
פרידר העביר לאחרונה לראש העיר, עדי אלדר, מכתב מחאה, עליו חתמו דיירי הרחוב. השניים גם נפגשו. "אלדר ומהנדס העיר, אייל רותם, הציגו עמדה אחידה, שלפיה אי אפשר להחזיר את הגלגל לאחור, ולא ניתן לעצור את ההרס ביער גבעת רם", אומר פרידר. "זה היה פשוט שיח של חירשים. היער עוד לא נהרס. כל שצריך הוא פקידים שאכפת להם מהעיר שבה הם גרים".
רותם הבהיר בשיחה עם "ידיעות כרמיאל", כי תוכנית הר כרמי אושרה לפני כשנתיים וחצי, לאחר שפורסמה בחוק. לטענתו, לאחר הפירסום ניתן היה להתנגד לתוכנית, אולם לאחר שזו אושרה, לא ניתן למנוע את מימושה: "העצים הסמוכים לשכונה אכן ניטעו על ידי קק"ל לפני עשרות שנים כדי לתפוס את הקרקע ולמנוע בנייה של פולשים. היה ידוע מראש שבבוא העת, לכשתגדל העיר, חורש זה יוסר, עם כל הצער שבדבר.
יודגש, כי עומק המגרש הינו 25 מטר, כך שלא צפויה פגיעה בחלק המדרוני של הגבעה, ואנו נקפיד על כך. גודל השטח המיועד לשבעת המגרשים הוא כארבעה דונם מתוך שטח תוכנית של 1,524 דונם. קיימים שטחים ירוקים כדלקמן: 242 דונם שטחים ציבוריים פתוחים, 240 דונם שטח פתוח לשימוש ו-126 דונם יער נטוע. כלומר, כמעט 40 אחוז משטח התוכנית הינם שטחים ירוקים".
על השאלה מדוע הוא וחבריו מחו באיחור השיב פרידר: "יכול להיות שהתעוררנו מאוחר, אבל אני, לדוגמה, גיליתי את התוכנית הזאת רק כשמישהו התקשר לספר לי שזה עומד לקרות. בעירייה לא מיהרו לענות לנו, ובדקה ה-90 אמרו שאין מה לעשות כי המכרז נסגר".