
בחודש פברואר בשנה שעברה, הוצבו ברחבי העיר למעלה מ-370 פחים כתומים לאיסוף פסולת אריזות, במסגרת יישום חוק האריזות. בין האריזות שהועברו למחזור אפשר למצוא שקיות פלסטיק, קופסאות שימורים, קרטוני משקה וחלב, מוצרי טיפוח ועוד שמחזורם יתרום תרומה משמעותית לאיכות הסביבה ולחיסכון בעלות ההטמנה מצד העירייה.
בחודש יוני 2014 הוצבו בעיר עוד 250 מייכלים ובחודש אוקטובר הושלמה פריסת הפחים. בסה"כ הוצבו בעיר 630 פחים המאפרים לכל תושבי העיר להצטרף למהפכת הפרדת פסולת האריזות.
בתאגיד "תמיר", המרכז את פעילות מחזור האריזות בכרמיאל, מדגישים כי הנתונים מצביעים על שיתוף פעולה חיובי בין העירייה לתושבים, ומודעות של התושבים שמפרידים את הפסולת הביתית ומשליכים אותה לפחים הכתומים המיועדים לכך. עם זאת, הם מדגישים כי כמות האריזות הקיימת בכל בית גדולה בהרבה מזו המופרדת למחזור וכי יש להמשיך לפעול בכיוון זה.
עיריית כרמיאל, יחד עם תאגיד תמיר, משקיעים משאבים רבים בחינוך ובהסברה לתושבים על חשיבות הפרדת הפסולת לפחים השונים. מדובר בקמפיין עירוני נרחב, פעילות בבתי הספר ובגני הילדים, חלוקת חומרי הסברה ושקיות רב פעמיות לשימוש התושבים.
תאגיד תמיר הוקם על ידי היצרנים והיבואנים והוא פועל מול הרשויות המקומיות במסגרת היעדים הקבועים בחוק, שמטרתו איסוף אריזות, העברתן למחזור ומניעת הטמנתן באתרי הפסולת השונים כך שעד 2020 לא תוטמן עוד פסולת אריזות בישראל.
ראש העיר עדי אלדר מודה לתושבים על תרומתם לאיכות הסביבה בכרמיאל, בארץ ובעולם. פסולת אריזות שמוטמנת בקרקע אינה מתפרקת מאות ואלפי שנים. מיונה ומחזורה תורמים להפחתת ההטמנה ולהפחתת זיהום כדור הארץ.
ביכולתו של כל אחד ואחד מאתנו לתרום, בצעד קטן למהלך גדול.
שיתוף הפעולה של תושבי כרמיאל באיסוף האריזות חשוב – המשיכו בכך!
קובי דר, מנכ"ל תמיר, בירך את תושבי כרמיאל על הנתונים אך הדגיש כי "הדרך עוד ארוכה והפוטנציאל בהפרדת האריזות הוא עצום". "יישום חוק האריזות ברשויות המקומיות מאפשר לתושבים להצטרף למהפכה הסביבתית העולמית ולהשפיע על עתידנו ועתיד ילדינו. ביחד נמחזר לעתיד טוב יותר", הבהיר דר.