זה לא סוד שלאורך שנים ארוכות נושא התרבות בכרמיאל הוזנח. כל תושבי העיר מרגישים את זה יום יום כשהם נאלצים לנסוע מרחקים ארוכים כדי לראות הצגה טובה או לשבת לכוס בירה עם חברים. מספיק להביט על לוח ההצגות של היכל התרבות העירוני, שמגדיר עצמו כ"הבית של התרבות בצפון" ולראות לוח האירועים בו ריק במרבית חודש אוגוסט (וגם בהמשך השנה התמונה לא טובה בהרבה).
אפילו האמפיתיאטרון היפהפה בעיר, שבבנייתו הושקעו עשרות מיליונים, הפך מהר מאוד לפיל לבן. שלושה ימים של פסטיבל מחולות, עוד מופע ליום העצמאות וזהו – כל שאר הזמן הוא סגור ומסוגר. ומה עם עשרות אלפי התושבים שרוצים לראות מופעי ענק לאורך השנה? שייסעו לחיפה, לבנימינה, לערים אחרות. בכרמיאל התרבות נמצאת בתחתית סולם העדיפויות. "זו פשוט בושה שעיר בסדר גודל כזה מזניחה ככה את התרבות שלה", אומרת המועמדת לראשות העיר בת שבע אבוחצרה. "העיר לא מנוהלת בכל החזיתות, ולצערי גם בתרבות. לא פלא שהעיר סובלת מהגירה שלילית – רק בשש השנים האחרונות איבדה כרמיאל 4,000 תושבים והדימום הזה לא נפסק
במהלך הקדנציה של ראש העיר הנוכחי".
אבוחצרה, ילידת כרמיאל, יודעת מה הפונטציאל הגלום בה לעומת המצב הקיים. "איזו סיבה יש לצעיר מכרמיאל להמשיך ולגור כאן נכון להיום?" היא אומרת. "כיום בכרמיאל יש שלושה ברים, ומתוכם רק שניים פונים לקהל הצעיר. הצעירים נאלצים לצאת מכרמיאל כדי לבלות ובעיר כל כך גדולה אין סיבה שזה יקרה. בעבר המצב היה שונה בעיר. היו כאן מקומות בילוי כמו 'הדיזינגוף' וה'הריימנס', מועדון שהמועצה העירונית הצעירה הפעילה והיו מתקיימים בו אירועים לצעירים".
במסגרת התכנית המקיפה שהכינה אבוחצרה ליום שאחרי בחירתה לראשות העיר ישנו פרק נרחב העוסק גם בתרבות – ובקידומה לטובת כלל התושבים. "יש לנו אמפיתיאטרון מדהים, שעומד שומם 353 ימים בשנה, ובעזרת שיתוף פעולה עם מפיקים ויזמי תרבות אביא לכאן אמנים מהשורה הראשונה בישראל".
התוכנית כוללת עידוד יוזמות של צעירים, הסרת בירוקרטיה מיותרת מצד העיריה שמקשה על עסקים קטנים ובינוניים מתחומי התרבות והקולינריה לפעול ועוד מגוון של פעולות שיביאו בטווח זמן קצר לשינוי מהותי בתחום.
בשוק העירוני, לדוגמא, רואה אבוחצרה פוטנציאל גדול – שרחוק מלהיות ממומש כיום: "השוק של כרמיאל פועל רק פעמיים בשבוע, ובימי שני נסגר ב-16:00, כך שרבים מתושבי העיר כלל לא מספיקים לקנות בו. שוק עירוני חייב להיות מוקד של פעילות תרבותית וקולינרית בעיר, למשוך אליו מבקרים מכל רחבי הארץ. לאחר שאבחר לראשות העיר, אדאג שהשוק יפעל בימי רביעי, חמישי ושישי, ויהווה מרכז תרבותי וקולינרי לתושבי כרמיאל והמבקרים בה".
מספיק להסתכל על גבעתיים – עיר עם מספר תושבים דומה לזה של כרמיאל ונקודת פתיחה נמוכה עוד יותר עם תל-אביב ורמת-גן השכנות ומלאות מקומות הבילוי, כדי להבין את הפער הבלתי נתפס. "בגבעתיים פועלים למעלה מ-20 ברים ומקומות בילוי לצעירים לעומת 3 בכרמיאל. זה לא הגיוני. הגיע הזמן לנהל את התרבות והפנאי בכרמיאל, לעצור את נהירת הצעירים החוצה ולספק גם למבוגרים אפשרויות בילוי מגוונות".