כותרת
> C;
1/1
לימודים

לימודי הנדסאי סאונד

כרמיאלי לימודיםפורסם: 23.10.23 , 19:35ע"י
רשת לינק
שם הכותב/ת:
תמונה ראשית צלם: קרדיט לתמונות PIXABAY

תחום הסאונד (הנדסת קול) עבר התפתחות טכנולוגית מואצת בעשורים האחרונים, במיוחד מאז כניסתן של מערכות הסאונד הדיגיטליות. כיום זהו תחום ההולך ומתפתח בקצב מואץ ותחום הקול נוגע לתחומי עשייה רבים ומגוונים ובהם רדיו, קולנוע, טלוויזיה, פרסומות, הפקת אירועים, אקוסטיקה, הקלטות והגברה.

כדי להשתלב בתחום הקול כדאי לבחור לימודי הנדסאי סאונד (קול) במכללה טכנולוגית מובילה ומוכרת. תוכנית הלימודים מכשירה את הבוגרים בכל תחומי הטכנולוגיה הקשורים לעולמות הסאונד, בדגש על טכנולוגיות הקלטה והגברה בעזרת ציוד ממוחשב. ראוי לציין כי ישנם קורסים ומסלולי לימוד שונים ומגוונים בתחום הסאונד, לכן חשוב לבחור היטב היכן ללמוד ומאחר שזהו תחום הנדסי לכל דבר, המומחים ממליצים ללמוד דיפלומת הנדסאי קול בגלל ההכשרה המקצועית המקיפה והיסודית שמקנה את כל הידע והכלים הנדרשים להשתלב בעבודה.

מדוע כדאי ללמוד הנדסאי סאונד?

תחום הסאונד מושך צעירים רבים, במיוחד כיום בעידן הדיגיטל, ריבוי ערוצי התקשורת והרשתות החברתיות. אם בעבר אולפני ההקלטות כללו מכשור אנלוגי מורכב ויקר, הרי כיום ניתן בהשקעה יחסית קטנה להקים אולפן ביתי להקלטות ולעריכת סאונד, ליצור מוזיקה אלקטרונית באמצעות מחשב וציוד איכותי נוסף וכו'. ללא ספק המהפכה הדיגיטלית בתחום הסאונד שינתה את הענף ואת תעשיית הקול מקצה לקצה.

כיום בעידן המודרני, תחום הקול חולש על מגוון תתי תחומים ויש ביקוש רב לאנשי מקצוע מוכשרים ומיומנים לצורך הפקות מוזיקליות, עריכת ועיבוד סאונד ברדיו ובטלוויזיה, אקוסטיקה, הפקות סאונד לתעשיית הסרטים והקולנוע, הפקות סאונד מתקדמות לפרסומות בשלל ערוצים, ויש תחומים נוספים כגון עיצוב פסקול, עריכת והפקת סאונד לתמונות, תפעול אולפני הקלטות, הגברה במופעים ובאירועים קטנים וגדולים וכדומה.

רבים מהצעירים במדינת ישראל, כמו צעירים רבים אחרים בחו"ל, חולמים על קריירה בתחום הסאונד, לכן יש ביקוש הולך וגובר ללימודי הנדסאי קול (סאונד), כאשר מטרת הלימודים היא להכשיר את הבוגרים לתעשיית הסאונד על כל רבדיה וגווניה, ובמהלך הלימודים רוכשים ידע תיאורטי, ניסיון מעשי ובנוסף הבוגרים זוכים לארגז כלים שימושי ופרקטי המאפשר להם להשתלב במגוון תפקידי מפתח, הן בישראל והן מעבר לים.

כאמור, יש אפשרות ללמוד קורסים קצרים המתמקדים בפן מסוים של תחום הסאונד, אך בתעשייה דורשים ידע הנדסי על כן מומלץ לכל מי שמעוניין וחולם על קריירה בתחום זה לבחור בלימודי הנדסאי סאונד.

תנאי הקבלה

תנאי הקבלה לדיפלומת הנדסאי סאונד הם אחד מהקריטריונים הבאים:

  • תעודת בגרות ישראלית מלאה.

  • תעודת בגרות ישראלית חלקית, יש להציג ציון עובר 55 לפחות במקצועות הבסיס הבאים: מתמטיקה ברמה של לפחות 3 יח"ל, אנגלית ברמה של לפחות 3 יח"ל ועברית ברמה של 2 יח"ל (ספרות, חיבור, לשון או הבעה).

  • תעודת בגרות מתיכון חו"ל, תעודה שוות ערך לבגרות בישראל המאושרת על ידי משרד החינוך.

  • בוגרי מכינה טכנולוגית (ציון עובר לפחות) בהיקף לימודים הכולל 200 שעות לימוד מתמטיקה, 200 שעות לימוד אנגלית, 100 שעות לימוד עברית או כתיבה אקדמית או כתיבה מדעית או אוריינות.

  • תעודת טכנאי מוסמך.

  • תואר ראשון אקדמי ממוסד לימודים המוכר ע"י המל"ג.

אגב, מועמד שחסר לו ציון בגרות באחד מהמקצועות יכול להתקבל על תנאי, בכפוף לאישור מהמכללה הטכנולוגית, ועליו להשלים את בחינת הבגרות ולהשיג ציון עובר או יותר עד סיום שנת הלימודים הראשונה.

אפשרויות קריירה

בוגרי לימודי הנדסאי סאונד יכולים לעבוד במגוון תפקידים כגון: מפיק מוזיקלי (הפקות מוזיקליות), אולפני רדיו ו/או טלוויזיה, מעצב פסקול, מדידות אקוסטיות, ניהול ותפעול אולפני הקלטות, עריכה מוזיקלית, הגברה באירועים ובמופעים, עיבוד קול, שיווק ציוד ומכשור בתחום הסאונד ועוד.

קרדיט לתמונות PIXABAY