עם זאת, יש גם משמעות פרקטית לחלוקה לקטגוריות. גם מי שאינו בקיא במה שקורה מאחורי הקלעים של ענף הרכב יידע לזהות את ההבדלים בין קטגוריות כמו מיני, משפחתיות וקומפקטיות, סטיישן, סלון ופאר, רכבי שטח וקרוסאובר, ספורטיביות וקבריולה, טנדרים ומיניוואנים. הבעיה מתחילה עם קטגוריות דומות אבל עדיין שונות, כמו רכב מיני וסופר מיני.
הדומה והשונה בין מיני וסופר מיני
רכבי מיני וסופר מיני מתאפיינים במידות צנועות ונפח מנוע יחסית קטן. הם מתאימים למי שמחפש פתרון תחבורה עירוני, חסכוני בדלק, זריז ונגיש. התצורות הנפוצות של מיני וסופר מיני הן האצ'בק עם תא מטען תא נוסעים משותף או סדאן (4 דלתות ותצורה בה תא המטען נפרד לחלוטין מתא הנוסעים).מבחינה כספית, המחירים של מכוניות מיני נעים סביב 50-90 אלף ש"ח, לעומת מחירים מעט גבוהים יותר של מכוניות סופר מיני בגלל תאי נוסעים מרווחים ומנועים חזקים. הבדל נוסף הוא במפרט הטכני: רכבי מיני מיוצרים עם מנועים בנפחים של 1-1.2 ליטר, לעומת מנועי סופר מיני בנפח של 1.2-1.4. ברכבי מיני נתוני כוח הסוס נעים סביב 60-80 כ"ס, בעוד ברכבי סופר מיני מדובר על דגמים של 100-120 כ"ס ואף למעלה מכך.
עוד הבדל בין מיני וסופר מיני אפשר לזהות בתיבת ההילוכים וצריכת הדלק. ברוב רכבי הסופר מיני שמיובאים לישראל יש תיבות הילוכים אוטומטיות ומשוכללות, בעוד ברכבי מיני קיים ניסיון לחסוך בהוצאות באמצעות ייבוא ושיווק של דגמים עם תיבות הילוכים ידניות. נתוני צריכת הדלק מושפעים מסוג תיבת ההילוכים וכאן בא לידי ביטוי הבדל מסוים של כמה אחוזים בודדים.
כך תבחרו את הרכב שמתאים לכם
המפרט הטכני או התקציב הם לא הפרמטרים היחידים שכדאי לקחת בחשבון כאשר מתכננים לקנות רכב מיני או סופר מיני. רצוי לבדוק את מערכות הבטיחות המותקנות ברכב, את הציון במבחני הריסוק האירופאיים ואת האבזור.יתרה על כך, אל תתפשרו על אבזור מתקדם ובררו על אפשרויות מימון שבאמצעותן תוכלו לקנות רכב חדש בלי לחרוג מתוך מסגרת התקציב. הרכבים צריכים להיות נוחים לנסיעה ממושכת ולתת מענה על הצרכים שלכם בטווח הקצר והארוך.