התאונה בה מדובר אירעה לפני כ 5 שנים, אז התובע תלמיד כיתה ט', סיים יום לימודים רגיל, ועמד לחזור לביתו בהסעה כבכל יום, אלא שבאותו היום ההסעה התמלאה ולא נותר לו בה מקום, חברו של התובע לספסל הלימודים, תלמיד בית הספר בכיתה ט' גם הוא הגיע לחצר בית הספר כשהוא רוכב על קטנוע ולבקשת התובע לרכוב מאחוריו הביתה הוא, נענה בחיוב, אלא שלביש מזלם בצאתם מבית הספר הגיע ממול אוטובוס שעשה דרכו לחצר בית הספר ועקב כך, איבד נהג הקטנוע את השליטה בקטנוע, והתנגש עם הקטנוע בגלגל האוטובוס.
כתוצאה מהתאונה לא נגרמו לנהג הקטנוע כל נזקי גוף, אך התובע שרכב מאחוריו שבר את רגלו.
עו"ד סלים הגיש בשם התובע תביעה לבית המשפט השלום בנצרת, ובה וביקש לחייב את "קרנית" לפצות את התובע בגין נזקי הגוף שנגרמו לו, בתביעה נטען כי בהיות הקטנוע חסר ביטוח, אז חובה במקרה דנן על קרנית לפצות את התובע כ "נוסע" על הקטנוע- להבדיל מנהג, וכן נטען כי לתובע נגרם שבר קשה, ועל כן נתבקש בית המשפט למנות עבור התובע מומחה אורתופד לבדיקתו וקביעת נכותו.
קרנית מצידה טענה שהקטנוע עליו רכב התובע היה גנוב ולחילופין נהג בו חברו של התובע- תלמיד בית ספר גם הוא, ללא רשות בעלים, וזאת כביכול בידיעת התובע ועל כן נטען ע"י קרנית שבכך מתקיים חריג ששולל את חבותה לפצות את התובע עפ"י חוק הפיצויים לנפגעי ת"ד וזאת בשל שימוש ברכב ללא רשות.
התובע באמצעות בא כוחו טען שהעובדה שלנהג הקטנוע לא היה רשיון נהיגה אין בה כל נפקות לשלול את חבותה של קרנית, שכן חוק הפלת"ד אינו מוציא מגדר הזכאים את מי שידע על נהיגה ללא רשיון נהיגה, וביחס לטענה שהקטנוע גנוב ו/או שנהג הקטנוע עשה בו שימוש ללא רשות, טען הוא בשם התובע כי לא ייתכן שתלמיד ינהג בקטנוע לעיני כל ויגיע איתו לבית הספר כשהוא גנוב, ובכל מקרה בלב התובע לא התעורר כל ספק כזה וקרנית לא הוכיחה את ההיפך.
מומחה אורתופד מטעם בית המשפט קבע כי השבר ברגלו של התובע הותיר בו נכות בשיעור של 15% לצמיתות, אך התוע לא הסתפק בכך, ובאמצעות בא-כוחו טען כי נכות זו גורמת לו לתסמונת נפשית של " בעיית הסתגלות"- adjustment disorder"" ולבקשתו מונה מומחה פסיכיאטר שקבע לתובע נכות נפשית נוספת בגין קשיי הסתגלות נפשיים למגבלה הפיזית שלו.
בית משפט השלום בנצרת, אליו הוגשה התביעה תחילה הציע לפשרה סכום של כ 700.000 ₪ ולאור זאת, ביקש התובע למחוק את התביעה הנגדית והגישה מחדש בבית המשפט המחוזי מרכז-לוד, ולאחר הליך זה, קיימו הצדדים ביניהם הליך גישור במהלכו הסכימו על פיצוי התובע בסכום של מליון ₪ !!
עו"ד סלים: לא בכל מקרה של מעורבות בתאונת דרכים ברכב חסר ביטוח, תישלל הזכות לפיצויים מכוח חוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים, ו/או חיקוקים אחרים מדובר בסוגיה מורכבת שמחייבת התייעצות עם עורכי דין שמתמחים בתחום. עם זאת, שלא ישתמע גם שבכל תאונה ברכב חסר ביטוח, יזכה הנפגע בהכרח לפיצויים. העצה היא תמיד לנסוע עם ביטוח ורשיונות בתוקף והכי חשוב לנהוג בזהירות!