פתיחת עמותה – איך רושמים אותה?
החלטתם על פתיחת עמותה חדשה? ברכות! אבן הפינה היא לרשום אותה כחוק. עליכם לשלוח את הטופס הייעודי – טופס הבקשה לפתיחת עמותה, ובו עליכם למלא את פרטים מפורטים לרבות שמכם – מייסדי העמותה, שם העמותה שבחרתם, כתובת מלאה שלכם ושל המקום בו תשב העמותה, וכמובן שעליכם לציין את מטרות העמותה ואת היעדים שהצבתם לעצמכם עם פתיחתה.
בנוסף, עם ההחלטה על פתיחת עמותה חדשה, עליכם לנסח תקנון שילווה את העמותה. תוכלו תמיד להשתמש בפורמט מקובל ומוכן מראש של תקנון, אך עומדת לרשותכם הזכות לנסח תקנון ספציפי ההולם את העמותה שלכם. בנוסף לתקנון, על מקימי העמותה לחתום על תצהיר, בו מביעים נכונות לעמוד מאחורי היעדים השונים, וכל מה שכרוך בעמידה בראש עמותה.
מעוניינים לפתוח עמותה? פנו למומחים של המרכז למלכ"ר
לבסוף, עליכם לשלם את האגרה הנדרשת ולשלוח את טופס הבקשה לפתיחת העמותה. לאחר שתקבלו תשובה חיובית בדבר קבלת הטפסים ומילוי שלהם כשורה, העמותה שלכם תירשם ותוכלו לצאת לדרך עם החזון שלכם. שימו לב, כי טופס שלא יעמוד בתקנים הנדרשים יסורב, ותצטרכו להתחיל את ההליך מההתחלה.
ההון האנושי – כוח העמותה
לצד מילוי הטופס הרשמי שעתיד לאשר לכם לפעול עם העמותה שלכם, עליכם גם לחשוב על החלק הפרקטי – פעילות העמותה. על מנת לתפעל עמותה ולהגיע איתה להישגים יפים, עליכם לגייס פעילים ותורמים שביחד איתכם ירכיבו את העמותה. חשוב מאד לשקוד על גיוס המתנדבים עוד טרם פתיחת העמותה, תוך שאתם מציגים בפניהם את החזון שלכם. חיפוש מתנדבים אינו הליך קצר, ולעתים יכול להתארך יותר ממה שניתן לחשוב, לכן – צאו לדרך כמה שיותר מוקדם.
נסו לגייס כספים כבר עם פתיחת העמותה
מאחר ועמותות פועלות ללא מטרת רווח, הרי שאין הכנסות קבועות, אך הוצאות דווקא יש. נסו למצוא משקיעים ותורמים לעמותה שלכם כבר עם הנחת אבן הפינה ברישום העמותה. איך תוכלו לגייס כספים? ראשית, ניתן ליצור קופה ראשונית המורכבת מתרומות קטנות של כספי המתנדבים. כל אחד ישים סכום שהוא מוצא לנכון וביחד תוכלו לצבור "הון ראשוני". לאחר מכן, בעת שתזדקקו להכנסות גדולות יותר, עליכם למצוא מימון מקרנות או מגופים שרואים בעמותה שלכם כשליחות יוצאת דופן. לא מעטים אלו שמוצאים לנכון לתרום והם אלו המחזיקים את העמותות השונות. העמותה שלכם עתידה לשנות את פני החברה – בהצלחה!