בעוד שלושה שבועות בדיוק ייפתח פסטיבל מחול כרמיאל ה- 27, שיתקיים השנה בסימן 50 שנים לעיר כרמיאל. הזדמנות מצוינת עבורנו לתפוס לשיחה קצרה את אהרון סולומון, מי שמנהל את הפסטיבל ומלווה אותו מאז יומו הראשון.
אבל ראשית, קצת היסטוריה. הימים הם ימיה הראשונים של העיר כרמיאל. תחרות מתמשכת מתקיימת בין העיר הצפונית ומקבילתה הדרומית, ערד, שהוקמה שנתיים לפניה. שתי הערים, שהתברכו בראשי ערים דומיננטיים, הרוויחו לא מעט בשל ה"תחרות" הזו, בין היתר בזכות אירועי התרבות שהתקיימו בהן, לצד השקעה בתחומים נוספים של חיי היומיום של הערים. כאשר ראש עיריית ערד, אברהם (בייגה) שוחט, יזם את פסטיבל ימי הזמר בערד, דירבן הדבר את ברוך זינגר- ראש העיר הראשון של כרמיאל, ליזום פסטיבל עירוני שימשוך מבקרים רבים לעיר.
ההזדמנות לכך הגיע עם חגיגות 40 השנים למדינת ישראל, כאשר הוחלט לקיים פסטיבל מחול. "הפסטיבל הראשון התבסס על המחול העממי הישראלי",מספר לנו סולומון, "אך מראש התקבלה החלטה שהפסטיבל לא יתמקד בנושא אחד. יש בעולם המון פסטיבלים שמתמקדים בנושאים שונים, יש פסטיבלים שמתמקדים בבלט, כאלה שמתמקדים במחול מודרני, בפלמנקו, היפ הופ ועוד. הפסטיבל שלנו הוא הפסטיבל היחיד בעולם שמשלב את כל סוגי המחול והתנועה. כל מה שזז מקבל ביטוי אצלנו בפסטיבל. אנחנו לא בוחרים סגנונות מסוימים ומתמקדים בהם בכל פסטיבל, אלא מתחשבים בכל הפניות הרבות שמגיעות אלינו, ולפיהן בונים את התוכנית".