היא נכנסה לתפקיד במלוא המרץ, ובהיכל התרבות אין הנחות מהרגע הראשון: "היכל התרבות בתהליכי שינוי. גם עכשיו וגם כחלק מהתהליך החשיבתי שההיכל צריך להיות בו. זה ה-DNA של התרבות העירונית. אנחנו חיים בעולם דינאמי שאם אתה לא נמצא צעד אחד לפני כולם, אתה עלול למצוא את עצמך מאחור".
לילך מתכוונת לכך שיש היום צורך להגיע לכל הקהלים ובכל הגילאים: "אני חייבת להיות מחוברת ולדעת מה הכי טרנדי היום אחרת יהיה לי קשה מאוד להגיע לקהלים מסוימים. אנחנו מצד אחד צריכים להיצמד לתוכנית מנויים איכותית ומהצד השני להמשיך להפתיע עם דברים חדשים ומופעי שיא. אנו נותנים דגש גדול מאוד על ילדים ובני נוער ומתאימים להם תכנים מיוחדים, וככלל, לא מוותרים על אף רצועת גיל באוכלוסייה. אני יכולה להגיד בלב שלם שכל אחד יכול לבוא וליהנות ממגוון האירועים. אפשר לראות את זה יפה כאשר ילדים ובני נוער מגיעים לראות הצגות כחלק מסל התרבות בבית הספר, וחוזרים לראות הצגות גם אחרי צהריים ובערב. זה נהדר. הם קהל חשוב וביקורתי שנותן נופך מעניין ונעים".
להיכל התרבות יש קהילה גדולה של מנויים שנהנית מאוד מהתכנים: "אנחנו משתדלים להיענות לבקשות המנויים שלנו. מזמנים דיאלוג פתוח, אווירה של משפחה. אני מאוד מעריכה ואוהבת שהקהל הכרמיאלי הוא דעתן אך חם, ולמרות שאני משוחדת, אני לא היחידה שאגיד את זה - יש להיכל התרבות את הקהל הטוב ביותר בצפון! לא מעט אמנים שמגיעים לכרמיאל מהמרכז, מציינים בפני שהאנרגיות בהיכל הם מדהימות".
המנויים של היכל התרבות מגיעים ממגוון רחב של אוכלוסיות, ניתן לראות מגמה נהדרת של שילוב קהלים ואוכלוסיות נוספות: "תרבות לכולם, לא לאליטות או עשירים בלבד, אנחנו עובדים ומשקיעים מחשב רבה כדי להתאים את התכנים לכלל האוכלוסייה, מנהלים משא ומתן עיקש מול אמרגנים להביא את ההופעות במחירים הכי נוחים שאפשר, תרבות זה צורך קיומי .לכולנו הרצון להתפרק ולספוג משהו אחר, ליהנות, לחוות, להתרגש. לכן הרבה מהלקוחות מוצאים את הדרך לחלק את העוגה התקציבית אחרת ומגיע להופעות. אנחנו נתקלים בזה כל הזמן".
לשמחתי הרבה אני עובדת עם אנשים שמבינים את המשמעות העמוקה בצורך הרגשי והנפשי בתרבות על כל גווניה".
לילך מודה לעיריית כרמיאל על תמיכה יוצאת דופן: " ראש העיר עדי אלדר מציב במקום גבוה בסדרי העדיפות שלו את התרבות העירונית, זה ממש לא מובן מאליו. יו"ר הנהלת ההיכל ומ"מ ראש העיר רינה גרינברג, מבינה את הצורך בתרבות לכולם - תומכת ללא היכר ונלחמת על התרבות בעיר. היא שותפה אמיתית בכל עניין ודבר. אני שמחה שיש לנו מנהיגות שוחרת תרבות שמבינה את העובדה שזו לא יכולה להתקיים ללא סבסוד, ועל כך ועל הכל לומר להם תודה."
רמת התחזוקה של היכל התרבות היא ללא פשרות ואנו מקפידים לשמור על המקום ברמה הגבוהה ביותר, אך תמיד שאלת השדרוג עולה: "התוכנית שלנו לשיפוץ מורכבת מכמה שלבים. מערכת המיזוג שודרגה לא מכבר. בשלבים הבאים אנו מתכננים לשדרג משמעותית את אזור ההתארגנות וחדרי ההלבשה של השחקנים (backstage), וכשנסיים את זה אני יכולה להגיד שהשחקנים והאמנים ייהנו מחדרים ברמה של חמישה כוכבים. בשלב הבא נרצה גם לשדרג את חדרי הנוחיות, חולמים על שיפור הריהוט בלובי ועוד. אלו שינויים שייקחו זמן ותמיד הם תלויי תקציב, וכשמכוונים להכי גבוה, בסופו של דבר זה יקרה".
לא מעט מדובר כי התרבות העירונית ותרבות הצריכה של הכרמיאלים אנו נוטים להסתכל על שכנינו ולראות שמגיעים אליהם אמנים רבים וכשיש פעילות בעיר הם לא מגיעים אליה.
לילך מנסה לעשות סדר בנושא: "בעיר מספר מוסדות וארגונים הפועלים בתחומי תרבות וקהילה, מדובר בגופים נפרדים שיש נטייה לערבב ביניהם, מנהל תרבות, עמותת פסטיבל, מתנ"סים, עמותת עולים, מרכז הצעירים, ספרייה ועוד. יש בינינו שיתופי פעולה רבים וכולנו שואפים לתיאום מלא יותר מתוך הכרה כי התושב צריך לקבל תמונה רחבה על כל הפעילות בעיר.
לילך שופעת מחמאות לצוות שלה: "אני יכולה להגיד שכל עובד בצוות משקיע מעל ל-100% להצלחתו של היכל התרבות. נותנים את כל כולם, חושבים ביחד מקדמים רעיונות, והכי חשוב נמצאים תמיד לרשות הקהל".
לילך מזמינה את כולם לבוא וליהנות מהמגוון הרחב שיש להיכל התרבות להציע.