דמרי-גרשון הוסיפה, כי הכלבייה הקרובה ביותר לכרמיאל פועלת בקיבוץ יסעור, ומכיוון שמדובר במקום קטן יחסית, שאינו יכול להכיל את כל הכלבים
מנכ"ל העירייה, מנחם טפר, השיב לשאילתה: "אין צורך בכלבייה נוספת בכרמיאל על פי חוות דעתם של השירותים המקצועיים. השירות הווטרינרי בעיר מפעיל מתקן קטן למקרים דחופים. בקיבוץ יסעור ישנה כלבייה אזורית, שהוקמה על ידי מספר יישובים, בהם כרמיאל. העירייה שותפה במימון המקום. כל בעלי החיים מכרמיאל שנקלטו בכלבייה, נמצאים בהשגחה".
אלדר מיהר להתערב בדיון והבהיר: "אין צורך בכלבייה נוספת. אני לא חושב שיש מקום להחזיק כלבייה עם עובדים ועלויות. בעיני זה לא מוצדק".
הווטרינרית האזורית, ד"ר אסתי איילי, טענה כי אינה מוסמכת לחשוף את המספרים האמיתיים של בעלי החיים המומתים מדי שנה: "אנחנו עושים את כל המאמצים למצוא לכלבים בתים מאמצים, אבל לצערי, אי אפשר למצוא לכולם בתי אימוץ. מגיעים אלינו הרבה מאוד כלבים ללא שבבים, עזובים. רובם מגיעים מהכפרים שבאזור, ואין שום אפשרות למצוא את בעליהם.
"לא ברור לי למה המספרים האלה משרתים את האופוזיציה. מה הם חושבים, שאם אם יפתחו כלבייה בכרמיאל, הם לא יצטרכו להרדים כלבים? יש פעמים שנאלצים להרדים כלבים כי אין ברירה, וזה לא מנוגד לחוק. לצערי, זה קורה כי יותר אנשים זורקים כלבים מאשר כאלה שמוכנים לאמץ. בכל יום צועדים פנימה כלבים יותר ממה שיוצאים, וזה הכאב האמיתי".
ממשרד החקלאות נמסר: "מדי שנה מוסגרים כ-19-14 אלף כלבים משוטטים. מניתוח הנתונים עולה, כי כ-30 אחוז מהם מוחזרים לבעליהם, 40 אחוז נמסרים לאימוץ, והאחרים (30 אחוז) מומתים בהעדר בית שרוצה לאמצם.
"פיזור כלביות הרשות ברחבי הארץ תואם את צפיפות האוכלוסייה האנושית ואת צפיפות הכלבים הרשומים, ורובן נמצאות במרחק שאינו עולה על 30-20 ק"מ. עם זאת, יש מקום לעודד הקמת כלביות נוספות בנגב, בערבה ובגליל כדי להקל על תושבי אזורים אלה, וכן לאור הערכת המשרד כי הגידול באוכלוסיית הכלבים עומד על 4 אחוז בשנה".
מנהל השירותים הווטרינריים במשרד החקלאות, ד"ר נדב גלאון: "אנו קוראים לראשי הרשויות לפעול להקמת כלביות רשות באזורי הפריפריה ולהקצות לנושא תקציב מתאים, וכן לשפץ ולהגדיל כלביות קיימות. הצורך בהגדלת מספר התאים בכלביות יסייע לשיפור רווחת הכלבים, וכן יסייע לרשויות להיערך לגידול באוכלוסיית הכלבים, יקל על תושבי הפריפריה וישפר גם את היכולת של הרשויות להעמיד כלבים לאימוץ. רצוי שכמה רשויות יתאגדו, יאגמו תקציבים ויקימו כלבייה אזורית, ראויה ומטופחת, לטובת חיסכון ויעילות, ללא פשרה על איכות".
מהלשכה הווטרינרית גליל מערבי לא נמסרה תגובה.