כותרת
> C;
1/1
לימודים

המיזם החינוכי-חברתי "נוף משותף"

כרמיאלי לימודיםפורסם: 21.06.19 , 09:32ע"י
רשת לינק
שם הכותב/ת:

המיזם החינוכי-חברתי נוף משותף

עמותת קרן עמרי הוקמה ב2002 ע"י אמירם וטילדה גולדין, לזכר הבן שלהם שנרצח בפיגוע באותה השנה בצומת מירון בקו 361. לא רחוק מביתם שבגליל.

מתוך השכול, המשפחה, תושבי מצפה אבי"ב, בחרה בחיים והחליטה להקדיש את זמנה לקידום שיתופי פעולה בין יהודים וערבים בגליל.

"מזה עשור טילדה אשתי ואני מובילים בהתנדבות פרויקט שעוסק בחינוך למנהיגות ערבית-יהודית משותפת לבני נוער וצעירים, "בוסתן נוף משותף", לזכרו של עמרי שלנו שנרצח בפיגוע.
אנחנו מפעילים תכניות ל-130 בני נוער באופן שבועי, ואלפי צעירים כל חודש בגליל המערבי.
לצערי מזה חצי שנה אנחנו נתקלים במקרים רבים של פריצות וונדליזם שהובילו לנזקים כבדים- גם בעלות עשרות אלפי שקלים, וגם עד כדי סיכון הפעילות בבוסתן.
אנחנו פונים אליכם לעזרה. באמצעות פנייה אישית למכרים וחברים אנו מבקשים לגייס תרומות קטנות ובינוניות, בכדי לתקן את הנזקים ולתגבר את האמצעים למניעה ושמירה".

מדובר בעשייה מבורכת ומרגשת, הנובעת מההבנה שעתיד האיזור תלוי בשיתופי פעולה בין כלל קהילות הגליל המנוכרות. רק כך, יוכל הגליל למצות את הפוטנציאל האנושי והאזורי שבו ולפרוח.

מזה 3 שנים עיקר פעילות העמותה הוא בחינוך למנהיגות צעירה משותפת, וכיום ישנם כ-150 נערים יהודים וערבים הלוקחים חלק בפעילויות שבועיות בנושאי חברה משותפת, מנהיגות ויזמות. ביצירת יוזמות משותפות, קרן עמרי והמשתתפים הצעירים מבקשים ליצור עתיד טוב יותר לכלל קהילות הגליל.

מרכז הפעילות של העמותה הוא בבוסתן ששכרה משפחת גולדין בעלייה למצפה אבי"ב. "בוסתן נוף משותף" שוכן בין היישוב המוסלמי טמרה, היישוב הנוצרי איעבלין והיישוב היהודי מצפה אבי"ב, ומוקדש לכל קהילות הגליל. בבוסתן הקבוצות המשותפות שלנו נפגשות כמו גם מאות נופשים יהודים וערבים הנהנים ממתקני המשחקים, שולחנות הפיקניק ומטבח שדה העומדים לרשות המבקרים. בחצי שנה האחרונה הבוסתן עבר פריצות ואירועי וונדליזם תכופים שהסבו נזק בשווי של עשרות אלפי שקלים. מלבד הפגיעה הכלכלית והפגיעה בנופשים, האירועים מקשים על קיום פעילויות הנוער ומסכנים את עתיד הקבוצות. אנו פונים לכלל חברינו ולאנשים שעתיד האיזור חשוב להם, בקריאה לתרומה שתוכל לעזור בכיסוי הנזקים במיגון הבוסתן. בעבור כל תרומה ישנה תשורה בדמות שמן זית שנמסק ע"י יהודים וערבים, אנשי האיזור, בכרם הזיתים שבבוסתן.

"מגוון הקהילות בגליל המערבי הוא ייחודי: כ-45 אחוז ערבים מוסלמים, 37 אחוז יהודים, 11 אחוז דרוזים, 7 אחוז ערבים נוצרים. היעדר הסולידריות בין הקהילות השונות, לצד השקעה ממשלתית דלה ומחסור במנופים כלכליים, מעכבים את מימוש ההבטחה הטמונה במרחב זה. עד כה, ניסיונות שיתוף הפעולה בין ערבים ליהודים טרם הצליחו להביא לשינוי המציאות באזור, והגבירו את הייאוש והמתח בקרב בני הקהילות השונות.

