כותרת
> C;
1/1
אוכל

ההיסטוריה המפתיעה של הפיצה

כרמיאלי אוכלפורסם: 05.08.18 , 11:22ע"י
רשת לינק
שם הכותב/ת:

הפיצה נולדה כאשר העגבנייה אומצה על ידי תושבי נאפולי העניים, אבל היא התפתחה למה שאנחנו מכירים כיום רק אחרי שהאמריקאים גילו אותה.
הנה הסיפור המלא >>


לא תמיד היו פיצות משוכללות כמו פיצה צ'יזי קראסט עם גבינה בשוליים, כי המאכל האיטלקי המסורתי עבר הרבה שינויים עד שהגיע לתצורתו הנוכחית.
קודם כל, חשוב להבין שהפיצה יובאה לארצות הברית על ידי מהגרים איטלקים ורק שם הפכה לסוג של מזון מהיר.
עד אז, תושבי נאפולי, ונציה ופירנצה ראו בפיצה שלהם אבן יסוד של התרבות האיטלקית והתייחסו אליה בקנאות.
האמריקאים הם אלו שהוסיפו לפיצה את העובי והתוספות ובזכותם יש לנו מגוון כל כך גדול של אפשרויות.
במקור, המילה פיצה משמעותה "עוגה" או "פשטידה" ועוד קודם לכן היא שימשה באיטליה לתיאור "לחם שטוח".
הסיבה לכך היא שהפיצה האיטלקית המסורתית מבוססת על בצק שמרים, קמח דורום, שמרים ומים בלבד.
את הבצק רידדו בזמנו ביד ולא בעזרת מערוך, בדיוק כמו שעושים עם לחם רגיל, עד שהגיעו לשכבה עגולה ודקה.
כך החלה הפיצה את דרכה:
בשביל להבין את ההיסטוריה של הפיצה צריך ללכת אחורה עד למאה ה-16, אז נחתה באירופה העגבנייה.
אותה עגבנייה הפכה למוצר שימוש באזורים עניים כמו נאפולי, העיר שבה הוסיפו את העגבניות לבצק הפיצה בפעם הראשונה.
רוטב העגבניות הנפוליטני הוכיח את עצמו על הפיצה ובכלל והתפשט ברחבי איטליה לאט אך בעקביות.
במאה ה-18 הגיעה הפיצה לשיא הראשון שלה, עם תמיכה רשמית מצד מלכת נאפולי.
עד אותם ימים פיצה הייתה מאכל של עניים, אך מרגע שהיא זוהתה עם המלוכה כבר אי אפשר היה לעצור את ההצלחה.

האם קלצונה היא סוג של פיצה?
מפתיע לגלות שגם מבחינת האיטלקים יש לפיצה גרסאות שונות.
מלבד פיצה מרגריטה שהיא המוכרת ביותר כי היא מבוססת על רוטב עגבניות מבושלות, מרוסקות ומסוננות, ישנה פיצה ביאנקה שבה אין בכלל רוטב עגבניות.
לשם השוואה, הקלצונה נחשב מבחינת האיטלקים לסוג של פיצה בעוד בשאר העולם מתייחסים אליו כמאפה אחר לגמרי.
כאמור, הגרסה האמריקאית שינתה מן הקצה לקצה את האופי של הפיצה והפכה אותה למה שאנחנו מכירים היום.
בגרסה הזו בצק השמרים הפך לעבה יותר והצורה הקלאסית נחתכה לראשונה לגזרות – מה שאנו מכנים "משולשים".
מבחינה היסטורית לא נעשה שימוש במשולשים לפני שהפיצה נחתה בארצו של הדוד סם, אז גם על זה אנחנו יכולים להודות לאמריקאים.
כמו כן, לראשונה בארצות הברית נוספו לפיצה תוספות שלא קשורות למטבח האיטלקי.
יש כאמור איטלקים שראו בכך חילול הקודש, אבל לא חלף זמן רב עד שהאמריקאים גילו שאפשר לשים על הפיצה אננס, דג אנשובי, פפרוני, בייקון ועוד.
מכאן והלאה כבר התפשטה הפיצה לסניפים בשאר העולם וכל השאר היסטוריה.

אולי יעניין אותך גם
צבריס- בית קפה ומסעדה כשרה בלב משגב

הפיצה נולדה כאשר העגבנייה אומצה על ידי תושבי נאפולי העניים, אבל היא התפתחה למה שאנחנו מכירים כיום רק אחרי שהאמריקאים גילו אותה.
הנה הסיפור המלא >>


רשת "סאלח דבאח ובניו" במבצע חסר תקדים – שלל מוצרים בשקל

הפיצה נולדה כאשר העגבנייה אומצה על ידי תושבי נאפולי העניים, אבל היא התפתחה למה שאנחנו מכירים כיום רק אחרי שהאמריקאים גילו אותה.
הנה הסיפור המלא >>


קולינריה: שירותי קייטרינג בשרים מובילים בצפון

הפיצה נולדה כאשר העגבנייה אומצה על ידי תושבי נאפולי העניים, אבל היא התפתחה למה שאנחנו מכירים כיום רק אחרי שהאמריקאים גילו אותה.
הנה הסיפור המלא >>


האביזרים שכל בשלן חובב חייב במטבח

הפיצה נולדה כאשר העגבנייה אומצה על ידי תושבי נאפולי העניים, אבל היא התפתחה למה שאנחנו מכירים כיום רק אחרי שהאמריקאים גילו אותה.
הנה הסיפור המלא >>


דג מדגמן על תפוז וחזה עוף בגריל נפגשים על הצלחת

הפיצה נולדה כאשר העגבנייה אומצה על ידי תושבי נאפולי העניים, אבל היא התפתחה למה שאנחנו מכירים כיום רק אחרי שהאמריקאים גילו אותה.
הנה הסיפור המלא >>


הריחות שעולים מעליית הגג של עדן הררי – דון עוגות בוטיק

הפיצה נולדה כאשר העגבנייה אומצה על ידי תושבי נאפולי העניים, אבל היא התפתחה למה שאנחנו מכירים כיום רק אחרי שהאמריקאים גילו אותה.
הנה הסיפור המלא >>


שילובים משוגעים לקינוחים יוצאים מן הכלל

הפיצה נולדה כאשר העגבנייה אומצה על ידי תושבי נאפולי העניים, אבל היא התפתחה למה שאנחנו מכירים כיום רק אחרי שהאמריקאים גילו אותה.
הנה הסיפור המלא >>


ממשיכים לשבור את השוק: רשת "סאלח דבאח ובניו"

הפיצה נולדה כאשר העגבנייה אומצה על ידי תושבי נאפולי העניים, אבל היא התפתחה למה שאנחנו מכירים כיום רק אחרי שהאמריקאים גילו אותה.
הנה הסיפור המלא >>


הפשטידות הכי שוות

הפיצה נולדה כאשר העגבנייה אומצה על ידי תושבי נאפולי העניים, אבל היא התפתחה למה שאנחנו מכירים כיום רק אחרי שהאמריקאים גילו אותה.
הנה הסיפור המלא >>