כותרת
> C;
1/1
בריאות

"לחיות עם דיאליזה בתקופת הקורונה"

כרמיאלי בריאותפורסם: 07.09.20 , 09:30ע"י
רשת לינק
שם הכותב/ת:

במכון הדיאליזה בכרמיאל מטפלים בכ-120 חולים שסובלים מאי ספיקת כליות ונזקקים לטיפולי דיאליזה כמה פעמים בשבוע. "חולים כרוניים נחשבים למקרים מורכבים ומצריכים יחס אנושי ברמה גבוהה וטיפול מקצועי איכותי, עבור חלקם המכון נחשב כבית שני במיוחד בתקופת הקורונה, בה הם ממעטים להיפגש עם משפחה וחברים" אומרת מהא חאלד אחות במכון, שקבלה השבוע פרס הצטיינות על מסירותה

שנת 2020 הוכרזה על ידי ארגון הבריאות העולמי כשנת ההוקרה לאחים ואחיות. במסגרת זו, קיבלה מהא חאלד אחות מוסמכת עם התמחות בנפרולוגיה במכון הדיאליזה של חברת פרזניוס בכרמיאל, פרס הוקרה על פעילותה ומסירותה למען המטופלים במכון. 120 מטופלי דיאליזה, תושבי כרמיאל והאזור, מגיעים למכון מספר פעמים בשבוע במשך כל חייהם. "מי שחולה באי ספיקת כליות חולה במחלה כרונית, המשנה לו את חייו כפי שהכיר עד כה. מדובר באחת מחמשת המחלות הקשות והנפוצות ביותר בעולם, כאשר חולים אלו נזקקים לטיפולי דיאליזה כשלוש פעמים בשבוע. אורח חיים זה הוא תובעני וקשה מאד הן לחולה והן למשפחתו." אומרת מהא, שכבר 6 שנים מטפלת בחולים אלה.

"המטופלים שלנו זקוקים לעידוד ותמיכה בכל שלבי מחלתם, כמו כן להדרכה ולעדכונים שוטפים לגבי מצבם, ותפקידי כאחות שמטפלת בהם להתייחס לחששותיהם ולשמש להם אוזן קשבת." אומרת מהא, "חיבוק, מגע אישי ואמפטיה הם הבסיס של המקצוע שלנו והקורונה לקחה לנו את המגע האישי שכל כך חשוב למטופלים שלנו. כעת בגלל משבר הקורונה המצב שביר ורגיש הרבה יותר. אני מרגישה אחראית לבריאות המטופלים שלנו שהם אוכלוסייה בסיכון ומקפידה יחד עם הצוות המסור שלנו לנקוט בכל הצעדים הדרושים כדי לשמור עליהם. "אני בהחלט רואה בעבודה הזאת שליחות." מוסיפה מהא, לצערי, יש מחסור גדול באחיות בתחום ואני קוראת לאחיות שמחפשות עבודה עם משמעות להצטרף אלינו."

"המכונים שלנו פועלים על מנת להבטיח איכות חיים וטיפול מסור לחולים הזקוקים לדיאליזה." מסביר אריאל איקן מנכ"ל פרזניוס, המפעילה את מכון הדיאליזה בכרמיאל. "הענקת טיפול רפואי מסור חייב לבוא לצד יחס חם ורגיש לחולים, לצרכיהם ולרווחתם וזאת בדיוק הסיבה שלשמה זכתה מהא בפרס ההוקרה שלנו. היא עושה עבודת קודש ואנו כאן לומר לה תודה ולהביע את הערכתנו הרבה". "הבעיה היא שחוסר המודעות מובילה לעלייה בתחלואה של המחלה, כאשר כל שנה יש עלייה של בין 5-7 אחוז. מחלה זו עולה למדינת ישראל מיליונים שכן היא מתוקצבת בעלות של כ 250 אלף ₪ למטופל לשנה וזאת עוד לפני הוצאות אשפוז והסעות. אם ישכילו לתגבר את פעילות העלאת המודעות והתקציבים המוקצים לכך, כמות החולים והיקף המשאבים הממשלתיים יצטמצמו. באמצעות בדיקות תקופתיות, אורח חיים בריא ומניעתי וגילוי מוקדם ניתן יהיה לחסוך למדינה הרבה כסף ובעיקר – הרבה סבל למטופלים".