האם הילד שלכם מבוטח גם בחופש הגדול?
תלמידי בית הספר יוצאים בימים אלה לחופשת הקיץ. האם ידעתם שהילד שלכם מבוטח גם בזמן החופש הגדול? אלא שלמרות ההבטחות של מרכז השלטון המקומי ומשרד החינוך - הגופים הממונים על הנושא, כאשר תלמיד נפגע כל המבטיחים נעלמים. התלמידים והוריהם מוצאים עצמם לבדם מול מדיניות תביעות צינית של חברת הביטוח. הנה סיפור שממחיש את הבעיה.
תלמיד תיכון בן 17 שיחק בחופש הגדול כדורגל במגרש הספורט השכונתי. במהלך המשחק התגלגל הכדור אל מחוץ למגרש. הנער רץ אחריו, אך לפתע מעד לתוך בור בקרקע ונפגע קשה בידו.
הנער הובהל לבית החולים, שם אבחנו הרופאים שבר בשורש כף יד ימין. היד הושמה בגבס למשך חודש ימים. לאחר מכן נזקק התלמיד לתומך לשורש כף היד, לטיפולי פיזיותרפיה ולריפוי בעיסוק. הטיפולים האינטנסיביים נמשכו חודשיים, במהלכם הוא סבל מכאבים ששיתקו את יכולתו לתפקד. בסוף הטיפולים התברר כי גם נותרה נכות צמיתה.
הנער והוריו פנו לחברת כלל שנבחרה על-ידי הרשויות להיות אחראית על ביטוח התלמידים וביקשו כי ילדם יקבל את התשלום עבור חוסר יכולתו לתפקד משך חודשיים ועבור הנכות הצמיתה שנותרה לו.
נציגי החברה סירבו בטענה כי הנער לא איבד את כושרו לשוב ללימודים וציינו כי אף אין בידו חוות דעת של מומחה רפואי.
הורי הנער שכרו עורך דין ומומחה רפואי אשר אישר בחוות דעת כי סבל מחוסר תפקוד מלא למשך חודשיים וכי נותרה נכות צמיתה של 20% אחוז.
חברת כלל עמדה עדיין בסירובה.
גם בעת הגיוס לצבא, כשהרופאים אבחנו שבר בעצמות הגפיים בדרגת חומרה בינונית והורידו את הפרופיל שלו ל-64 זה לא עזר, חברת הביטוח כלל (דאז) המשיכה להתעקש ולא לשלם.
כשסיים את השירות הצבאי פנה הצעיר לבית המשפט.
רופא מומחה מטעם בית המשפט קבע במפורש שהנער אכן סבל מאובדן תפקוד מלא בניגוד לטענת החברה, אבל אז העלתה כלל טענה חדשה:
"התאונה התרחשה בחופש הגדול כשאין לימודים, תלמיד לא יכול להיחשב כמי שנעדר מלימודים כשאין לימודים".
בפוליסת ביטוח התלמידים רשום במפורש שחברת כלל מכסה "תקופת אי כושר פיזי אשר כתוצאה ממנה... היה על התלמיד להעדר מהמוסד החינוכי בתקופת לימודים סדירים ובתקופה שבה לא מתקיימים לימודים היה עליו להעדר מהמוסד החינוכי אילו היו מתקיימים הלימודים".
השופט קבע כי כלל תשלם לנפגע תגמולי ביטוח בסך של 63,000 שקל והטיל על החברה גם תשלום שכר טרחת עורך דין בסך 6000 שקל. בנוסף, הורה השופט לכלל להשיב למבוטח את השכר ששילם למומחה מטעמו ולמומחה מטעם בית המשפט.
בשולי הדברים ואולי בעצם במרכזם, נשאלת השאלה איך חברת ביטוח אינה חוששת להעסיק את מערכת בתי המשפט על מחלוקת כל כך פעוטה מבחינתה שאין בה שום ממש. האם זה נובע מזלזול במבוטחים או ברשויות שבחרו בה לנהל את נושא ביטוח התלמידים?
מה שבטוח, בכל מקרה כזה על ההורים להיות עם יד על הדופק ולא לוותר.
לייעוץ ללא התחייבות אתם מוזמנים לפנות אלינו,
משרד בוטיק מקצועי המתמחה בנזקי גוף בניהולו של עו״ד רונן לפיד, 072-3950374 / 072-3950376 .
טלפון: 072-3950376
נייד: 072-3950374