כותרת
> C;
1/1
אורח חיים

איך נבין אחד את השני טוב יותר?

כרמיאלי אורח חייםפורסם: 14.02.22 , 13:08ע"י
רשת לינק
שם הכותב/ת:

כאשר לא מבינים אחד את השני נוצרות מריבות, כעסים ואכזבות.

“אין באהבה אלמנט של עימות. אהבה אינה גוררת אובדן של אנרגיה. אובדן האנרגיה נמצא בשובל הנגרר אחרי האהבה, בכל מה שמסביב – קנאה, חמדנות, חשדנות, פקפוק, פחד מאיבוד האהבה, הצורך המתמיד בהרגעה ובביטחון. ודאי ניתן לקיים מערכת יחסים עם אדם שאתה אוהב בלי חלום הבלהות שבדרך כלל כרוך באהבה. אין ספק שזה אפשרי.” ג’ידו קרישנמורטי

כאשר לא מבינים אחד את השני נוצרות מריבות, כעסים ואכזבות. מרגישים אובדן אנרגיה וחוסר בטחון בקשר. הדבר נכון בין בני זוג ובכל קשר עם בני אדם בכלל. כשיש הבנה טובה בין בני זוג זה תורם ליחסים נהדרים ולכך שהרבה פעמים מבט על בן/ת הזוג מספיק בכדי להבין מה דעתם. אך אסור לשכוח לברר שההבנה מהמבט היא נכונה, הרי תקשורת מילולית היא המפתח להבנה מלאה.

לפניכם כמה דרכים שיעזרו לכם להבין טוב יותר אחד את השני:
  1. לתת אמון בבן/ת הזוג

חשד יכול לערער ולהרוס מערכת יחסים. אמון הוא הבסיס כדי שהזוגיות תפרח. אמון הוא מרכיב חיוני למערכת יחסים בריאים, כאשר לא סומכים על בן/ת הזוג, לא ניתן יהיה לחלוק ולשתף רגשות.

חשוב שכל אחד מבני הזוג ידאג להיות ראוי לאמון. במערכת יחסים בריאה לא פוגעים בכוונה אחד בשני. דברו בכנות וברגישות אחד עם השני. גם כשנפגעים מהאמת אפשר ורצוי להמשיך ללבן עד פתרון הבעיה.

כאשר מופר האמון, נפגעים וקשה מאוד (לפעמים בלתי אפשרי) לבנות מחדש אמון.

  1. קבל/י את בן/ת הזוג שלך

הרבה פעמים יחסים נכשלים בגלל שאנחנו חושבים שבני זוג צריכים להיות דומים, מעבר לערכים ושאיפות בחיים שכדאי שיהיה בהם תיאום. חשוב לזכור שכל אחד רואה את העולם על פי ניסיון העבר האישי שלו. אם רוצים לשנות את בני הזוג למה שמתאים לנו, יש בעיה!

למד/י לקבל את בן/ת הזוג שלך. זה יעזור לך לפתח קשר נהדר. כשרוצים ומצפים שיקרה מה שלא יכול לקרות, מתאכזבים, נוצרים כעסים ומשם הדרך למריבה קצרה. שתפו אחד את השני בהרגלים המפריעים לכם. כל אחד ינסה לשנות בעצמו הרגלים המפריעים לבן/ת הזוג. היו סבלניים והאמינו- דברים יכולים להשתנות. זה לוקח זמן ונדרשת סבלנות.

  1. ציפיות? – לא אצלי

יש לשים לב ולהימנע מלשפוט על פי מערכת האמונות שלי. לצפות שאחר יגיב לפי מה שנכון בעיני, זה מקור פורה לחוסר הבנה של הרגש העומד מאחורי התגובה.

יחסים מתקלקלים כשמבינים אחד את הכוונות של השני בצורה לא נכונה. אם תפנו זמן ותלבנו בעיות בשיחה, יהיו ביניכם פחות מריבות.

כשמצפים שדברים יקרו או יובנו והם לא קורים או מובנים, זה גורם לצער ולפעמים לתסכול וכעס שמשפיע לרעה על מערכת היחסים.

