זהו ספורט שמבוסס על אימון הדדי ושיתוף פעולה מלא, התגברות על פחדים ותרבות שמקרבת בין היהודים והערבים בגליל. בשנת 2003 כשהייתה התכנסות של כמה פעילים ומחנכים שישבו יחד וחשבו איך מתקנים את ערכי החברה, עלה רעיון הקרקס, פרוייקט מדהים של אומנות שלא תלוייה בשפה.
בשנת 2003 כשהייתה התכנסות של כמה פעילים ומחנכים שישבו יחד וחשבו איך מתקנים את ערכי החברה, עלה רעיון הקרקס, פרוייקט מדהים של אומנות שלא תלוייה בשפה, מה גם שאיננו תחרותי ומעלה תמיד חיוך לכל המשתתפים והמבקרים, זהו ספורט שמבוסס על אימון הדדי ושיתוף פעולה מלא, התגברות על פחדים ותרבות שמקרבת בין היהודים והערבים בגליל.
בתחילה היו מתאמנים בכרמיאל, היום האימונים באולם הפיס בענה, ילדים בני שש ועד תשע עשרה מכרמיאל, משגב, דיר אל אסד, בענה ומג'ד אל כרום, מתאמנים ארבע פעמים בשבוע, שלוש שעות בכל אימון, ומחולקים לקבוצות ברמות שונות.
התברר שהיה קל לגייס ילדים מהכפרים הערבים, שהיו צמאים הן לפעילות פנאי והן למגע עם ילדים יהודים, אבל היה קשה למצוא משתתפים יהודים. אלה היו רוויים בפעילויות של אחר הצהרים, וגם - לא ראו במפגש עם ערבים אטרקציה אלא דבר מפחיד. עם השנים התגבר הקרקס במידה מסוימת על האי-סימטריה הזו, אך היא עדיין קיימת. היו שנים של איזון, אך לרוב בני הנוער הערבים מהווים כשני-שלישים ממשתתפי הקרקס. בשנים הראשונות היו כ-25 משתתפים בסך הכל, ובשנים האחרונות המספר נע בין 60 ל-80.
בנוסף לאתגר של שמירה על איזון בין יהודים וערבים, הקרקס הוא פעילות יקרה: מאמנים מקצועיים, אולם, ציוד, הסעות, ביטוח... לכן נמצאת העמותה במאבק תמידי עם אתגר המימון.
שינוי גדול התרחש בשנת 2007, כשיצרנו שותפות עם קרקס נוער ותיק מסט. לואיס שבארה"ב. משלחת משם הגיעה בקיץ לשבועיים של אימונים משותפים, בניית מופע משותף ומסע הופעות ברחבי הארץ. חוויה זו שינתה לגמרי את התודעה של "קרקס הגליל", וממנה למדנו שבלי מופעים תכופים – זה לא קרקס, זה חוג. ומאז מופיע הקרקס במסגרות מגוונות לאורך השנה: פסטבלים, אירועים, משלחות מחו"ל, בתי ספר, מוסדות לחינוך מיוחד וכו'. קרקס סט. לואיס חזר אלינו ב-2010 למסע הופעות משותף נוסף, שסיומו היה בפארק לוינסקי בתל אביב, לקהל גדול ונלהב של פליטים ועובדים זרים וילדיהם. זו הייתה חוויה מרגשת הן לילדי הקרקס והן לקהל.