כותרת
> C;
1/1
אוכל

מתכון קל ומקסים לפיצה שמש מאת מאסטר שף

כרמיאלי אוכלפורסם: 09.10.18 , 12:17ע"י
רשת לינק
שם הכותב/ת:
תמונה ראשית צלם: אפיק גבאיצילום תמונות: אפיק גבאי
המותג מאסטר המותג מאסטר שף מציג מתכון לפיצה שמש עם תחתית מלאווח, קל להכנה ויפהפה שכיף להגיש לאורחים.
 
מצרכים:
5 מלאווח קפואים (מוציאים מהמקפיא 5 דקות לפני ההכנה)
1/2 קופסה שימורי עגבניות חתוכות דק מאסטר שף
1 קופסה רסק עגבניות מאסטר שף
1 קופסה (250 גרם) ריקוטה
250 גרם גבינה צהובה, מגורדת דק
1/2 כפית מלח
1 חלמון
1 קופסת שימורים זיתים חתוכים לטבעות, מסוננים מנוזלים
1 קופסת שימורי תירס מאסטר שף, מסוננים מנוזלים
לעיטור וציפוי:
1 ביצה L, טרופה
שומשום לבן
אופן הכנה:
  1. בקערה מערבבים עגבניות חתוכות דק, רסק עגבניות ומלח.
  2. בקערה שנייה מערבבים ריקוטה, 200 גרם גבינה צהובה, מלח וחלמון.
  3. מניחים עיגול מלאווח על תבנית עם נייר אפייה (חשוב להניח כבר מעכשיו כי אחר כך יהיה קשה להרים) ומניחים מעליו, באמצע, צלחת הפוכה שקטנה מקוטר המלאווח בערך ב-7 ס"מ. יוצרים סימון עדין עם סכין כדי שאפשר יהיה לראות את קו המתאר של העיגול הפנימי.
  4. בעיגול החיצוני מורחים מתערובת הגבינה בעזרת כפית, ומניחים מעל תלוליות של רוטב עגבניות. מעטרים בזיתים או תירס ומפזרים מעל מעט גבינה צהובה.
  5. חורצים צורה של איקס בתוך העיגול הפנימי אבל עם 8 חתכים (ליצירת 8 משולשים)
  6. מרימים כל שפיץ של משולש ומניחים אותו מעל המילוי. מצמידים היטב לדפנות המלאווח החיצוני.
  7. מברישים את הבצק בביצה טרופה ומפזרים שומשום.
  8. אופים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות במשך 20-25 דקות או עד הזהבה. אוכלים חם.

 
בתאבון..!!