
תכניות לגיל הרך ( לידה עד גיל 5)
את תחום הגיל הרך מובילה לימור סלע, מנהלת מחלקת גנים והגיל הרך בעיריית כרמיאל, בליווי אנשי חינוך נוספים. תכנית מעג"ן, מערך תומך גן בראיה מערכתית (ילדים, גננות והורים) תחל לפעול ב-12 גני טרום חובה במטרה לזהות ולאתר ילדים עם קשיים ולבנות עבורם תכנית מותאמת ומתן מענה במסגרת החינוכית ולפי הצורך בשילוב גורמים טיפוליים בקהילה. סדנת חשיבות המשחק כמנבא התפתחות מיטבית, מיועדת להורים לילדים בגילאי 3-4 המופנים בהמלצת הגננת. מחקרים הראו שהמשחק בגיל הרך מהווה אמצעי ללמידה חווייתית ומסייע להתפתחות רגשית של הילד. באמצעות המשחק הילד לומד לבטא את רגשותיו, לתעל כעסים ולחוות חוויות מורכבות.
תכניות לגיל בית הספר היסודי (6-11)
את תחום זה מובילות אתי ביטון מהמחלקה לשירותים חברתיים ואביבה הרשקוביץ ממינהל חינוך יחד עם אנשי חינוך ומנהלים. כך נבחרה התכנית לחיזוק משאבי התמודדות באמצעות טיפול באמנות. התכנית מתבצעת באמצעות טיפול קבוצות על ידי מטפלות בהבעה ויצירה שיעבדו בכל בתי הספר היסודיים בעיר, תוך קיום היוועצויות קבועות עם צוות בית הספר. המטרה היא להגביר את יכולות התלמידים בהתמודדות עם אירועים שונים ולתת לילדים ארגז כלים של משאבי התמודדות אפקטיביים בסיטואציות חברתיות. התכנית נועדה לילדים שאותרו כנתונים במצוקה רגשית, בשילוב הדרכה להורים.
תכניות לגיל הנוער (12-18)
צוות הנוער בראשותה של מנהלת אגף הנוער במתנ"ס בחר במספר תכניות. תכנית דלת פתוחה תעניק מענה מקצועי לבני נוער והוריהם על ידי פסיכולוגים. התכנית תפעל בזמן הלימודים והחופשות ומיועדת לבני נוער בסיכון, תלמידי כיתות ז'-י"ב מכל בתי הספר בעיר. התכנית יוצרת מסגרת וכתובת טיפולית ובלתי אמצעית, זמינה לייעוץ ראשוני ולהפניה להמשך טיפול בהתאם לצורך, עד חמש פגישות אישיות לכל נער/ה ו/או חמש פגישות להדרכת הורים ללא תשלום. המפגשים יתקיימו בשירות הפסיכולוגי בשעות אחר הצהריים והערב במטרה לאפשר דיסקרטיות מרבית. הפניה לשירות הפסיכולוגי בטלפון מספר 04-9988548 . הפניה יכולה להיעשות על ידי בני הנוער בהסכמה בכתב של הוריהם, בפניה ישירה של ההורים ובאמצעות יועצות, מחנכות, קציני ביקור סדיר, עובדים סוציאליים מדריכי נוער, פסיכולוגים וכל גורם אחר הנמצא בקשר עם הנער/ה.
עובד סוציאלי מקשר במרכזי הנוער. לצוות הקבוע של מועדוני הנוער 'מגדים' ו'רבין' של רשת המתנ"סים יצורף עובד סוציאלי להאיר ולהדגיש את ההיבטים הרגשיים-טיפוליים, לתת מענה מקצועי לצוות המדריכים וכן לתווך את עבודת המרכז למסגרות הטיפוליות ולמסגרות האוניברסאליות.
תקשורת מקדמת. בתכנית זו בני הנוער מפיקים 'סיפורי וידאו' מתוך חייהם, המאפשרים להם להתבונן בעצמם, בבחירות ובמציאות שלהם. בעקבות הסצנות הם מקיימים דיאלוג עם המנחה במטרה לחשוב על אלטרנטיבות נוספות להתמודדות ולצילומן. ההתנסות בצילום, החלופות והדיון המתמשך מאפשרים למשתתפים לגלות את יכולות הבחירה וההזדמנויות להתפתחות.
סדנת הורים. סדנאות להורים על ידי מנחים מקצועיים בנושאים של התנהגויות סיכון בכלל, וסמים ואלכוהול בפרט. הסדנאות דנות במגוון נושאים הקשורים לילדים ובני הנוער כגון מאפייני הגיל, זכות המתבגר לפרטיות מול חובת ההורים בבקרה הורית, מידע בנוגע לסמים ולאלכוהול ועוד. הסדנאות מעניקות כלים לחיזוק הקשר בין ההורה לילדו ומידע בנוגע להתנהגויות סיכוניות, לאיתור ולזיהוי מצב ילדיהם וכן מידע כיצד להתנהג ולמי לפנות במידה ונמצא כי ילדם השתמש בסמים ובאלכוהול או משתמש באופן מזדמן או קבוע.