צעירי הגליל נאנקים תחת מחסור ההזדמנויות והפערים החברתיים: חלקם מהגרים למרכז הארץ או לחו"ל והרוב נאלץ להשלים עם מצבו. לדאבוננו, היעדרה של עתודת מנהיגות מקומית, צעירה ומשותפת, מבשרת על אופק עתיד משותף - האחריות של הצעירים בחזוננו, מנהיגות ומנהיגים צעירים, בני הקהילות השכנות בגליל".

עתיד משותף - האחריות של הצעירים בחזוננו, מנהיגות ומנהיגים צעירים, בני הקהילות השכנות בגליל, בוחרים בחברה משותפת כמפתח לחברה משגשגת. הם מלווים את המנהיגים בתהליך הצמיחה שלהם מנעורים ועד בגרות, בעודם מפתחים מחר טוב יותר באמצעות יוזמות משותפות מקומיות, לטובת הפרטים והקהילות השכנות. בתהליך זה אנו מנגישים את ההזדמנויות שבשותפות עושר תרבותי הדורש הסתגלות לגיוון. תחושת הזרות במרחב הפיזי והגברת תחושות הביטחון והשייכות.

גישה למשאבים אנושיים, חומריים ורוחניים חדשים, מתחים, פחדים ואף מחלוקות יסוד, עולים באופן טבעי בקרב הצעירים בעבודתם. אנו תומכים בהם ומסייעים בהתמודדות אותנטית, כנה ובונה. יחד מגדילים את מרחבי ההסכמה ולוקחים אחריות, במסע אל שותפות ושוויון הזדמנויות בגליל ובישראל.

בשלוש השנים האחרונות התקיימו למעלה מ-80 מפגשים, עם כ-3.000 משתתפים במועצות המקומיות ועם תנועות נוער אזוריות- הצוות שלנו מעורב, בתמיכת העיריות, במחלקות הנוער של הישובים, ובעבודה עם תנועות נוער כרכזי תכניות ומנחים של צוותי חינוך בלתי פורמאלי. הוחלט לחדד את מטודת הפעולה ולהטמיע את התכניות ושיטות העבודה שלנו בתשתיות חינוכיות קיימות, בליבת הארגונים השותפים. לא עוד 'עמותה בשביל העמותה', אלא השפעה ישירה על מערכות החינוך הוותיקות והרשמיות, ואגב כך להגדיל את מספר המושפעים הישירים מהתוכניות שלנו.

כ-4.000 חניכים ומחנכים נוספו לפעילויות שלנו בצפון בשנה הנוכחית- בפעילות שבועית. אנו מנגישים ומחזקים את הפעילות למנהיגות משותפת באמצעות חינוך בלתי פורמאלי איכותי. יחד עם קהילות יהודיות פרוגרסיביות בתפוצות אנו שוקדים על הקמת מבנה הדרכה ואירוח לצד אבטחת שמירתו של הבוסתן והגברת הבטיחות ומניעת וונדליזם ונזקים מאורחים מזדמנים. המבנה שיהיה אכסניית נוער לקבוצות נוער יהודיות מחו"ל, ישמש גם מרכז לפעילות העמותה, ויאפשר עליית מדרגה משמעותית, כמו גם אפשרות להגדיל את הכנסות העמותה באמצעות מכירת תוכן לקבוצות רבות המגיעות לאירוח. הקהילות המקומיות יוכלו להשתמש בחדרים הציבוריים במבנה. אנו פועלים כדי לקדם את תהליכי התכנון מתוך שיתוף ציבור וחבירת מקסימום שותפים פוטנציאליים.

אמירם גולדין, מייסד ויושב ראש עמותת קרן עמרי מודה מעומק ליבו על אחד אחד שיעזור, יתרום וישתתף.

עמית מאיר-מרגלית, מנכ"ל עמותת קרן עמרי:

052-8320595