אל תסתמכו על הנחות ועל ציפייה שהבנתם או שהבינו אתכם; שאלו והקשיבו באמת מנקודת המבט של השני.

  1. שימרו על אינטימיות

שתף/י וקבל/י רגשות. אפשר/י לבן/ת הזוג שלך להסיר את ההגנות ולהיות פגיעים. אפשר/י להיות מקום בטוח, אוהב ומגן. שימרו על ההנאה בלהיות ביחד.

אחד הדברים המתגמלים במערכת יחסים זה היכולת לחלוק חוויות מעולמנו הפנימי – אושר, כאב, עצב ואהבה.

אינטימיות נבנית ומעמיקה לאורך זמן, במידה ומזינים אותה במילים טובות של הערכה ואהבה, בפינוי זמן לשיחות, שיתוף וקיום יחסי אהבה גופניים.

  1. להתווכח רק בעת הצורך

השובל הנגרר אחרי האהבה גורם לנו לפעמים לכעוס ולצעוק גם כשהסיבה אינה מוצדקת.

כשמתווכחים כל הזמן ורבים על כל דבר פעוט, זה פוגם בקשר ויוצר ריחוק.

וויכוח יוצר חוסר שיתוף והאהבה דועכת. כדי להימנע מכך, יש לשים לב שמתווכחים רק כשיש צורך אמיתי. נתינת כבוד לבן/ת הזוג גם בזמן ויכוח או מריבה וגישה סובלנית תתרום לשמחה רבה בחייכם.

מסיכסוכים אפשר ללמוד; הקשיבו לצד השני. מערכת היחסים שלכם תתפתח ותגדל כאשר אתם מתווכחים תוך כוונה ורצון ללמוד ולהבין ולא מתוך רצון לשלוט או להימנע מלהישלט.

  1. לקיחת אחריות על הקשר

אני אחראי/ת על הצלחת הקשר. אני אחראי/ת על האושר והסיפוק שלי; כאשר כל אחד לוקח אחריות רגשית ללא תלות על הקשר, תוך התחשבות ברצונות והחלומות של בן/ת הזוג, הרי שיש סיכוי טוב לחיים בעלי אהבה, הערכה וסיפוק. אם כל אחד מבני הזוג ידאג לפנות מקום בנדיבות להתפתחות האישית של בן/ת הזוג , תתפתח מערכת חיובית ומעצימה.

  1. היו כנים

“אני לא כועס, כי אתה משקר לי, אני כועס כי מעתה והלאה אני לא מאמין לך” (פרידריך ניטשה).

מערכת יחסים טובה ונעימה מושתתת על כנות. חוסר כנות פוגע באמון ובתחושת הביטחון.

כאשר מסתירים דבר חשוב מבן/ת הזוג, נולד סוד. ככל שיש יותר סודות, כך מערכת היחסים נפגעת ומתכרסמת . כנות היא דרך יעילה ובטוחה לפיתוח הבנה ובניית תקשורת טובה במערכת יחסים.

  1. בלו ביחד ולבד

פנו זמן לבילויים והנאה, לבד, עם חברים ומשותפים עם בן/ת הזוג. כאשר אתם אוהבים ושמחים עם עצמכם ואתם יודעים מה גורם לכם להיות מאושרים, שתפו את בן/ת הזוג.

נכון, אתם עסוקים, למרות זאת הקפידו לקבוע זמן ביומן לבילוי משותף ומגוון.

עוד רעיון נחמד ותורם לקשר, למצוא תחביב ששניכם אוהבים ולהקפיד לעסוק בו באופן קבוע ביחד. צחוק ושמחה תמיד תורמים לאושר.

מרגישים שיש ביניכם נושאים חלוקים ואינכם מצליחים להגיע להבנה?

מזמינה אתכם ליצור עימי קשר לשיחת היכרות לא מחייבת.

רותי – יועצת זוגית ואישית מוסמכת, מתמחה בטיפול קצר ויעיל בשיטות מגוונות המותאמות באופן אישי לכל אחד ואחת. 072-3925386

הצטרפו אלי בפייסבוק