חדשות
יו"ר התאחדות התעשיינים במרחב צפון, הנרי צימרמן, זכה בפרס התעשייה
כרמיאלי חדשותפורסם: 14.11.18 , 08:26ע"י
רשת לינק
שם הכותב/ת: מערכת הפורטל
תמונה ראשית צלם: צילום: לוטם יח"צצילום תמונות: צילום: לוטם יח"צ
צימרמן, שהינו יו"ר ובעלים של קבוצת טרילידור תעשיות בכרמיאל, קיבל את הפרס באירוע חגיגי, שנערך במעמד נשיא המדינה ומאות מבכירי המשק והכלכלה בישראל
בטקס חגיגי, שנערך במעמד נשיא המדינה, ראובן (רובי) ריבלין, ובהשתתפות מאות מבכירי המשק והכלכלה הישראלית, קיבלו חמישה תעשיינים מובילים את פרס התעשייה וחמישה נוספים קיבלו פרס מפעל חיים, לשנת 2018.
בין הזוכים בפרס התעשייה היה יו"ר התאחדות התעשיינים במרחב צפון, הנרי צימרמן, המשמש יו"ר ובעלים של קבוצת טרילידור תעשיות בכרמיאל.
בין מקבלי פרס מפעל חיים היה גם אברהם (רמי) שני, היו"ר והבעלים של מפעל "חד אסף מתכת" שבאזור התעשייה עכו דרום.
הזוכים נבחרו בזכות הישגיהם יוצאי הדופן והצטיינותם בניהול החברות שהובילו אותן להישגים חדשים, גילוי חדשנות, יוזמה וחזון בתחום הפיתוח התעשייתי, ותרומתם למדינה ולקהילה.
האירוע התקיים במלון דיוויד אינטרקונטיננטל בתל אביב, בהשתתפות בכירי המשק, תעשיינים, אנשי עסקים מובילים ובני משפחותיהם.
בנימוקי חבר השופטים להענקת פרס התעשייה עבורו, צוין כי צימרמן הינו ציוני אמיתי, אשר עלה עם משפחתו מדרום אפריקה והצליח במו ידיו להקים בישראל תעשייה לתפארת באזור הצפון.
כמו כן הדגיש חבר השופטים, כי מדובר באיש חזון הנושם וחי תעשייה, תוך שהינו עוסק ימים כלילות בפיתוח תהליכי ייצור מתקדמים וחדשניים בעלי פיריון גבוה, כל זאת באמצעות הטמעת מערכות רובוטיקה מתוחכמות, יחד עם אוטומציה ושיטות ניהול מתקדמות.
לצד כל זאת הוא מקדם פיתוחים תעשייתיים בתחום המזון העתידני בשיתוף עם חברת ג'יני אינטרפרייז.
בנוסף, צימרמן מאמין מאוד בדו-קיום ופועל רבות לקידום התעשייה במגזר הערבי ולהשגת שוויון, כולל מתן תרומות לקרן המעניקה מלגות לערבים וליהודים גם יחד.
כמו כן הוזכרה פעילותו הציבורית הרחבה למען התעשייה הישראלית, דבר הבא לידי ביטוי בתפקידו הציבורי כיו"ר מרחב צפון בהתאחדות התעשיינים.
על הבעלים והיו"ר של מפעל "חד אסף תעשיות",
אברהם (רמי) שני, ציינו השופטים, כי כבר בגיל 21 הצטרף לחברה של אביו, אותה הפך מבית מלאכה זעיר לייצור מסמרים - לקונצרן פלדה בינלאומי המשמש לבניית המדינה ותשתיותיה.
כמו כן ציין חבר השופטים, כי לצד פעילותו העסקית, הוא פעל רבות לקידום תעשיית הפלדה הישראלית וקידום החינוך המקצועי-טכנולוגי בישראל, כאשר בראש פעילויותיו הציבוריות ניצב פרויקט הממציא הצעיר ע"ש אסף שני ז"ל, בשיתוף תעשיידע, אותו ייסד לפני כעשר שנים לזכר בנו, שנהרג בתאונת עבודה במפעל.
הפרויקט מגשים את חזונו הלאומי ומקרב את ילדי ישראל לתחומי התעשייה השונים, כדי ליצור שינוי חברתי ולסייע בצמיחה הכלכלית העתידית של המדינה.
נשיא התאחדות התעשיינים, שרגא ברוש, אמר במעמד הטקס: "מהיכרותי עם חמשת חתני פרס התעשייה וחמשת חתני פרס מפעל חיים, ומעיון בנימוקי חבר השופטים, עולה בבירור מכנה משותף רחב, שהינו הקשר ההדוק בין החזון העסקי שהם מימשו ובין רצונם לתרום לפיתוחה של המדינה.
הזוכים בפרס הם מנהיגים שעשייתם תרמה ותורמת לצמיחת המשק, לצמצום הפערים בחברה, לתמיכה בפריפריה ולפעילויות קהילתיות.
כולם בלי יוצא מן הכלל נותנים דוגמה ליצירת פעילות קהילתית מופלאה.
הזוכים יכולים ליהנות מהידיעה שהם חוללו בעשייתם - ועדיין מחוללים - מהפכות ניהוליות, תרבותיות וטכנולוגיות, תורמים לייצוא מוצרים וידע, ומעלים את קרנה של המדינה ברחבי העולם".
נשיא המדינה, ראובן (רובי) ריבלין, הדגיש בנאומו, כי התעשייה הישראלית אינה רק מקור לגאווה, אלא יסוד הכרחי בבניין המדינה והאומה.
"אנו מוכרחים להעלות על נס את התעשייה הישראלית ולחזק אותה. אין כלכלה ישראלית ללא תעשייה ישראלית", הוא אמר.
"עלינו להטמיע טכנולוגיות ייצור מתקדמות גם בענפי התעשייה המסורתיים, להצליח למשוך צעירות וצעירים מעולם ההיי-טק לתעשייה, ובעיקר להשקיע בהכשרת עובדים מיומנים.
החזון של תעשייה ישראלית מתקדמת בכל ענפיה הוא חזון ציוני, כלכלי וחברתי".
יצוין כי הזוכים בפרסים השונים נבחרו במסגרת ועדת שיפוט מיוחדת, שכללה שבעה חברים, בראשות התעשיין דן פרופר. הוועדה בחרה את הזוכים עפ"י קריטריונים המוגדרים בתקנון הפרס, וכן עפ"י שיקול דעת מקצועי באשר לתרומת התעשיין לכלכלה ולחברה הישראלית.
בין הקריטריונים לבחירת הזוכים היו רווחיות המפעל, הרחבת הייצוא, פיתוח טכנולוגי מתקדם וחדשני, פיתוח יחסי עבודה משופרים ופיתוח המשאב האנושי, גילוי יוזמה ו/או פעילות מיוחדת בתחום התעשייתי וכן פעילות למען הקהילה.
בתמונה: הנרי צימרמן עם פרס התעשייה