כותרת
> C;
1/1
תרבות ופנאי

לזכרו של האומן דוד קסלין ז"ל

כרמיאלי תרבות ופנאיפורסם: 08.07.19 , 11:36ע"י
רשת לינק
שם הכותב/ת:

בשני באפריל שנת 2019 כרמיאל איבדה את האמן אשר במשך יותר מעשרים שנה עיצב את פני העיר.

דוד קסלין, הפסל והאמן עבד במחלקת הגנים והנוף של העיריה ויצר את רוב הפסלים המוצבים כעת במעגלי התנועה ברחובות כרמיאל. נאמן, יצירתי, מסור ומתעמק, בעל לב גדול, צנוע ושונא בצע - מעטים הכירו את האיש שעמד אחרי תדמית העיר כרמיאל. כל חייו היה נחבא אל הכלים וברח מין הגדולה, יצירה הייתה חלק ממנו וכשהפסיק ליצור כאילו חלק נלקח ממנו.

דוד, מורה לאמנות במקצועו עלה ארצה מעיירה קטנה ויטבסק, שבבלארוס בשנת 1990 נשוי עם ילדים.

במהלך עבודתו במחלקת גנים ונוף הוא עיצב עשרות אנדרטאות, חלקן במסגרת פרוייקט מיוחד של עיריית כרמיאל להנצחת זכרם של צעירים שנפלו בעת שרותם או נהרגו בעת פעולת איבה.

תהליך יצירת כל אנדרטה התחיל מפגישות ושיחות עם אותם האנשים שההיסטוריה שלהם או גורל יקיריהם היוו עילה ליצירת האנדרטה. במהלך העבודה דוד חווה והפנים את ההרגשות של אנשים אחרים וביטא אותם ביצירה. כך הוא היה מספר בפיסול את סיפורם של אחרים.‎

כבר עשרים שנה פסליו של דוד קסלין מקשטים את העיר ומעניקים לה את אופיה הייחודי. כל מעגל התנועה, כל פסל וכל אבן נוצרו ועוצבו באהבה וחום.

שמותיהם של הפסלים שגורים בפי כל תושב וכבר שנים רבות משמשים סימני דרך העוזרים להתמצא בעיר. בתשובה לשאלה "היכן אתם גרים?" לא פעם אחת תשמעו: "ליד כיכר החמור", וחברים המתכננים פגישה יגידו: "ניפגש ליד כיכר האבן". תייר שישאל על העיר כרמיאל יידע כי "זאת עיר ירוקה, יפה ושקטה בצפון הארץ, עם ערוגות פרחים מעוצבות ובעלי חיים הרועים על הדשא בפאתי העיר, שמרחוק נראים חיים לחלוטין". כל אלה הם פרי ידיו של דוד קסלין.

מוצבים בעיר כשישים פסלי נוי. תלמידי בתי הספר לומדים בעזרתם על אהבת הארץ ועל מורשת הקרב.

את הפסל האחרון שלו "מיני-ירושלים" התחיל דוד מהחומות והשערים ומחלוקת עיר הבירה לרובעים, בפנים היו אמורים להיות מסגד וכנסייה, ומי יודע מה עוד היה מכניס בו, אך את הפסל הזה לא סיים.

הלוואי והפסל ייקרא על שמו.

לצפייה בסרטון לחץ כאן

לצפייה בתמונות נוספות לחץ כאן