקרה הזה תתכוננו להיפרד מכמה עשרות עד מאות שקלים. רגע לפני שאנחנו מגיעים לשם – אציג לפניכם כיצד לשמור על הניקיון הפנימי של המכונה.

* כגון סאכו ומליטה באמצעות פילטר שמתחבר לתוך המיכל.
* מסנן אוניברסלי שנקרא oscar שפשוט זורקים לתוך מיכל המים והוא סופח אליו את האבנית

2. השלב הבא זה ניקוי ממשי של הצנרת, לכל יצרן יש ההמלצה שלו כל כמה זמן, בדרך כלל זה כל 300 כוסות בערך או כל זמן מסוים שמים את חומר הניקוי נוזל או אבקה


* יש אבקה, טבליות, קפסולות ונוזל.
* בקפסולות יש לשים לב שהם מתאימות למכונה בדיוק כמו קפסולות קפה עצמן. שמים את הקפסולה במקומה ומזרימים מים במשך 2 דקות.
* במכונה של פולי קפה עובדים לפי הוראות היצרן.

4. במקרה של מכונה עם מקציף לניקוי שומני חלב, מפרקים את כל החלקים של המקציף ושוטפים במים וסבון בלבד, מומלץ פעם ביום! רוב המכונות האוטומטיות עושות את השטיפה של המקציף לבד. ואם כבר מדברים על מכונות אוטומטיות להם צריך לנקות גם את המנוע שמכונה "גרופי" זה בעצם המנוע שטוחן ודוחס את פולי הקפה, מוציאים אותו ממקומו ושוטפים מתחת לזרם של מים ונותנים לו להתייבש.
שלכם-אסי קיהן.
לשאלות או בקשות ניתן לפנות אלי במייל [email protected]
או להגיע לחנות "קפה VERO כרמיאל" ולהתרשם בעצמכם.