יש המון סוגי פסטות, זו יכולה להיות גרסה קלסית ברוטב עגבניות, ברוטב שמנת, או אפילו רוטב שמן זית ושום. בהתאם לרוטב הנבחר כך גם נקבע זמן העבודה. יש פסטות שנוכל להכין על הדרך תוך עשר דקות עבודה, ויש כאלו שדורשות מאיתנו השקעה, תכנון ורכישת חומרי גלם ייחודיים. אז אם אתם מתלבטים מה להכין ולא בטוחים כמה זמן דורש כל מתכון, הכתבה הבאה היא בשבילכם. הינה כמה הצעות הגשה לפסטות לפי דרגות קושי וזמן נדרש, מהקל אל הקשה.
1. פסטה בעשר דקות עבודה בלבד
מי מאיתנו לא מצא את עצמו לפחות פעם אחת מחפש מתכונים בעשר דקות. זו יכולה להיות הגרסה הקלסית של פסטה ברוטב עגבניות, עם שמן זית איכותי, עגבניות טריות, שום ובזיליקום טרי. בנוסף, תוכלו גם לבחור בגרסה פשוטה וטעימה עם רוטב שמן זית איכותי, שום, פטרוזיליה ובזיליקום. שני סוגי רטבים אלו עם מצרכים בודדים בלבד ודקות עבודה ספורות יספקו לכם ארוחה נפלאה.
2. מקום טוב באמצע
יש המון סגנונות רטבים שמחמיאים למגוון סוגי פסטה ולא דורשים כמות מצרכים מוגזמת, ידע קולינרי נרחב או פרק זמן ארוך במיוחד. כך למשל תוכלו לבחור להכין גרסאות לרטבים מבוססי שמנת עם מגוון תוספות לבחירתכם וביניהם פטריות ובצל שטוגנו מבעוד מועד, כאשר עליהם נוסף רוטב שמנת עם תיבול משתנה ותוספת של גבינת פרמז'ן שתשדרג. ניתן לשלב עם רוטב שמנת גם פסטו שמוכן מחומרי גלם טריים, שילוב בין שמנת לעגבניות ועוד. ניתן להכין רטבים מושקעים עם שימוש בחומרי גלם טריים, איכותיים וייחודיים, למשל כמו שילוב של פטריות כמהין, צנוברים וערמונים ברוטב. מנות אלו דורשות זמן הכנה של כחצי שעה ומידת המורכבות של הכנתן נקבעת בהתאם לרכיבים ולשימוש בטכניקות ייחודיות.
3. פסטה בעבודת יד
הכנת פסטה מושקעת לא חייבת לכלול בהכרח מחשבה על הרוטב. דרך נפלאה להשקיע היא הכנת פסטה ביתית. שום פסטה יבשה לא תשתווה לפסטה טרייה. ההכנה קלה והתוצאה מפעימה. כדי להצליח להכין פסטה מושקעת בעבודת יד תידרשו להכנת בצק המבוסס על חלמונים, לערבב עם הידיים ולהכין בצורה שהייתם רוצים מספגטי ועד פטוצ'יני. יתרון נוסף בגרסה הטרייה הוא זמן הבישול שמתקצר לשלוש דקות בלבד. לאחר ההכנה כל שנותר לעשות הוא לבחור את הרוטב הנכון וליהנות מארוחה נפלאה. הזמן הנדרש להכנת הבצק והפסטה אורך בערך שעה ומומלץ להכין בצק זה כשיש לכם מספיק זמן פנוי להתרכז בתהליך עד להגעה לתוצאה המושלמת ולמרקם הבצק המדויק.
4. פסטה עשירה מושקעת במיוחד
אם מתחשק לכם להשקיע במיוחד ניתן להכין פסטת ראגו. בבישול איטי וממושך המאגד את ארומת ירקות השורש והבשר, מבעבע לאיטו ומייצר שכבות של טעם ועומק מהנוזלים הניגרים. ארבע שעות של בישול איטי יעניקו לכם חוויה של תבשיל רך ומנחם שיכול להתאים בול לימים חורפיים. מנת ראגו היא מנה בשרית על פי רוב, אך ניתן להכין גם תחליפים צמחוניים המבוססים על ירקות בלבד. בהכנת תבשיל בבישול ארוך מומלץ להשקיע בתיבול כדי לקבל את הטעמים העמוקים המאפיינים מנות מסוג זה.
5. הטוב מכל העולמות
ניתן להכין פסטה שמשלבת את כל העולמות וכוללת פסטה בהכנה ביתית בשילוב עם תבשיל מפנק ומנחם בסגנון הראגו, או אולי בבחירה בתבשיל קדרה צמחוני הכולל פסטה בחיתוך עבה דוגמת פסטה פפרדלה, ביחד עם תבשיל ירקות בבישול ארוך. דרך נפלאה לשדרג את התבשיל היא באמצעות שימוש בציר המבוסס על ירקות או עוף בשילוב עם יין לבן. כדי להגיע לטעמים עמודים במיוחד הקפידו להשאיר את התבשיל להתבשל בבישול ארוך של מספר שעות כך שהפסטה תספוג את הטעמים העשירים.
טיפים נוספים
לא משנה באיזו פסטה תבחרו, כדאי להקפיד על שימוש בחומרי גלם טריים ואיכותיים שיכולים לשדרג כל מנה. זכרו כי בהכנת פסטה כדאי להיצמד לטיפים המוכרים העוסקים במידת הבישול ושמירה על בישול אל- דנטה, מוכן למחצה. מלבד לכל אלו, זכרו כי כדאי לקבוע את המנה אותה תכינו בהתאם לפרק הזמן שיש באפשרותכם להשקיע וכי גם הפסטות שנחשבות פשוטות יותר וניתנות להכנה בקלות ומהירות הן טובות, איכותיות ויכולות לצאת בגרסה נפלאה במטבח הביתי.