
בערב ראש השנה מתכנסים לסעודת חג משפחתית. המנהג חוצה מגזרים בישראל ומקובל בקרב דתיים וחילונים כאחד. הארוחות המשפחתיות מגוונות ובכל עדה ו/או משפחה יש מאכלים מסורתיים ומקובלים,
אחד הטרנדים המובילים בחג הוא עיצוב שולחן לחג.
אז איך נהפוך שולחן פשוט לאלגנטי ומיוחד ? בעזרת דמיון ותעוזה, שולחן החג יכול בקלות להפוך למרהיב וקלאסי, ע"י הוספת אלמנטים כמו מפה לבנה ,מפיות , חבקים , זרי פרחים ,אגרטלים , תפוחים , רימונים וכדומה .
כדאי לבחור 2-3 צבעים, ויצור עניין על השולחן.כדאי לבחור בצבעי לבן , שמנת , ירוק בהיר וכדומה .
"קחי לך תפוחים ותמרים המתיקי את חגך" כדי לחבר את עיצוב השולחן לראש השנה, רצוי להשתמש בסמלי החג: תפוחים, תמרים ורימונים ולשלב אותם בעיצוב השולחן. כך למשל סידור תפוחים, קינמון ונרות יכולים להפוך כל שולחן ליוקרתי ומיוחד.
בסידור של כלי ההגשה והסכו"ם, הכוסות תמיד תהיינה מצד ימין לצלחת.
סדר הסכו"ם – הסכינים תמיד בצד ימין , סכין קטנה חיצונית וסכין גדולה פנימית. ליד הסכין הקטנה מניחים את הכף. מצד שמאל של הצלחת מניחים את המזלג - מזלג גדול פנימי ומזלג קטן חיצוני.
בצד העליון הימני של הצלחת מניחים את גביע יין ולידו כוס משקה קל.
מקובל לשלוח למשפחה ולחברים כרטיסי ברכה מקושטים ובהם ברכות ואיחולים לשנה החדשה, שוקולדים , יין ופרחים .
עכשיו לכבוד החג מבחר אלמנטים עיצוביים ,רימונים , תפוחים ,סידורי פרחי משי , זרי פרחים טריים ,מבחר מארזי חג יוקרתיים ועשירים.
היכנסו לאתר של קסם האירוע
או התקשרו: